Спазват ли се новите противоепидемични мерки в София?

Много от заетите в бранша обявиха, че няма да ги спазват
27 яну 2022 09:20, Петя Славова
68
Спазват ли се новите противоепидемични мерки в София?
Снимка: БГНЕС

Заради многото случаи на новозаразени с коронавирус в София вече има нови противоепидемични мерки . От полунощ е въведен вечерен час за заведенията, игралните зали и дискотеките. Капацитетът се ограничава до 50%, а влизането е само със зелен сертификат.

Много от заетите в бранша обявиха, че няма да спазват мерките.

"Мярката влиза в сила от 22:00 часа на 27 януари. Капацитетът от 50% също влиза в това число", обясни пред Нова тв Людмил Чонов от СРЗИ.

Още по темата
Контролът е само за това спазват ли се противоепидемичните мерки -  наличие на зелен сертификат и носене на предпазни маски от персонала. Проверките са намерили и нарушения в дискотека в "Студентски град".

"Бяха констатирани служители без правилно поставени маски и за тютюнопушене", обясниха още от СРЗИ. Глобите ще са от 300 до 1000 за физическо лице и от 500 до 2000 за юридическо лице.

За да имат сертификат преди да влязат в дискотеките, десетки се наредиха и пред пункта за тестване.

"Ние считаме, че рестрикциите, които са наложени на нашия бранш, са достатъчни и при 100% ваксиниран персонал, няма никаква логика да затваряме ваксинираните хора в къщи, за сметка на неваксинаните. Ще спазваме зеления сертификат и това е всичко, което ще спазваме", заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Посетителите няма да подлежат на глоба за нарушаване на вечерния час. Те могат да бъдат глобени само, ако са без сертификат.

Проверките за това спазват ли се ограниченията ще продължат, категорични са от Столичната регионална здравна инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковидпсихарите откачиха тотално. Да си сложат по един абокат и да си вливат серум на вечността денонощно. Може и да си скопят децата.
17
5
 
34
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Аз ако исках да спазвам правила, разпоредби и заповеди измислени от малоуумници щях да отида да живея в САЩ. Но аз обичам свободата и затова си седя в България. Това е единственото място на света в което обществото е дотолкова еволюирало и духовно израснало, че няма нужда да бъде контролирано със закони и драконовски мерки.
16
6
 
8
 
! Отговори
Шефа от Шефилд преди 2 години
Най-важното за едни мерки е, да са адекватни на повода, който ги е предизвикал. Не, не са адекватни, продължава се по пътя на свръхреакцията.
15
2
 
8
 
! Отговори
морски преди 2 години
Трайте бе! Идва Сезона на морето.
14
4
 
38
 
! Отговори
Февзи Дормушали преди 2 години
Против всякакви ограничения съм, омикрон е доста лек вирус, ако се беше появил през 2020 в Ухан, езва ли някой щеше да му обърне внимание извън професионалните кръгове. Който иска се ваксинира, който не иска- сам отговаря за себе си, а а ако някой го е страх, да си стои вкъщи, съгласен съм да му се плаща минимална работна заплата, по-евтино ще ни излезе, а уважаемите лекари да не мрънкат постоянно "Затваряй ги, че не ни се работи, пари искаме, не работа"
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От няколко места ми извиват ръцете с тоз сертификат да почна работа. Какви времена настъпиха
12
7
 
34
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
Не трябва да се спазват! Долу зеления сертификат!
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се на гласоподавателите на Възраждане какво толкова скачат срещу зеленият сертификат. Последните два месеца в 99.9% от заведенията, които съм посещавал никой не ви го е искал, нито пък съм видял да има ограничение на броя посетители особено по празниците си беше пълно до дупка навсякъде, а пътувам доста и основно се храня навън, както и излизам и вечер по клубове. Всичките мерки са на хартия на управляващите и го знаят, защото нямат ресурс нито желание да ги контролират.
10
0
 
23
 
! Отговори
Bb преди 2 години
Правилата се спазват много от българина, като започнем с маските в градския, минем през спазването на дистанцията в заведенията и стигнем до звления сертификат в народното събрание
9
6
 
27
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"Правилно поставена маска" - това е когато я дръпнеш ниско, така че горният ръб на "маската" да е точно под долната устна. Така хем маркираш че участваш в религиозния ритуал за предпазване от Великия Ковид, хем можеш да дишаш и да говориш нормално.
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима малко се спазваха досега? Персоналът ваксиниран, пуска само със зелени сертификати, т.е. или ваксинирани клиенти, или с негативен тест? Какви мерки още искат, след като те ги създадоха тези? И се вижда, че не работят? Стига са надували балона.
7
9
 
42
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Време е за гражданско неподчинение. Баста от малоумщина.
6
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт за зеления сертификат.
5
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичкое лъжа и измама никакви ваксини и лекарства и сертификати мерки маски нищо не искаме и нищо няма да спазваме айде върветеси на майната
4
28
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Къде е РЗИ да наложи глоби на депутатите от ВАКСраждане, че влязоха без зелен сертификат в парламента?
3
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** народ. Ще измре на инат.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са всичко друго, но е и епидемични мерки. Епидемията няма има пЛАндемия.
1
1
 
31
 
! Отговори
*[* преди 2 години
Положението е като в парламента:-)