Китай засилва мерките срещу COVID-19

За изминалите 24 часа са регистрирани 2 343 случая на инфекцията
14 мар 2022 16:27, Петя Славова
14
Китай засилва мерките срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Пекин засили профилактичните мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19. В понеделник пред здравните заведения се извиха дълги опашки от хора, за да си направят PCR тест, предава БГНЕС.

Още по темата

Посетителите на търговски центрове, ресторанти, кафенета, болници, аптеки, театри и музеи е задължително да представят два зелени здравни кода, потвърждаващи липсата на заразяване и на контакт със заразени хора, както и че през последната седмица не са напускали града. Освен това е задължително да премери температурата и да се носи маска, освен по време на хранене.

За изминалите 24 часа в континентален Китай са регистрирани 2 343 случая на инфекция с COVID-19, съобщи в понеделник Държавният комитет по здравеопазване и хигиена на Китайската народна република. В доклада се посочва, че сред заболелите са установени 1 337 "местни" случая, 895 от които са идентифицирани в провинция Дзилин в Североизточен Китай. Съобщава се също за огнища в провинциите Шандун (Източен Китай), Гуандун (Южен Китай), Шаанси (Северозападен Китай) и Хъбей (Северен Китай), както и в централните градове Шанхай и Тиендзин. При 906 случая е установено, че са безсимптомни.

Регистрирани са 218 внесени случая на инфекция. В доклада на агенцията не се посочва дали при китайските граждани, евакуирани от Украйна през последните дни, е открит коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китай са на системанта "нулева толерантност към вируса", което означава пълно затваряне, пазаруване на 2 дни, дистанционно обучение, тестване и т.н. В Северо-Източен Китай строят нова временна болница. Заболелите са около 500, а безсимптомните и те толкова. Населението на провинцията е 29 милиона. Китайският флот е в океана, има сериозно напрежение в Тайван.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, че съм конспиратор, но това се появи точно навреме при китайците. Хммммм.... кой ли ги прави тези рекомбинации? Иначе - Слава на Украйна!
11
1
 
0
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Хайде пак, поредната лъжа.....
10
0
 
3
 
! Отговори
Контрол преди 2 години
Това няма нищо общо със здраве и здравеопазване !! 2 322 или колко си там нови случаи, в страна, в която живеят близо 1,5 милиарда човека и поради това се вдига такава тревога е абсурдно ! Опитайте се да срещнете с някой от тези 2 Хил. човека в страна голяма колкото Китай. Експериментът Китай продължава с пълна сила. QR кодове и следене на хора, отнемане на права и свободи. Друг е въпроса колко от тези случаи са сериозни и колко са просто позитивен тест !
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с ковида не е приказка, това е кошмар, който не искат да свърши. Защото ги устройва- глобалфашистите. Няма свобода, има страх и насъскани един срещу друг човеци. И специални наднационални войски, които да възпират непослушните граждани.Това е записано в споразумение на СЗО, което трябва да подпишат членовете на организацията. Биг брадър не спи!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато чета че Путин трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството,при все още неосъдени на трибунал за Ковид 19..губя всяква надежда на този свят.
7
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
С евтин петрол и храна от Русия могат да си го позволят - както е казал народа - имаш крава, пиеш млЕко
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китай трябва да ваксинират хората с истинска ваксина ,а не с Руска и Китайска.Те не вършат работа.С тяхната изолация през цялот9 време сега ще ги притисне яко ковида.Неизжежно е.
5
1
 
8
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
Със тоя вирус стана приказка без край
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 години, докато целия свят беше затворен нищо не се чуваше от китай.. изведнъж започна запада да разхлабва и китай пак почна да затяга мерките.. :)))) конспирацийка, ша знайш
3
1
 
7
 
! Отговори
Топ !!! преди 2 години
Украински бежанци , са избягали с нечуван до сега вирус , от техните био лаборатории !!! Очаква се следващите четири Години със скафандър !!! От тук насетне ... коментара ми е само " звездички " ....
2
3
 
6
 
! Отговори
bravo преди 2 години
В Куба вече свърши Пандемията с техни лекарства и ваксини
1
2
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Май се чудите какви тъпащини да пишете.