Магазини са с 50% спад на посещенията заради сертификата

Има ръст на външните инвестиции в България, заяви Галин Попов
Обновена: 25 яну 2022 12:37 | 25 яну 2022 12:37, Анисия Иванова
52
Магазини са с 50% спад на посещенията заради сертификата
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Магазините за нехранителни стоки регистрират 50% спад на посещаемостта след въвеждането на зеления сертификат. В същото време компаниите отбелязват и над 30% спад на приходите. Това заяви Галин Попов, председател на Асоциацията на търговците на нехранителни стоки, в ефира на предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Ако остане същият режим търговците на хранителни стоки трябва да отделят нехранителните стоки в обособена част от магазина си, за която да важи зеленият сертификат.

Още по темата

Според Попов има ръст на външните инвестиции в България особено в области като строителство, имоти, ИТ, фармация и медицина, като те са основно от ЕС.

В коментар за еволюцията на българските компании Попов каза, че закупуването от тяхна страна на западни фирми е нормално развитие.

„Има български бизнеси, които пораснаха толкова много.“

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си погледнат цените на залежалите стоки и да направят истински намаления. Тогава ще коментираме оборота. И те като кръчмарите.
5
10
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Нормалните хора пазаруваме онлайн, а не се бутаме из Практикери и Технополиси.
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеално е по магазините. *** бедняци ги няма, рай. Гледа си човек на спокойствие.
3
1
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да продават онлайн на примоция :)))
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ИТ сектора инвестициите са огромни. Покрай пандемията всеки се изнесе насам, защото разходите за труд са много ниски. Ако до преди 3-4 години по-senior хората ни взимаха 8-9к лв., сега не можеш и за 12-14 да ги задържиш. Крадат се кадри на поразия, заплатите са повече от прекрасни. Учете и работете в нормални компании, в които ще ви дадат и акции и ще работите за себе си. А, ако сте по-предприемчиви, ще работите Б2Б през собствена компания.
1
6
 
38
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Ами бунтувайте се бе!Аз всеки месец оставях по 1000 лева из Практикери и Технополиси но откакто измислиха зеления фалшификат не съм стъпвал там!И 80% от хората са така!Ами бунтувайте се!Само Рашид Али бейов ли да гледаме!?