Кипър отчита ръст на повторно заразени с COVID-19

Почти 1700 случая са установени за последните 10 дни
Обновена: 25 яну 2022 21:53 | 25 яну 2022 21:52, Ния Христова
22
Кипър отчита ръст на повторно заразени с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Кипър отчита ръст на случаите на повторно заразяване с коронавирус, съобщи БНР. Междувременно съдът в Никозия се произнесе в полза на забраната на достъпа на неваксинирани до обществени места.
 
Почти 1700 случая на повторно заразяване са установени в Кипър през последните 10 дни /от 15 до 24 януари/. Вариантът Омикрон остава доминиращ в страната с потвърдени над 600 случая за този период, съобщи днес здравното министерство. 
 
В същото време общият брой на новозаразените, регистрирани от 15 до 21 януари, е намалял с 35% в сравнение с предишната седмица. Най-много нови случаи – над 1750, са открити при деца на възраст от 6 до 11 години.
 
Съдът в Никозия отхвърли изцяло искане на 64 граждани, оспорващи законността на постановленията на министъра на здравеопазването за забрана на неваксинирани да посещават редица обществени места.
 
В решението се посочва, че мярката не нарушава техните права и интереси, а има пряко въздействие върху правата на цялото население и общественото здраве. 
 
Съдът подчертава, че актовете на министъра "имат за цел да защитят гражданите като цяло, което е върховно задължение на държавата" и искането на "малък брой граждани да не ги спазват застрашава здравето и живота на останалата част от населението".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Математика преди 2 години
Ама там нали бяха тройно ваксани?! Защо пак са болни?! Нали "ваксините" действат?! За какво действат?!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Съдът подчертава, че актовете на министъра "имат за цел да защитят гражданите като цяло, което е върховно задължение на държавата" и искането на "малък брой граждани да не ги спазват застрашава здравето и живота на останалата част от населението". Дайте да уточним, ваксините не трябваше ли да предпазят ваксинираните от неваксинираните? Ако ваксините работят, как точно неваксинираният е заплаха за ваксинирания?
18
2
 
2
 
! Отговори
Абе антиваксъри преди 2 години
що така се заразявате повторно? Нали имунитета беше до ковчег?Всички повторно заразени са ваксинирани
17
1
 
20
 
! Отговори
На Слънчака преди 2 години
Това лято на Слънчака на плажа ще пускат само хора, които са се намазали с крем против изгаряне, защото ако има дори един без крем, то слънцето ще изгори всички ... същата работа като с набодените с компоти. Уж компотът трябва да ги пази, не пускат никъде некомпотирани и пак се заразяват. Е как става тая работа? Много лесно - тези с компотите носят заразата един на друг.
16
1
 
9
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
"Ваксинираните" кипърци са установили 1700 случая на повторно заразяване в Кипър през последните 10 ДНИ. ...ЗАЩО НЯМА СТАТИСТИКА ЗА ПОВТОРНО ЗАРАЗЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините срещу хепатит , 3 на брой още първата година след раждането, дава защита за около 3 до 5 години.
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшивопозитивен тест няма. Но има фалшивоотрицателен.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо вярвате в това, че има толкова повторни заразявания?Пср тестът е с поне 50% фалшиви положителни / отрицателни резултати!В САЩ е забранен от 1.01.2022г! Има достатъчно информация в мрежата - от достоверни източници!
12
4
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 1 --- Имунитетът срещу хепатит А и Б, едра и дребна шарка, полио, туберколоза,... са за вечни времена. Имунизациите срещу грип - с едногодишно продължение, защото щамовете на грипа мутират точно така, както и Ковид-19.
11
8
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 8 --- За доста хора в държавата, в която живея, "повторно заразяване" се чете като "НЕКРОЛОГ".
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на мен да ми изтича сертификата, и аз ще избера да дам положителен тест вместо да се бода! Да не споменавам и разликата в цената между сертификат за сиропиране и положителен тест. А на всичко отгоре, НЗОК все още изплаща болнични за положителни тестове хахахаха.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Кой твърдеше, че имунитетът бил доживотен!" --- всичките неспонсорирани от бигфарма имунолози! И под имунитет се разбира това, че имунната система вече познава патогена и за по-кратко време започва да произвежда нужните "отбранителни средства". Същият имунитет имаме и за инфлуенците и затова вместо да мрем от тях ги караме като настинки. Капиш? Това се учи още в училище, ама явно си правил "по-интересни" неща през тези часове.. като да си дърпаш ишката примерно.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Абе антиваксъри що така се заразявате повторно?" -- защото това е вратичка на хората да могат да работят без да се тровят! Капиш? И "повторно заразяване" да се чете като "положителен тест".
7
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе антиваксъри що така се заразявате повторно? Нали имунитета беше до ковчег?
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"малък брой граждани да не ги спазват застрашава здравето и живота на останалата част от населението" - но как застрашават здравето и живота на инжектираните - когато те са инжектирани и са с мощна ефективна защита - офф няма смисъл... Кога попаднах в паралелна вселена, където безсмислицата е факт, а логиката е абсурд...
5
3
 
16
 
! Отговори
Сами са си виновни! преди 2 години
Специалистите им казаха - сложете си четвърти бустер да сте защитени. Ама те не. С три бустера сме си добре. И сега олелеле.... заразени. Ами да, затова слушайте науката! Слагайте си четвъртия бустер и всичко ще е наред.
4
3
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Същите тъпъни като тия , които си мислят , че като се ваксинират и няма да се заразят .
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са ваксинирани понеже наливния им имунитет е изтекъл преди няколко дни.
2
5
 
23
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Медикъл фашизм .
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой твърдеше, че имунитетът бил доживотен!