В САЩ отказаха трансплантация на сърце на неваксиниран

От болницата обявиха, че следват своята политика
26 яну 2022 09:27, Елка Василева
80
В САЩ отказаха трансплантация на сърце на неваксиниран
Снимка: архив, БГНЕС

Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, поне отчасти защото не е ваксиниран срещу COVID-19, предаде Би Би Си.

Ди Джей Фъргюсън (31 г.) изпитва остра нужда от ново сърце, но болницата в Бостън го е премахнала от списъка си, заяви бащата на пациента Дейвид.

Той уточни, че ваксината срещу COVID-19 е срещу „основните принципи на сина му и той не вярва в нея“.

Болницата пък обяви, че следва своята политика. В становище пред Би Би Си здравното заведение посочи, че „с оглед на недостига на органи правим всичко възможно да подсигурим, че пациентът, който получава трансплантиран орган, има най-голям шанс за оцеляване“, предаде БНР.

Говорител на болницата заяви, че тя изисква „ваксината срещу COVID-19 и начинът на живот на кандидатите за трансплантация да създадат най-добрия шанс за успешна операция и да оптимизират оцеляването на пациента след трансплантация с оглед на факта, че тяхната имунна система е сериозно подтисната“.

Внимателно подбраните думи в становището на лечебното заведение може да сочат и към други фактори зад решение да се откаже трансплантация на неваксинирания пациент, но подробности не се коментират поради съображение за конфиденциалност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самата новина е манипулация, която най-вероятно е снимана нарочно, така го усетих от репортажите!Искат да накарат неваксинираните да се чувстват безсилни и отхвърлени от всички!Интуицията рядко ме лъжи!Защо не пуснат и един репортаж за похода на свободата в Канада 50 000 тира и над милион протестиращи ще блокират Отава - до отставка или отмяна на ваксинациите в Канада!
63
0
 
4
 
! Отговори
Фашисти! преди 2 години
За неговото здраве го правят.... Нали така?
62
2
 
3
 
! Отговори
European преди 2 години
Как е? Помагат ли ви бустерите срещу Омикрон? Щото в Белгия хич.. :)) Всички вакснати или не ще изкарат Волтрон, да ви е ясно
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. за да бъдеш лекуван в болница трябва да докажеш, че си здрав!
60
1
 
6
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Програмист (#54) - Абе, досега смятах, че си просто ***, но вече започвам да се съмнявам... Ако не си ***, значи си от ония психари, дето все "спасяват света". Добре че сте вие, че вече да няма болести и смърт... Браво, преборихте "ковид"-а с "ваксините", ама защо се бавите още с диабета, рака, сърдечните заболявания, пневмониите? Защо ти, лично, не спаси всички тези хора, които всеки ден умират от такива неща? А, да - просто защото си въздухар с мания за величие...
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е мангизи за краваритр
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато кажете "ЕЙ", кажете и "БИЙ": освен тази "частична новина" е пълно с "измислени във фейсбук" ( по вашите опорки ! ) истории за отказ на кръвопреливане и кръводаряване на вапцинирани !
57
2
 
11
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Ако ваксинирането е против принципите на пациента той сам трябва да откаже да приеме сърце от неваксиниран. Ваксиниран ли е бил донора. Ако не, болницата да откаже да ползва сърцето.
56
2
 
8
 
! Отговори
От хората преди 2 години
И това се случва в страната,която твърди че демокрацията е нещо върховно.Браво.За пример са.
55
3
 
4
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
Измислена историйка.Ако пък мотивите за отказа са били, че не е бил ваксиниран с нещо, което още НЕ е одобрено за ваксина, а само разрешено за употреба, адвокатите на болницата ще го търсят за извънсъдебно споразумение.
54
1
 
6
 
! Отговори
fgdgd преди 2 години
Сами са си преценили.
53
4
 
6
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
Аз все пак подозирам че този вирус е руски - разработен в същите лаборатории където произвеждат Новичок. Само че агенти от ГРУ нарочно са го пуснали от Китай, за да не стане прекалено очевидно.
52
8
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не може да се отрече как Ковид пропагандата унищожи ценностите на западния свят. Свобода, равенство, братство, икономическа инициатива, индивидуализъм. Всичко, което фалшиво претендираха че притежават. Оказа се старото... огън и меч....
51
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ясно, разбрах. Значи искат пациентът да се ваксинира, та белки получи някоя тромбоза или миокардит, та да не се налага да се прави трансплантацията и проблемът да отпадне.
50
10
 
6
 
! Отговори
Дин Дзън преди 2 години
Правилно, по-добре да спасят някой интелигентен човек а не малo yмник.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ваксинираните облъчени хорица. Кои последен се смее, най добре се смее. Айде с здраве.
48
7
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Ами тя ситуацията е малко - "имам нужда от трансплантация на сърце, но нямам никакво намерение да се откажа от пушене, злоупотреба с алкохол и преяждане с мазно" ... Хората със сърдечни проблеми и трансплантации са "сухи съчки" според гурото на антиваксърите и *** - Мангър войвода! Той самия каза,че такива трябва да се ваксинират!За какво ревете тогава?!? Вашия гуро го казва, ама американската болница била лошата!!!
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грижа за здравето, сър...
46
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно решение въз основа на правилна политика.
45
9
 
31
 
! Отговори
Док преди 2 години
Сещайте се човека щом е закъсал със сърцето какво ще му се случи ако се ваксинира. А след това му отказват, щото не бил ваксиниран.