Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
22
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 години
Браво, а сега държавата да им върне пак 20 процентното ддс и да им спре помощите
145
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обективно - Работещи млади хора ... половинита толупи бяха на по 45+ и работят "шефчета". Изключение правиха лигльовците от студентски град, ама ... те па от кво са се уморили? От афетите, сигурно, дето не ги пускат о 2 седмици.
144
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взера глобиха 60 човека, тяхната кожа ... Че свиряват и личните карти вече, така че не минава далаверкта, да покажеш на някой друг. С фалши трябва ... ама знаете - ако ви зардържат ... не я вадете.
143
8
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ПРОСТО НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОТ ПОДОБНИ ЗАБРАНИ! РАБОТЕЩИТЕ МЛАДИ ХОРА ТРЯБВА ДА РАЗПУСКАТ НЯКЪДЕ. ОМИКРОН СЕ ЛЕКУВА ПО- ЛЕСНО И ОТ ГРИПА, НО НЕ САМО С ВИТАМИНИ КАКТО ЧУВАМ, ЧЕ ПРАВЯТ НЯКОИ ДЖИПИТА. ИМА ПОНЕ ОЩЕ 20 ОТЛИЧНО ДЕЙСТВАЩИ ЛЕКАРСТВА БЕЗ РЕЦЕПТА!!
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те на места охраните повече и по-лоши от полицията, а мутрягите имат хора с съда ... как се оправяш с такова нещо?
141
6
 
9
 
! Отговори
И ловец съм и рибар преди 2 години
Типично българското - Спазва закони и изисквания, смао като ми отърва. Като не и отърва се оправдават. Като ме ухапе по ***, казвам "Къде са законите ..."
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АДМИРАЦИИ 163 - Минали са банда пропаднали пияни залгари, покрай Ганди ...
139
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АДМИРАЦИИ С бързи темпове вървите към унищожаването на държавата. Може би така е по-добре за всички. На нейно място ще дойде друга, която всъщност знае как се управялява държава. България няма да изкара още дълго по този начин. 20-30 години максимум.
138
5
 
17
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Ако законите не важат за депутатите защо да важат за простолюдието?
137
3
 
9
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Държавата не 7м вдигне ДДС то и спре помощите. Отделно да ги глоби за не спазване на разпоредбите. Те ти бюджет.
136
13
 
19
 
! Отговори
мак преди 2 години
Да ги затворят веднага и завинаги. Какво е туй нещо, не стига, че могат да работят, те се правят, че са над закона. Нагло племе.
135
9
 
17
 
! Отговори
АДМИРАЦИИ преди 2 години
Аз по нощни барове не ходя, но мога сано да кажа ПОЗДРАВЛЕНИЯ, БРАВО! Така се прави. По същия начин Махатма Ганди е решил въпроса със забраната за добив на сол от местното население. МАСОВО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ и забраната е паднала!
134
6
 
16
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
"По телевизията показват убили бизнесмен в чалготека, убили бизнесмен в таверна, когато съобщят, че са убили бизнесмен в библиотека, тогава ще се оправим..." - Теди Москов.
133
10
 
17
 
! Отговори
Сава преди 2 години
Да им отнемат лиценза, долни чалгари.
132
1
 
10
 
! Отговори
морски преди 2 години
До Истината - Ако се събираха данъци от всички, ако в такива заведения не се продаваше бял прах, а най-вече, ако не се крадеше на космическо ниво в Бг, тези чалгаверни щяха да фалират скоро-скоро!
131
1
 
8
 
! Отговори
Ааас преди 2 години
Букви заведения. Ще останат само най добрите, предлагащи добра услуга. Другите чао.
130
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво ,подкрепям заведенията! До кога с тези ограничения,при все че персоналът е на 100 % ваксиниран и посетителите също, за да влязат.
129
5
 
14
 
! Отговори
Не ни пука преди 2 години
Да създават нови фабрики и да ходят всички алибеговци да работят реално. Балонът се спука и крайно време е да се преквалифицират, т.е. мързелът вече свърши.На никой не му пука за разни ресторанти ,дискотеки и т.н.-мръсотия ,лоша храна ,лошо обслужване, заплати под масата ,цени високи-90% са за затваряне и без Ковид
128
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е смисъла да има закони и разпоредби, ако няма санкции за спазването им и контрола е про-форма. Депутати си влизат в парламента без сертификат, въпреки правилника приети от същият парламент, мут рагени собственици на заведения не спазват мерки, клиентите им не спазват мерки.Имам един въпрос към управляващите: какво всъщност управлявате като всичко е на Самотек. Единственото за което ви е грижа е да се държите на власт, всичко друго е фалш.
127
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, защо сте ревнали срещу заведенията? Някой да ви е бил с пръчка да ходите там ? Право на избор е, нали? Ревнете, че Киро лъжата погази закон и конституция и сега четири години ще обслужва чужди интереси и ще мандръса народа ни ! Нима заведенията нарушават някакъв закон? Кои наложиха тези ограничения и пандемията? Същите тези,на които такива, като Кирчо и Кокорчо обслужват интересите им!