Проф. Момеков за белината и здравето - съвместими ли са?

Последователите на тази религия ще разберат какви са здравните ефекти, каза той
25 яну 2022 15:35, Ния Христова
87
Проф. Момеков за белината и здравето - съвместими ли са?
Снимка: Pixabay
Хора рекламират в социалните мрежи лечение с белина. Здравните власти предупреждават, че тези практики могат да доведат до тежки за здравето последици.
 
"Никой не знае какво е химичното съдържание на този продукт, но ако приемем, че е хлорен диоксид, трябва да сме внимателни с химическата номенклатура", коментира пред bTV проф. Георги Момеков – председател на Българското научно дружество по фармация.
 
"Хлорният диоксид не е идентичен с белината, която използваме вкъщи, но крайният резултат е един и същ – белината съдържа разтвори на натриев хипохлорид, хлорният диоксид е съединение на хлора в четвърта степен на окисление на воден разтвор. Едновременно се окислява и редуцира и дава смес от хлорид и хлорад. Същите неща се получават и когато използваме белина във воден разтвор", обясни още проф. Момеков.
Още по темата
 
Той обясни, че коцентрацията на дезинфектанта, която се изисква, за да убива патогени, е несъвместима с човешкото тяло.
 
"Когато човек пие хлорирана вода в тялото му хлорно съдържащите се съединения попадат под формата на хлорид и хлорад. Никой до сега не е използвал през устата подобни съединения при човека в такива дози. Последователите на тази религия ще разберат какви са здравните ефекти", коментира той в отговор на въпрос какви ще са последиците.  
"Едно е да поддържаме теорията, че фармацевтичните компании печелят пари и Земята е плоска, и съвсем друго е, когато се стига до екстремни поведения", коментира и психологът проф. Маргарита Бакрачева.
 
"При нефилтрирането на информация, когато човек направи избор, той вече го поддържа. Когато не е проявено критично мислене, още повече се търси едностранно информация само в подкрепа на твърдението и е трудно да оборим някой, който вече е заел тази позиция", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
Всичко е в количеството. Стомашният сок е солна киселина Хлоро Водород - много опасна за здравето, нали. Ама ние си я произвеждаме сами и си я ползваме с успех. Хлора трепе всички патогени, лекува всякакви възпаления.
11
7
 
17
 
! Отговори
158 преди 2 години
Всички специалисти обявиха, че състава на ваксините е тайна. Никой няма право да ги изследва. Обаче всичко друго го подиграваме и отричаме категорично.. Не остана лекарство неоплюто от специалистите, само реклама за ваксините.. Забележете, че няма смъртни случаи от това лекарство. Забележете и че никой не търси лекарство срещу ковид!!!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф.анът така е обяснил, че нищо не е обяснил :) Хем да плаши хората, хем, ако някой го засъди, да каже: Ама аз не съм казал, че е опасен :) О, трепки - дистрибутори на фармафията
9
2
 
19
 
! Отговори
от село преди 2 години
Всяка вечер си пия по две бустерни дози троянска сливова , и се чувствам в перфектно здраве !!!
8
2
 
15
 
! Отговори
158 преди 2 години
По логиката на психоложката фармацефтичните компании не печелят пари!? Хайде по-сериозно.. Как да им вярваш? И професорчето нищо съществено не казва. Не се знаело как ще се отрази.. Ами като знаеш, тогава коментирай.. По принцип хлорния диоксид нашумя покрай Тръмп, защото той обяви, че с това се е лекувал. Тогава и него го подиграваха. И ивермектина го отричаха като вреден, като за животни.. , ама вече и лекари го препоръчват, а в Индия си е по протокола!
7
5
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ваксините съдържат антифриз, алуминиеви и живачни соли и графенов оксид, които са изключително токсични за човека. Но лекарите твърдят, че те са безопасни а месото, млякото и хляба са канцерогенни и трябва да ядем буболечки и плодове...
6
6
 
4
 
! Отговори
Светнат преди 2 години
До Доктор Сър Пичук ..... Лъжеш! Не слага белина във водата.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епа съвместими са колкото здравето и "ваксината" за ковид. Аман от простотии. Тормозим хора с 0 риск да минат тежко или да умрат- тези под 60 и без тежки хронични заболявания, вече 2 години и им съсипваме живота, за да им бием течности с доказана особено за децата под 19г по-голяма опасност от ваксините, отколкото болестта. Пак припомням. За 2021- 10 писани умрели от ковид деца 0-19, 63 20-29, 260 30-39 или 333 общо! под 40г 1.4% от умрелите, 62.8% над 70, 23% 60-69 и почти винаги с други болест
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е по-безопасно - графен или белина?
3
6
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
А софийска вода защо слага белина във водата за пиене с цел децинфекция? Тя здравословна ли е? Защо десетилетия наред се слагат флуориди и хлориди във водата, които са канцерогении за да са здрави уж зъбките на децата?
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи фармафията не печелела пари :) На загуба е :) Много лъжете, ей, и окото не ви мигва :)
1
18
 
7
 
! Отговори
ние преди 2 години
Антиваксърството нанася повече щети. Тези поне не бълват дезинформация по всички форуми и статии като антиваксърите.