Богдан Кирилов: До май ще има адаптирана ваксина срещу COVID

На този етап в страната има достатъчно налични ваксини
26 яну 2022 11:52, Ния Христова
64
Богдан Кирилов: До май ще има адаптирана ваксина срещу COVID
Снимка: БГНЕС
"На този етап в страната има достатъчно налични ваксини, както и в целия Европейски съюз. Сега се акцентира върху разработването на адаптирани ваксини, които да бъдат с по-висока ефикасност срещу настоящите варианти на вируса. Има информация за поява на такава ваксина през месец март. Според мен това не е реалистично. Преди началото на май не се очаква да има от нея в ЕС и нейните членки". 
 
Това каза в ефира на Нова тв Богдан Кирилов, изпълнителен директор на ИАЛ.
 
"В началото на месеца получихме и от ваксинатана на AstraZeneca, от която в момента са налични 4 500 - тя се препоръчва за първа и втора доза", добави той.
 
"Има сериозен опит в света от комбиниране в посока първична ваксинация с аденовирусна ваксина и бустерна доза от РНК-ваксина, условието е да са минали три месеца", поясни Кирилов.
 
За адаптираната ваксина той разясни, че в момента усилията са насочени към едновалентна с цел да се противодейства на Омикрон. Другият вариант е да се създаде многовалентна ваксина, която да въздейства на много варианти.
 
"България ще получи адаптирана ваксина едновременно с всички държави членки на ЕС", категоричен бе той.
 
"Ваксината на този етап е най-ефективният механизъм за предпазване от COVID", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генномодифициращата терапия приключи у нас. Закривай.
34
6
 
13
 
! Отговори
Русь преди 2 години
Русия има такава от 2 месеца и се нарича Ковивак. Защо не я пуснат тука? Ама нали трябва ония западняците да си пласират болвоча у нас....
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина срещу фалшив вирус ? Нема нужда...
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е напълно естествено... Нови сертификати за новата чудодейна ваксина! Ще се учудя много, ако останат старите!
31
1
 
1
 
! Отговори
това са подробности преди 2 години
До Анонимен 22 Важното е Боко да го изчегъртат!:}
30
2
 
32
 
! Отговори
Kунчо Бустера преди 2 години
Веднага щом излязат новите ваксини, старите сертификати трябва да се отменят, за да може всички да си надупчат още по три бустера.
29
23
 
3
 
! Отговори
Отец Иван преди 2 години
Антиваксърите няма да влезнат во царството небесно,и ще се черват от срам пред нашия създател!!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод в ефир: "Вече получихме данните от нашите китайски колеги от Ухан - създателите на програмата - и знаем как да адаптираме мутациите на нашите ваксини спрямо мутациите на вируса" :D Край на междуконтиненталната конкуренция, пълно глобалистично съзвучие и хармония в името на благоденствието на Човечеството !
27
5
 
9
 
! Отговори
Къде е логиката преди 2 години
Всички разбраха,че първа и втора игла са били са старите варианти,а трета за Омикроня уж била варзила нещо.Сега демек ако иска човек да се ваксинира му трябва третата за сегашният вариант.Тогава ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧВА ВАКСИНИРАНЕТО ОТ ПЪРВАТА ИГЛА?????С една ваксина(третата) не може ли????
26
3
 
26
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Оакахте се от алчност и политици и доктори и лакеи покрай вас! Накрая ще стане страшно, трябваше мааалкоо по-рано да се усетите и да спрете! Вирусът е адски добре програмиран и наистина удря мощно ( особено някои хора), но с цялата постановка и лечение съсипахте и останалите. Знаем, че сте загрижени ,,адски'' много за нас! Д-р Гелотен да ни е на помощ!!
25
3
 
27
 
! Отговори
хааахахахахахаха преди 2 години
Богданчо, предлагам да тестваме върху теб новата адаптирана ваксина! :D
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата "адаптирана"пак на нас ли ще ги изпитват?Досегашните като не са "адаптирани"на кой да ги наврем в катализатора да се адаптират и те?
23
3
 
26
 
! Отговори
Браво преди 2 години
И ако сегашните не вършат - защо ни задължават да ги слагаме чрез Зелевия сертификат? Няма никаква нормална логика! Освен за да не ги изхвърляме в канала, че вече са платени милиарди!!!!
22
5
 
17
 
! Отговори
Стар преди 2 години
За мен най-ефективо е червеното вино с много сулфити за 5лв от лидъла. По1-2 чаши на ден и съм бомба. А жената на 3 файзера първо спеше по цял ден, а сега ходи като самамбул и не може да спи. В 6:30 е вече в училището и бичи извънредни.
21
2
 
23
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ПОНЕЖЕ СЗО НЕ ТОЛЕРИРА НОВИ И НОВИ БУСТЕРИ ОТ ЕДНА И СЪЩА ВАКСИНА, СЕ ПРИНУДИХА СА ПРАВЯТ НОВА ВАКСИНА. НО ТОВА ЩЕ ИМА СЪЩИЯ ЕФЕКТ ЗА ТЯЛОТО КАТО БЕЗКРАЙНОТО БУСТЕРИРАНЕ. ПАЗЕТЕ СИ ЗДРАВЕТО!!! САМО ВИЕ ОТГОВАРЯТЕ ЗА ТОВА!!!
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тези сега какви са? Ако вършат работа, защо да ги променяме? Ако не вършат, защо ги слагат?
19
2
 
31
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ВАКСИНА СРЕЩУ БЪРЗО МУТИРАЩ РНК ВИРУС Е НОНСЕНС И ВОДИ ЕДИНСТВЕНО ДО УСКОРЕНА МУТАЦИЯ. НИЩО ПОВЕЧЕ. СЪЩОТО СЕ ОПИТАХА ДА НАПРАВЯТ И СРЕЩУ ПТИЧИЯ И СВИНСКИЯ ГРИП, НО ТОГАВА НЕ ИМ СЕ ПОЛУЧИ. СЕГА УСПЯХА. АЛЧНОСТ И ГЛ.У.ПО.СТ в Космически мащаб.
18
2
 
27
 
! Отговори
Бравооо! преди 2 години
Сега остава и мераклии да се намерят!
17
2
 
31
 
! Отговори
Богдане, преди 2 години
Можеш да си ги забодеш всичките,на нормалните хора им е през х..
16
2
 
32
 
! Отговори
Св.Петър преди 2 години
Ми няма как да не се внушава все едно и също... На правителствата им хареса страните им да са в постоянна извънредна обстановка - тогава закони и права са друго нещо... а контрола тотален. На фармацевтичните компании и всички свързани с тях също им изнася ... падат милиарди и стават от богати по-богати... Къде ще ги носят накрая .... все на едно място отиваме ... ама май така сме програмирани ..... :-(