СЗО: COVID е пълен с "гадни изненади", идват нови щамове

Д-р Набаро попари надеждите, че скоро ще свърши пандемията
25 яну 2022 13:03, Петя Славова
103
СЗО: COVID е пълен с "гадни изненади", идват нови щамове
Снимка: БГНЕС

COVID все още има "дълъг, дълъг път" пред себе си и е "все още много сериозен", въпреки че има известен оптимизъм, че краят на пандемията в Европа е близо, каза специалният пратеник на Световната здравна организация.

Още по темата


Д-р Дейвид Набаро каза, че "все едно просто преминаваме половината от маратона" и все още не е ясно колко време ще отнеме, за да стигнем до края, поради начина, по който коронавирусът "предизвиква и изненадва", предава БГНЕС.

Той също така разкритикува политиците и онези, които продължават да правят "удивителни прогнози", твърдейки, че Ковид трябва да се третира като грип.

COVID е "нов вирус и трябва да продължим да го третираме така, сякаш е пълен с изненади, много гаден и доста хитър", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: сзонов щамкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световна война ще ли изтрие грешката на човечеството
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А помните ли че беше от прилеп? Прилеп зомби.
41
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааааа ха ха ха ха хааааааххххх ! Изненадва ли се някой ? Подготовка на човешкото ваксар стадо за нови ваксини и безброй бустери. Май ще се сбъдне пророчеството, че на земята ще останат само неваксинираните здрави а останалите ще се настанят в отвъдното
40
4
 
39
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Този вирус е коварен, подъл, умен и хитър. По-интелигентен е от Айнщайн. Извод-значи е евреин!
39
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е смешни са вече, нищо ново не могат да измислят. Като се хванат за нещо и го използват до край. Прилича на сериял първи сезон, втори сезон, педесети сезон, докато носи печалба ще има и сезони.
38
2
 
35
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тая " баница " е много по-голяма , вика СЗО . Обаче такъв живот хората не искат . Работата върви към конфликт .
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарен е но човеците много сме се оплели и ще трябва време но това трябва да ни радва защото може и по краткия път важното е да проумеем и повече да не грешим
36
3
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ок, няма проблеми, Вие си го третирайте както си искате, ние обаче ще си живеем нормалния живот !!!__Който иска да се боцка, който иска да се лекува, скоро ще се произвеждат лекарства срещу Ковид !!!___Долу Ковид-фашизма !!!
35
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия умните дето пишат тука може ли да кажат какво стана с мигрантите? Какво става в Турция с тях в Гърция? Нещо новини? Те живеят в палатки. Нещо да сте чули за Ковид по палатките? Ами няма и да чуете тая тема не е интересна за плашене на хората. Измислиха Ковид. Сега е ред на Украйна. Ще забравите за Ковид. Интереса клати феса.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре- а от СЗО ще излязат ли най-накрая с окончателно експертно становище за произхода и за базираните на генното секвениране характеристики на вируса? Да говорим общи приказки всички можем при това без да ни дават заплати за тази високополезна дейност.
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р набаро е набарал къде е мекото на хляба.
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е вирус матрьошка, не знаеш още колко има вътре. Само производителя знае.
31
0
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЗО Е ЕДНО ПОСМЕШИЩИ! В ЕДИН И СЪЩИ МЕСЕЦ КАЗВАТ, ЧЕ ПАНДЕМИЯТА ЩЕ СВЪРШИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА И, ЧЕ ПАНДЕМИЯТА НЯМА ДА СВЪРШИ НИТО ТАЯ НИТО СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА! ТАКА СЕ ЗАСТРАХОВАТ! АКО СВЪРШИ ДОБРЕ, АКО НЕ СВЪРШИ ПАК СА ПОЗНАЛИ1
30
2
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Ти си типичната илюстрация и доказателство за мало умните ти твърдения!От тиквите ли си?Преди бяхте тиквени *** ама като спря да ви плаща се присламчихте към ковидистерията и станахте ковидтролове
29
1
 
40
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ще дойде време, съвсем скоро, когато пандемията наистина ще премине. Ще има обаче доста народ, на който пандемията му харесва. Статуквото ги устройва. Панадемията ги направи популярни. Канят ги по телевизии, за интервюта. Прибират хубави хонорари. Чувстват се значими. Тези хора ще полагат неимоверни усилия да удължат във времето въпросната пандемия. Те имат интерес от нея.
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От СЗО знаят за щамовете още преди да са се появили.. както от световната банка знаят че края на пандемията ще е 2028 и го знаят още от 2020та. А специалистите по вируси така и не могат да разберат защо още не е изчезнал. Всичко е много просто - опитват се да намалят населението
27
6
 
15
 
! Отговори
Опит за обективност преди 2 години
За съжаление вирусът е непредсказуем, никой не знае предварително дали ще мине леко или не, както и дали ако го повтори ще е леко или не. Ваксините помогнаха частично на по-голям процент от хората, но е ясно, че трябва учените да се опитат да направят по-добре пазещи от досега.
26
1
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
До 24 - Гилотини за тях е прекалено хуманно .По 5 дози наведнъж да им "боцнат"
25
4
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
На баща ми 2006 година обикновенна настинка му отвори тумора на белия дроб който го е имал преди това но грипа му го активира и за 6 месеца го затри от лицето на земята,подиграват се с хората които са загубили близки от съвсем обикновенни настинки!!
24
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я дайте малко информация за ПОХОДА НА СВОБОДАТА в Канада - десетки хиляди камиони от цялата страна са на път към Отава, която ще бъде тотално блокирана!