Колко пациенти с COVID-19 приема "Пирогов" по време на III-та и IV-та вълна?

Някои от болните се лекуват в продължение до 6 месеца
9 фев 2022 18:30, Петя Славова
21
Колко пациенти с COVID-19 приема "Пирогов" по време на III-та и IV-та вълна?
Снимка: БГНЕС

Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" приема над 36 хиляди пациенти през 2021 г. От тях пациентите с коронавирусна инфекция през същия период са 4 862 лица.

По време на третата вълна на COVID-19 (март-април 2021 г.) в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" са разкрити 400 легла за пациенти с коронавирус в тежко състояние. Реанимационните легла на болницата за това заболяване през този период са 65 броя. Преминалите пациенти в тежко състояние през март и април на 2021 г. са 2 084, а в реанимация екипите на лечебното заведение се борят за живота на 260 болни в продължение до 6 месеца в някои случаи.

Още по темата

Подобна е статистиката и за четвъртата вълна на COVID-19(октомври-ноември 2021 г.) – разкритите легла за пациенти с коронавирусна инфекция са 215, като те обслужват нуждите от лекарска помощ на 1 668 пациенти в тежко състояние за периода. 283 са болните, получили специализирана медицинска грижа за продължителен период от време в реанимацията на $Пирогов$.

Предвид спецификата на заболяването, както и профила на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" с акцент върху спешността, болницата успява да обособи строго отделени COVID сектори. Създаден и спазван е строг протокол за работа, който помага на лечебното заведение да организира дейността си, така че да е в състояние да посреща тежестта на кризата и нуждите на болните. В "Пирогов" от COVID-19 се лекуват пациенти с тежка характеристика.

Специфично в грижата за COVID-19 болните в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е, че нуждаещите се от кислородотерапия получават медицинска грижа в специално подготвените отделения включително и с апарати за подаване на интензивно количество кислород, когато е необходимо. Реанимацията в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е звено само за най-тежко засегнатите от вируса, чиито живот зависи от апаратна вентилация. По своята същност тази организация на работата на „Пирогов“ превръща Covid-19 отделенията на болницата в огромен сектор за интензивна грижа. От началото на пандемията посрещаме и се грижим за пациенти от всички болници на Софийска област, които не разполагат с реанимационни сектори. За разглеждания период, в „Пирогов“ са превеждани и болни от коронавирус в силно усложнено състояние от лечебни заведения от цялата страна. Тежестта на болестта и клиничните й проявления при пациенти с широка гама от допълнителни заболявания, както и ниският процент на ваксинация в България, водят до отчитане на 17.9 процента смъртност по време на третата вълна и 24.09 процента леталитет при четвъртата вълна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
кастратор преди 2 години
Имало едно време сутеньор,който отишълпри една жена и й казал че е загрижен за живота й,и най-добре ще е тя да се съгласи често да я "боцка" с "ваксина"за да "запази живота й".Също казал чеако тя не иска доброволно,пак ще се"грижи за нея".А за да я познават другите и да няма объркване,задълж.да си извади"къс сертификат" коло ханша.Много хора втози свят имат нужда от "грижа". Не гисъдете,те просто нищо друго не могат освен да се боцкат,а и принципно или свремето започва даим харесва.
14
4
 
4
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"Колко пациенти с COVID-19 приема "Пирогов" по време на III-та и IV-та вълна?"-- С ковид??? И ето как знаят че са с ковид: Протокол от ЕС , на всеки с инсулт, счупен крак, високо кръвно, натравяне....му се пъха първо клечката в носа за безпогрешния тест. Иначе как ще "знаят" че е с ковид ? После идват бонусите по ред. Най тлъстия бонус е ако успеят да му напъхат тръба в гърлото. Така се правят статистики. Вече ги изловиха в ЕС и САЩ, но тук още минава бизнеса.
13
4
 
6
 
! Отговори
Мечо пух преди 2 години
Колкото повече, толкова повече. Защото най-много се плаща по кл.пътека. другото е за лапнишарани
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От това постоянно провъзнасяне на "всеотдайността" на бг медиците сякаш са хванали Господ за шлифера, се стигна до опорочаване на системата, кражби от касата, фантоми и търговия с човешкото здраве. Самозабравиха се.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова са ужасяващо големи цифри. Давате ли си сметка какъв труд и всеотдайност, и професионализъм се изисква!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нали смениха директора на Пирогов, как отведнъж ,,правдата те възтържествува.,, Май агитацията е за едни пари, които още Дянков обичаше да отклонява от бюджета та НЗОК към други параграфи.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди две седмици имаше новина как възрастен човек с инфаркт магически изведнъж се оказва с ковид, във Враца. Болницата отказала да дадето досието на починалия на близките. Колко са магически появилите се случаи на ковид в софийските болници? Вместо да предизвика поголовен одит, новината потъна в забвение.
8
1
 
7
 
! Отговори
Гледай Канада преди 2 години
Недей спа!!!
7
1
 
13
 
! Отговори
До еду преди 2 години
Изводът е ясен. Граждански съд за пишман глобалистите. Издъниха се некадърниците.
6
3
 
4
 
! Отговори
еду преди 2 години
ще го опиша пак че лошо го казах.значи, при 90% смърност на неваксинираните, ако ваксинацията не влияе на смъртността се очаква съотношението в общата популация да е също 90/10 (неваксинирани към вакснирани). Обаче в общата популация далеч повече от 10% са ваксинирани. Какъв е извода?
5
4
 
6
 
! Отговори
еду преди 2 години
въпрос към специалистите по ваксиниране тук: може ли да ми обясните как над 90% от починалите са неваксинирани, при положение, че неваксинираните определено са над 10%.ако може без епитети, а с аргументи. Мерси !
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази безсмислена справка явно идва като оправдание, за изнесената наскоро информация, че Пирогов е на първо място в страната по брой починали в Ковид отделенията си.. Искат да ни кажат, че са се преуморили, пък ние нямаме ваксини и затова хората измират. Никой не иска и да помисли, че може би има нещо в начина на лечение, което да води до това..
3
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До Политически спецИ как точно ще ги върнеш до 48 часа? Ще ги заплашиш ли нещо, или ще ги отвличаш?
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези стъкмистики са пак лъжи. Гаспадарите начело с Фаучи си признаха че системата за отчитане на болни от ковид е неверна. Те, които са в центъра на тая измама и корупционна схема, признаха че много от пациентите се пишат болни от ковид, заради премиите които се получават. Влизат в болниците с катастрофи, инфаркти и какво ли не, тестват ги и при положителен (също измама) тест, ги пишат болни от ковид. Това е гориво за престъпната схема която се търкаля вече 2 години.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не оспорвам бройката. Оспорвам диагнозата. Ще връщате краденото с лихвите.