Нидерландия се отказва от мерките срещу Омикрон

Очаква се днес правителството да позволи на театри и ресторанти да отворят
25 яну 2022 12:21, Петя Славова
82
Нидерландия се отказва от мерките срещу Омикрон
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес нидерландското правителство да обяви, че ще позволи на ресторантите, баровете и театрите да отворят отново, въпреки рекордния брой заразени с коронавирус. Очаква се министър-председателят Марк Рюте и министърът на здравеопазването Ернст Куйперс да обявят новите правила на пресконференция, насрочена за 19:00 ч, предава БГНЕС.

Още по темата

Късно снощи правителството публикува официалните препоръки на здравните експерти и служителите на местните власти, които подкрепят прекратяването на строгата забрана, която е в сила от средата на декември.

Ройтерс отбелязва, че въпреки рекордните инфекции, експертите са заявили, че вариантът Омикрон на коронавируса, който в момента е доминиращ в Нидерландия, "има по-малко сериозна клинична картина" от варианта Делта, който предизвика по-ранна вълна.

Чуждестранните проучвания показват, че хоспитализациите при Омикрон са с 40-60 % по-малко, а хоспитализациите в интензивните отделения са намалели наполовина.

Правителствените съветници заявиха, че баровете, ресторантите и театрите трябва да могат да работят до 22:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Прав си,нямам една като теб,а доста повече и затова не съм се шприцовал...Ако ти е голям дерт,харизвам ти и моите дози,халал да са ти;)
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примерно на 120 човека им предстои да починат от рак след три месеца, но се заразяват с вируса. Половината се ваксинирани, другите не са. От ваксинираните всичките 60 човека изкарват вируса, но умират след три месеца от рак. От неваксинираните 40 умират от вируса, а останалите 20 умират след три месеца от рак. Това е механизма за смъртността без Ковид-19 при ваксинирани и неваксинирани - 60 към 20, но не е така.
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност е обратното. Във всички възрастови групи неваксинираните умират в пъти повече от ваксинираните. Това твоето е една от опорките на тримата ви овчaри.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според един от коментиращите по-долу, ваксинираните не умират. Хубаво е да има такива оптимисти. Само че, по официални данни от Великобритания, общата смъртност (с изключение на Ковид) сред ваксинираните е три пъти по-висока за някои възрастови групи в сравнение с неваксинираните. Така че е добре да се чете и мисли, а не да се повтаря това, което казва телевизорът.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Нидерландия 23% от населението се е заразявали досега, а 70% са ваксинираните. Тези проценти не се събират, за да се види колко хора евентуално имат някакъв имунитет. Вероятно много от имунизираните са и преболедували вируса, но вероятно са достатъчно много, за да се откажат някои мерки в Нидерландия.
58
2
 
20
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Добре, че е Омикрона, да им създаде стадния имунитет, че с тия ваксини съвсем се бяха овапцали. След 2-3 седмици и нашите ковид шамани ще преминат през своя катарзис и ще отменят мерките преди да сме ги изринали. Пък и ковид фашизмът като средствои за контрол се изчерпа, но затова пък ни готвят война за да заменят извънредното положение с военно положение.
57
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да нямаш и една гънка на мозъка, ако досега не си се ваксинирал.
56
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните *** стават все по-агресивни.
55
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А никой не ви кара насила да се ваксинирате ,просто налагат мерки като не искате ваксини,обаче и с мерките не сте съгласни. Какви ли глупости не чух за ваксините,чипирана съм,следят ме, ще умра от рак, но не от цигарите,а от ваксината, в тялото ми са вкарани ембриони от живи бебета,направо сте жалки в теориите си и злобата си. То и кола да те блъсне ,ще умреш от ваксината,защото си зомбиран и не пресичаш без да мислиш.
54
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спряхте да говорите за някакво информирано съгласие, такова нещо няма,има документ, с който избираш ваксината,нито се съгласяваш със страничните ефекти,нито че никой не носи отговорност,ако умреш от ваксината. Ходете и вижте бланките,говорите чули-недочули. И ваксините действат ,просто ако се заразиш наистина го караш без да разбереш ,затова и разхлабват мерките в другите държави ,хората ще карат вируса леко и ще живеят без мерки,а нас ще ни затварят,заради антиваксърите.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ият ваксър не може да измисли нищо свое. Копира някой коментар и само сменя една дума. Виждате какво причиняват ваксините. Тотално унищожен мозък.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Да, неваксинираните знаят истината. Ваксините действат на мозъка и ти изключват способността да разсъждаваш самостоятелно. Затова ваксите са зомбирани. Знаят само една дума и нея повтарят:"Ваксина, ваксина, ваксина."
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последователите на тримата манипулатори, всеки различен е конспиратор. Само те са в истината. Няма медици, няма вирусолози, няма министерства - само неваксинираните знаят истината.
50
1
 
7
 
! Отговори
До минувач преди 2 години
Не съм ваксиниран, но ти май не знаеш английски, защото в този репорт съвсем друг извод правят. Разгледах го внимателно и правят извода, че всъщност ваксините предпазват от ковид. Табличката също не твърди това, което си мислиш. Погледни по-внимателно и прочети самите те какво коментират. На 38 страница пък в табличката излиза, че повече неваксинирани умират, а не обратното. Гледам за 3 седмица на 2022.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като ваксините бяха произведени много бързо, без да се спазват сроковете съгласно медицинските стандарти, фарма компаниите са поискали в договорите с правителствата да бъдат освободедни от всякаква отговорност за нежелани странични действия. Затова договорите са търговска тайна и не ни дават да ги видим. Затова и подписваме информирано съгласие.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До минувач За ваксърите всеки различен е конспиратор. Само те са в истината. Няма медици, няма вирусолози, няма министерства. Само ваксърите знаят истината.
47
2
 
6
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Всеки който поназнайва английски може да намери COVID-19 vaccine surveillance reportWeek 16 January 2022На английското министерство на здравеопазването - и нека да погледне от страница 38ма - там се вижда колко са умрели със и колко без "ваксина"! Ще бъдете доста изненадани от резултата! Или Министерството е също 'конспиратор'?
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще се откажат да ни рекетират за Шенген?
45
6
 
0
 
! Отговори
Обнадежден преди 2 години
Значи сега чакаме да се натръшка половината свят, щото толкова са се ваксинирали дотук и да остане само клетия, изстрадал и свръх интелигентен български народ. Едно поне е обнадеждаващо - топим се с всяка година и рано или късно тази нация от *** ще изчезне. Ще бъде един щастлив ден.
44
1
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
А хахаха, аз си мислех, че за всички ни е въпрос на време да си отидем от този свят, ама явно не. Някакви срокове можеш ли да дадеш кога точно да очакваме групово три милиарда човека да се споменат или ще разчиташ на факта, че хората си умират така или иначе и ще го приписваш на ваксините?