Област Ямбол вече е в лилавата COVID зона

Със завършен ваксинационен курс са около 27% от населението
Обновена: 27 яну 2022 12:17 | 27 яну 2022 12:13, Анисия Иванова
24
Област Ямбол вече е в лилавата COVID зона
Снимка: БГНЕС

Област Ямбол премина в лилавата зона по разпространение на коронавируса. Регистрираната двуседмична заболеваемост достигна 1026,73 на 100 хил. души, като най-висока е в областния град - 1244,67. През последното денонощие са диагностицирани 146 нови случая, а вчера е отчетен рекорден брой новозаразени от началото на пандемията - 181 души, според данните на Регионалната здравна инспекция.

Още по темата

Шофьор и медицинска сестра, работещи в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Маленово, община Стралджа, са с положителни проби за COVID-19. В социалното заведение от 28 души персонал са ваксинирани само трима, докато всичките настанени 57 души са с поставена и бустерна доза, съобщи директорът на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

Ваксинацията през последните седмици следва тенденцията да се поставят основно бустерни дози и е минимален броят на новоимунизираните. Със завършен ваксинационен курс са около 27 процента от подлежащото на имунизация население в областта. Мобилни имунизационни кабинети на РЗИ продължават да обикалят селата в региона с цел да могат да се ваксинират възрастни и трудноподвижни хора, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Колкото и да се опитвате да затриете българския народ, няма да успеете! Вече много са опитвали и са свършили мъртви. Успех ви желая! :)
13
0
 
1
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Варксинират се само неинформирани. Човек, който знае какви са тия "ваксини" и какво причиняват, едва ли би искал да се ваксинира. Четете и се информирайте не само от официалните медии. ЛЪЖАТ ВИ!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
И.з.ро.ди. преди 2 години
Давате ли си сметка какво сте направили. Всичките 57 човека с УМСТВЕНА ИЗОСТАНАЛОСТ са с три дози и затворени, а от персонала само трима "ваксинирани". Та за тия нещастници някой друг е решил вместо тях и ги е набучил.Като вярвате, че препаратите пазят, що вие не се препаратизиране, А???
11
5
 
0
 
! Отговори
Ало, преди 2 години
Коментиращите! Де би ли сте си, пиещи белина и такива ще сти останете, мангъро питеци.
10
0
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Защо ми цензурирахте думата ли.ла.ви. ? Вие също я използвате в заглавието ?!
9
0
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Те Ямбол и Сливен отдавна са в тази зона. Пълно е със ***.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега направете една статистика колко от тези завършени 27% са били болни от ковид след като сте ги завършили, че около мен всичките завършени шарани са болни от ковид в момента
7
0
 
14
 
! Отговори
Иван Христов преди 2 години
Е, само лилава ли? Дай, скоро в тъмно-черната или в кестиняво-сивата зона, че там е по-удобно...
6
2
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Чакам черната зона. Да в момента сме в пика на сезония грип не на ковид. Сега няма други болести ВСИЧКО е ковид. Хайде стига.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Област Ямбол отдавна е в кафявата зона така мирише на кафяво, че се усеща на километри.
4
1
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Сайт на лилитата!Мухаха!Виолетовите ..айде!Мухаха!И защо българите намалявали!Ами ето отговора..расизъм..сегрегация,дискриминация на българите навсякъде и във всичко!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво,чудесна новина .Зарежда ме с позитивна енергия
2
2
 
16
 
! Отговори
Синоптик Ковиданов преди 2 години
Аз проведох синоптичен анализ който установи, че до другия вторик Ямбол ще влезе в бембяно-раираната зона. За да избегнем това, трябва всеки нашенец да си постави максимално количество дози ваксини против уханския щам на кормид (който го няма от две години). Ако някой е нез ваксина, трябва да си сложи веднага първа доза, която ще работи и ще го пази. Ако някой е с две дози, трябва да си сложи трета, защото първите две не работят!
1
0
 
13
 
! Отговори
О чуден преди 2 години
Абе защо тука цвят Ли лав е забранен?