Д-р Илиев: Вървим към комбинация от ваксини

Омикрон не е толкова страшен, колкото Делта, заяви лекарят
27 яну 2022 10:18, Ния Христова
112

Броят на новозаразените с коронавирус у нас расте с всеки изминал ден.
 
"Два елемента ни карат да сме предпазливи - първият е, че имаме не само Омикрон, но имаме Делта и Омикрон едновременно, а Делта протича значително по-тежко. Вторият елемент, който имаме и не трябва да го забравяме - данните за по-ниска опасност на Омикрон идва от държави, които са с доста висока степен на ваксинация. В сряда бяха споделени данни от американско проучване, в което се вижда, че спрямо Делта рискът от постъпване в болница с Омикрон е 70% по-нисък, смъртността е 1/10 от тази на Делта", каза ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн д-р Аспарух Илиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Изглежда, че Омикрон не е толкова страшен, колкото Делта. Вървим към вариант, в който ще имаме комбинация от няколко ваксини за няколко варианта, за да можем да покрием всички възможни "вариации". В далечния Изток, които са шампиони в борбата с Ковид-19 - Тайван, Южна Корея, мерките остават. В момента имаме вариант, който е по-малко опасен от Делта, но никога не може да сме сигурни, че няма да възникне нова мутация, докато не спадне заболеваемостта", допълни д-р Илиев.
 
"Това е нещо, което се подценява. Всички данни за по-ниската вреда на Омикрон идват от възрастни. Но децата боледуват повече от Омикрон и не знаем какви ще са дългосрочните ефекти на вируса. Смъртността в България, съпоставена с тази в Германия, е 8 пъти по-висока. При предишните вълни можеше да сме по-предпазливи. В момента здравната система се справя сравнително добре. Но малко по-голяма активност от сегашното правителство нямаше да е във вреда, особено що се отнася до учениците", коментира д-р Аспарух Илиев.
 
Попитан какви са усложненията, които може да предизвика Омикрон, той отговори: 
 
"Той засяга по-малко белия дроб, но нямаме никаква представа как стои въпросът с т.нар. "Long COVID", който е свързан с дългосрочните оплаквания - липса на концентрация, уморяемост, трайно намалена способност за извършване на тежки физически действия.
 
Вижте целия разговор във видеото.
 

112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен Гражданин преди 3 месеца
Спрете да показвате тоя продажник и клакьор за ваксини! И на гл0паците стана ясно че това не са никакви ваксини и не предпазват от заразяване!
90
0
 
1
 
! Отговори
До 92 преди 3 месеца
Отговорност на политици и лекари за бездействие и разпространяване не неверна информация, при което загинаха над 30 хиляди. Както и от плоскоземния ни народ, който се държа като питеци на мегдана.
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вървим към комбинация от неебаване на идиотщините и търсрне на отговорност от виновните за тези простотии!
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Канада се случва нещо грандиозно - очаква се Отава да бъде блокирана от над 60 000 тира и стотици хиляди протестиращи!!От сащ се очакват още 40-50 000 тира.Министър председателят им ги е обявил за малцинство и терористи!Май започна канадската революция:)Напишете в ютуб или фейсбук Convoy to Ottawa 2022
87
1
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
Лекарите лекуват и по телефона. Много станаха ясновидците с теория на вероятностите, манипулациите и конспирациите
86
2
 
7
 
! Отговори
Aнониме преди 3 месеца
Познайте кой управлява света, вкл. НАТО, ЕС, СЗО, ЕМА, световните правителства(масоните - Румен Радев)? Чудовището Бил Гейтс и компания
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Неваксиниран:"- Кои факти? Че само аутопсия може да докаже кой от какво е починал? ___Как, бе, само аутопсията.Ама ти не си ли чул, това са остарели методи. Сега вече не трябват патоанатоми.Съдебни лекари даже не трябват.След като болния умре лекуващия лекар само с един поглед определя от какво е умрял.Преди в болниците повечето хора умираха от сърдечна и дихателна недостатъчност.В почти всеки смъртен акт това беше записано като причина за смъртта.Сега всички умират от ковид.
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Докторе " , ние си вървим нормално , ти върви на майHama cu с твойте измишльотини - реклами на ваксини ! ПравИ се на важен там , в Швейцария , тука не вървиш , щото никой не вярва на глynocmume , които дрънкаш срещу солидно заплащане от ковид-фондовете !
83
3
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !! РАЗПРОСТРАНИ НЕЗАБАВНО !!!ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ ИЗОЛАТОРИ, ЗАБРАНЯВАТ СЕ ОСНОВНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА, ПОДГОТВЯ СЕ ОКОНЧАТЕЛНАТА ЗАБРАНА НА РАЗПЛАЩАНЕТО В БРОЙ, МАСОВОТО ДЕНОНОЩНО СЛЕДЕНЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ И ... ПРЕМАХВАНЕ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, БАЗОВ ДОХОД, ДЕНОНОЩНО СЛЕДЕНЕ, ЖИВОТ ИЗЦЯЛО ПОД НАЕМ?
82
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
:"Лошото е, че следващата стъпка ще е от принудителна към задължителна ваксинация, докато стадото спи дълбок зимен сън"===>Следващата стъпка ще е,че на стадото ще му гръмнат бушоните и ще стане такова мазало, че този и подобни на него няма да намерят достатъчно миши дупки да се крият. През носа ще им излязат тези пари, които сега вземат за да облъчват народа. Лакомо д пе кръв с ре
81
3
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 3 месеца
Към комбинация и абокат вървите вие. Ние хич не сме се засилили, комбинирайте си колкото искате.
80
4
 
12
 
! Отговори
Darth shadow преди 3 месеца
червея аспарух илиев да се боцка сам с тази помия, аз лично никога няма да си вкарам тази гадост и помия в организма на насилие и принуда ще отговоря с насилие и кръв..
79
2
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
Лошото е, че следващата стъпка ще е от принудителна към задължителна ваксинация, докато стадото спи дълбок зимен сън
78
3
 
20
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
То и терминът безсимптомно болни не съществува. Измислена пандемия с коварни *** цели
77
2
 
20
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
Зеленият сертификат е нищо в сравнение с пъкления Световен план, който са ни замислили, ако не се обединим да си върнем свободата още сега и бойкотираме Измамата Ковид
76
3
 
19
 
! Отговори
Инженер преди 3 месеца
Лекарите като този да вървят към каквито си искат комбинации от ваксини. Да се ваксинират и имунизират колкото си искат. Може да си издават и зелени, червени, сини и в други цветове сертификати.
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя кукумяв нещо доста е прекалил с комбинацията от ваксини
74
2
 
12
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
Аутопсиите са забранени
73
3
 
18
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
Целта на ваксината е да убива, ранява и инвалидизира. ПРОГЛЕДНЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ, Че всичко е лъжа, АКО ИСКАТЕ ДА СИ ВЪРНЕМ СВОБОДАТА, А НЕ РОБОТИ В КОНЦЛАГЕРИ И ИЗОЛАТОРИ
72
2
 
18
 
! Отговори
Неваксиниран преди 3 месеца
До Анонимен (#71) - Кои факти? Че само аутопсия може да докаже кой от какво е починал? Че позитивен тест сам по себе си НЕ е доказателство за нищо? Че цялата "пандемия" се базира на "позитивни случаи" със съмнителна достоверност?