Кунчев: Не се променят сроковете на сертификата за страната

В близките един-два месеца не се очакват промени
Обновена: 25 яну 2022 18:13 | 25 яну 2022 13:19, Веселина Йорданова
135
Кунчев: Не се променят сроковете на сертификата за страната
Снимка: БГНЕС

Не предвиждаме никаква промяна на сроковете за действие на сертификатите вътре в страната. Това съобщи държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг пред здравното министерство.

Още по темата
Според нови правила от Европейската комисия от 1 февруари всички цифрови COVID сертификати на ЕС, доказващи завършен ваксинационен курс, ще бъдат със срок на валидност 270 дни от датата на последната поставена доза.

Сертификатите за поставена бустерна доза не са ограничени от ЕК със срок на валидност.

Договореното на международно ниво - да бъде скъсен срокът на цифровия COVID сертификат, е само за цел пътуване и преминаване през границите и не засяга сроковете, за които той е валиден в България, посочи той.

Няма срок за бустерна доза. Кунчев добави, че вероятно ще бъде предложен някакъв срок в бъдеще, но това няма да се случи в близките един-два месеца.

Той коментира и репортажи за хора, пиещи препарат подобен на белина като лекарство срещу COVID-19.

Да пиеш дезинфектант е лудост. Хлорният диоксид освен да убие вируса, може да убие и вас. Това вещество не е предназначено за пиене по никакъв начин, заяви той.

На въпрос за допълнително затягане на мерките за ограничение на вируса, доц. Кунчев каза, че растат областите, доближаващи се до етап 3 от плана за справяне с COVID-кризата.

Ако над 2/3 от общините влязат в такъв режим, тогава ще обсъждаме и мерки на национално ниво. Катерим по пика на вълната и този ръст ще продължи през следващите 1-2 седмици, посочи Кунчев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Албер Бурла преди 3 месеца
Четвърта доза за Кунчо - ВЕДНАГА! КАЗАХ!
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сроковете на сертификата нямат значение много имунизирани дори с бустерни дози се разхождат носители на вируса сертификата няма помогне
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 107Такиав като Кунчев си имат сценарии и не ти е нужно да ги слушаш по 100 пъти за да знаеш какво имап предвид
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За момента едно е ясно че няма ковид сертификат който е безсрочен
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все още няма нищо за предложението на ЕК за "ваксиниране" на всеки 4 месеца.
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ваксажийчетата ще могат спокойно да пътуват, маскирани разбира се да не се заразяват едни други, до меката на ваксините и ковид цирка - Австралия и Израел. На добър път, мили овчици!
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Значи ще се пътува по-нормално без неприятни спътници в самолета. Това е добре"===>Ами хайде,де.Защо сте още тук, какво се помайвате.Бягайте ,че да не се заразите от нас, здравите или преболедували неваскинирани. Заминавайте за почти напълно ваксинираната Австарлия. Там се върнаха към свободата, всичко е отворено, няма маски, няма сертификати
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Кунчев ако стане война със зеления на първа линия ,аз ще те гледам от друга страна и ще чопля семки"+++Ако стане война такива поплювковци ще се наврат там, от където са дошли на този свят.Да се скрият запо-сигурно.
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Тоя па:"Кунчев, четвъртата доза дали ще успееш да я изтърпиш?Яко май си нагазил в л....та, щом като една една оцеля след третата да продължаваш по стария начин!Или здраво те държат за т...ите за нещо?"+++>>>За какво, за какво го държат???Хората които имат такива атрибути имат смелост да кажат истината, а не ходят да стават резил маскара по медиите. А тези които ходят са кастрати. Тях природата ги е кастрирала.Резнала им е най-важния за човека атрибут - съвестта.
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Още ли вярвате че всичко се създава и мисли за вашето здраве?"===>Тези, които мислеха така вече се набодоха. Останалите седим и наблюдаваме резултата.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"А познаете кой пие белина в България ромското общество в България заради своята неграмотност и доверие ще белината ги спасява от ковид"+++Някой май е по-неграмотен и от ромското население щом може да напише такава глупост - че някой може да пие белина и да остане жив. Става въпрос за друго хлорно съединение с което се дезинфекцира водата във водопровода.Когато след авария ти пуснат водата и тя е бяла и мирише на хлор, от него е.Съединението Е предназначено за дезинфекция на водата.
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи ще се пътува по-нормално без неприятни спътници в самолета. Това е добре
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Решението е тук.:"Предлагам специално за всички Ковидари да се създадат нови страни, а ние нормалните хора да си живеем както преди."+++Да ходят в Австралия.Нали са ваПцани и мат парво да пътуват. Пък ние ще си седим тук защото нямаме зелеВи сертификати и няма да ни вземат в самолета.
109
2
 
8
 
! Отговори
До 107 преди 3 месеца
Да. Прав си. Говори несвързано с оглед на това, че щеше да умре във ВМА от ваксите, а продължава да ги хвали. Как да разбереш такъв човек.
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Трябва да има закон за интернет в България тези които пишат лъжи за ваксините за ковид като Мангъзов опс Мангъров 5 години затвор ако имаше този закон в България сега антиваксарите убиеци нямаше да пишат лъжи за ваксините щото щяха да са в затвора където им е мястото"+++>Ако имаше такъв закон такива като тебе щяха да са в затвора защото разпространяват лъжата, че експерименталните препарати са ваксини.Сами им производители ги наричат препарати в експериментална фаза,
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма ли да се намери берберин да му обръсне келявата брада на този.
106
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тъжна гледка. Неваксинираните плоскоземци даже не разбират какво казва Кунчев.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Благодарим, проф. Кунчев, кажете им го на антиваксърите да си знаят! Те ни заразяват заради безотговорността си, вярват на конспиративни теории и не се ваксинират от глупост! Ами Вие, проф. Кунчев, сте нагледен пример за ваксиниран човек, който изкара вируса напълно безсимптомно!"===>Извинявай, сложих ти минус без да дочета до последното изречение. Смятай го за плюс.
104
2
 
5
 
! Отговори
Кунчеев преди 3 месеца
явно от двумесечното търкаляне в болница никакви изводи не си си направил. Ковидя ти е изгладил гънките затова трябва да ти бъдат нагънати с една дебела сопа.Вие от лесния начин не разбирате, значи ще разберете от трудния.Никого не призовавам към насилие, но е очевАдно, че на хората съвсем скоро ще им гръмне бойлера.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В бъдеще няма да има такъв бате