Проф. Гудев: Вярата в конспирации ни накара да вземаме какво ли не

Хората със сърдечни болести са застрашени от тежко протичане на COVID-19
156
Проф. Гудев: Вярата в конспирации ни накара да вземаме какво ли не
Снимка: БГНЕС

Хората, особено на предния фронт, са бушоните, които горят от системните грешки, залагани през годините в здравеопазването. Това каза пред БНР проф. Асен Гудев, председател на Дружеството на кардиолозите в България, ръководител на Клиниката по кардиология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

Още по темата
Проф. Гудев отбеляза, че у нас коронавирусът се е съчетал с изключително високата смъртност от сърдечно-съдови заболявания преди този период.

"Covid е многолико заболяване, то е съдово заболяване. Предизвиква усложнения върху съдовата система, затова е мултиорганно заболяване. Не знаем точно кой ще получи усложненията, не знаем точно кой е протектиран, посочи той.

Кардиологът напомни, че пациентите със сърдечно-съдови заболявания са застрашени от най-тежко протичане.

И аз продължавам да бъда изненадан защо тези хора използват това като аргумент да не се ваксинират. Двете масово прилагани РНК ваксини не предизвикват тромботични усложнения, посочи специалистът.

За да знаем точно какъв е процентът на усложненията, какви са, трябва да има много прецизна система на докладване на страничните действия, за тяхното описание. Едно е времевата асоциация, друго е да има каузалност между тези неща. В света - от Израел, от САЩ, от други страни има много прецизни наблюдения, които трябва да използваме, каза той.

Важно е системното наблюдение на големи групи ваксинирани пациенти, подчерта проф. Асен Гудев. Той заяви, че тежки странични ефекти от ваксина не е наблюдавал.

По думите му вярата в теорията на конспирациите накара хората да не се ваксинират, а да вземат абсолютно недоказани медикаменти. Като проблем за страната ни Асен Гудев очерта това, че "ние лекуваме с всички възможни лекарства всички пациенти".

"Това е друга драма в българската медицина – как да прилагаме протоколите. Не може да даваме всичко на всеки", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
2
 
! Отговори
лошо ми е преди 2 години
до всички васкинирани и след това изкарали вируса : очаквате, че е невъзможно да се заразите ли ? както когато си набиете 1 *** Инфлувак пак не може да прикачите сезонен грип ли ? Малко мисъл да се приложи, моля... Аз също съм ваксиниран 2 пъти и се заразих януари, но го изкарах с едната настика, ако не си бях правил тест можеше и да не разбера, докато брат ми, когото заразих, неваксиниран, 4 дни не може да стане от леглото и след това с усложнения
89
2
 
23
 
! Отговори
МАНГЪРОВ Е ВЕЛИК! преди 2 години
Благодарности към ИСТИНСКИЯТ лекар с 40год. стаж във Вирусологията доц. Мангъров.Много добре помня интервюто му през Март 2020год. Беше началото на ПЛАНдемията.Човекът го каза, всички тези мерки са безполезни. По-късно се оказа прав и за ваксините и Зелевият сертификат.
88
2
 
18
 
! Отговори
г-н Минчев преди 2 години
И аз не вярвам в конспирации, но след като се набоцках с 2 игли + Бустер + Имам Зелен сертификат + носа постоянно маска, успях да се заразя. Явно тези мерки са безсмислени.
87
1
 
16
 
! Отговори
Малко Факти! преди 2 години
Казахте, че този т.н. вирус ще изчезне след 3 седмици. ИЗЛЪГАХТЕ! Казахте, че маските ще са временни, ИЗЛЪГАХТЕ. Казахте, че няма да има затваряния, ИЗЛЪГАХТЕ. Казахте, че при ваксините са решението и при 70% набодени всичко свършва, ИЗЛЪГАХТЕ.И най-важното, казахте че НЯМА ДА ЗАКАЧАТЕ ДЕЦАТА НИ, ИЗЛЪГАХТЕ.
86
1
 
14
 
! Отговори
до ЕЛОН МЪСК преди 2 години
г-н МЪСК, ,моля в най-скоро време да пуснете полети до Марс. Първо заселете КОВИДАРИТЕ, че тия полудяха.
85
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така успиваха и канадците, като последно четох , че ако неваксиниран влезне в магазин го придружава санитарен инспектор, който следи да не се купува ниио друго освен храна и лекарства!!!!Накрая на тираджиите им писна и в момента има над 100 000 тира, които влизат в Отава , заедно със стотици хиляди гневни граждани, мед.сестри и работници, индианци и др.По пътищата ги посрещат като освободители!CONVOY YO OTTAWA 2022
84
0
 
6
 
! Отговори
Онаниращия преди 2 години
е рядко интелигентно и безспорно много умно овчарско куче.От ония, дето като попаднат във вълчи капан си отгризват и трите крака и пак не могат да се освободят...
83
0
 
20
 
! Отговори
ЛЪЖЦИ!!! преди 2 години
Ей, писна ми от вас Ковидарите. Няма ли да се събудите. Ето ви малко факти. Страни с над 70% ваксинирани + Супер зелен сертификат: Австрия, Белгия, Италия, Германия, Франция, Холандия, Малта, Испания, Канада. Някоя от тези страни върна ли се към Нормалният начин на живот ? Напротив, последваха нови затваряния и ограничения.
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, много интересно как за 2 години!!! няма никаква информация какво трябва да правиш, ако се разболееш. Няма! Седиш си вкъщи и чакаш да ти мине, или ако не ти мине лекарят ти изписва антибиотици профилактично и кортикостероиди безразборно...ами явно не действа това лечение. Явно ваксините също не действат, защото не създават имунитет. Толкова са ваксини, че трябваше да сменят дефиницията. Няма място за сравнение м/у тетанус ваксина и тези рнк разтвори.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтернативнио онаниращия, като повтаряш опорките дали това ще промени фактите? Изядохте си хляба с наглите психоатаки. Въпреки това се намериха достатъчно хора със здрав разум да ви опонират на глупостите. Народопсихологията ни е такава пич, да не вярваме на зомбита като теб.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не вземам какво ли не, а още от баба си знам, че греяно вино с черен пипер трепа всички вируси. И до сега карам на такава ваксина без да се заразявам.
79
0
 
16
 
! Отговори
К'ви Конспираци преди 2 години
Още в началото на пандемията се говореше за ЗЕлевата хартия и за ваксините. Всичко стана, както т.н. конспиратори говореха.
78
0
 
12
 
! Отговори
Ф.Филипов преди 2 години
Не е така,дядка - в търсене на истината сме принудени да пробваме различни постижения, за разлика от вашите " научни " твърдения и,колкото и както и да ви звучи вече имаме по-добри резултати от бустеросването :)))
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички конспирации се оказаха истина: ваксината няма да е еднократна(колко е ваксина ...); сертификати; разделяне на обществотоЗащо нищо не се казва за протестите във Франция, в Брюксел за в Италия, за Конвоя в Канада и предстоящият голям протест там?!
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицината отдавна не действа .Има много болести които не се лекуват В медицината повече няма да им доверие и хората търсят различни неща и то с право .
75
13
 
1
 
! Отговори
Онаниращ алтернист преди 2 години
Склонността да се вярва в конспиративни теории е гранично психиатрично състояние от групата на маниите и свързано със шизофpенията. Засегнатият може да е свръх интелигентен и начетен. В България обаче, значителния превес на убедените във всякакви глупости ("Никаква Пандемия няма, никакъв Вирус", "инжектират течности за контрол") идва да покаже че това не се отнася за масовия български селяндуp, който просто си е редко тъn, но някой му е казал че е "българите са най-интелигентните в света"
74
1
 
21
 
! Отговори
ЕЙСИ КРАВАЙ преди 2 години
Аз също смятам,че Ковид не съществува. Странно как изнамериха толкова много ваксини за толкова кратко време. Виждам хора около себе си,които са ваксинирани,как се оплакват от смущения в сърдечната област,от импотентност,от нервни атаки. Аз няма да се ваксинирам. Вярвам в силният организъм,който ми е потомствен от майка и татко. Живеем в някакъв много явен конспиративен фашизъм. Хората ,които направиха тази фашистка диктатура все се крият зад някакви маски-политически,социални,културни.Няма Ковид
73
0
 
14
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
От това, че Конспирационната теория е грешна, не следва, че твоята теория е вярна!!! - С'фана ли ПрУфесоре - *** лизни още малко да увеличиш титлите, но ОТ МЕН да знаеш, че нито *** ще те направи по-умен, нито ще направи тези дето изкаш да излъжеш по-глупави -> Демек, остава ти само лизaнето :)))
72
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи който не вярва в добрите намерения на фарма корпорациите, въпреки че не веднъж са съдени и осъждани за злоупотреби и откровенни убийства, е конспиратор. Който обаче вярва в Дядо Коледа, феята на зъбките и същите тея фарма корпорации е нормален индивид. Аферим, машала. Логика.
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите мoшеници слабо се интересуват, че умират голям брой пенсионери. Важното е младите да се тормозят с мерки, ваксини и сертификати.