Сербезова: Важно е да не спираме да говорим за ваксините

Вирусът не си е тръгнал, предупреди здравният министър
19 апр 2022 15:48, Красимир Ангелов
75
Сербезова: Важно е да не спираме да говорим за ваксините
Снимка: МЗ

"Важно е да не спираме да говорим по темата за ваксините срещу COVID-19, защото вирусът не си е тръгнал. Въпреки че от първи април вече не живеем в ситуация на извънредна епидемична обстановка, коронавирусната инфекция е все още тук. Сега е времето да сме отговорни". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по време на откриването на програма на Българския Червен кръст за разширяване на ваксинационния обхват в страната и подпомагане на най-засегнатите от вируса общности.

Тя подчерта, че водещи експерти от цял свят предупреждават, че може би ще има нова вълна през есента.

"Независимо дали това ще се случи или не – ние сме длъжни да направим всичко възможно за уязвимите групи, така че те да бъдат ваксинирани", заяви министърът на здравеопазването.

Проф. Сербезова припомни, че преди по-малко от месец Министерството на здравеопазването стартира кампанията "+ мен" за ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19.

"Това, върху което ние поставихме акцент, е да съберем на едно място цялата налична информация за ваксините, поднесена на българските граждани на разбираем език. Чрез кампанията популяризираме мненията на водещи медицински специалисти за приложението на ваксините при хора с различни видове заболявания", посочи здравният министър.

Министър Сербезова подчерта, че БЧК винаги има партньор в лицето на МЗ и изрази надежда съвместните усилия за насърчаване на ваксинационния процес срещу COVID-19 в страната да дадат добър резултат.

Проф. Сербезова припомни, че Министерството на здравеопазването разработи Национална програма за ваксиниране на украински граждани срещу COVID-19, на които е предоставена временна закрила в Република България и подчерта: "Това е изключително важно, тъй като непредприемането на подходящи мерки в подходящия момент представлява проблем и заплаха за общественото здраве, които ние сме длъжни да намалим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
10
 
! Отговори
Мега-Ваксър преди 2 години
Значи... Имам три дози. Не защото ме е страх, а защото исках да мога да пътувам из Европа без тестове. Но... Стига сте тормозели хората с вашите ваксини! Който иска да се ваксинира. Проблемът е обаче, че на ниво ЕС се поръчаха едни милиони бройки вакси, които трябва да се платят и да се сложат на хората. Полша е решила да се откаже от заявените количества и не смята да ги плаща - сумата е над 1,2 милиарда (!) Евро.Да, и не вярвам, че маските предоставят каквато и да е охрана срещу вируси.
52
0
 
9
 
! Отговори
Трий трий преди 2 години
Всеки съучастник в престъпление и лъжещ,прикриващ.не е в истината,т.е. Е срещу Бога! На знаеш срещу кого си се изправил мой човек! Един ден ще съжалиш,ако не смениш курса!
51
0
 
10
 
! Отговори
д-р Менгеле завижда преди 2 години
Даже много се постигна. Био терористите от БигФармата взеха 2 милиарда заложници. Ще получат точно същите усложнения, както К19, но постваксинални. На печелившите честито и наздраве.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са ваксини,никакво действие нямат,от нищо не пазят.С ваксината за едра шарка,тя бе унищожена,с ваксината за ковид не се постигна нищо.
49
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да бъдат осъдени тези, които наричат епидемията измама, театри и т.н., както и тези, които наричат ваксините бъркоч и лъжат хората да не се ваксинират
48
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки неваксиниран без основателна причина, трябва да бъде съден и осъден.
47
2
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Да, иначе може да забравим, че още никой не е осъден за театрото! И да не си помислят, за второ действие.
46
2
 
9
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Защо се съхранява при минус 70 градуса вашия чудодеен бъркоч? Просто РНК е неустойчиво и при бъркочите се разпада, а при РНК коронавируса мутира и бяга от старите антитела. Това е непостижима мъдрост за едногънковите мозъци на стадно бъркочизираните. *** това сте ваксаното малцинство в БЪЛГАРИЯ.
45
2
 
18
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ама говорете си за каквото си щете, не ви се бъркаме.. Само не ни занимавайте с вашите глупости!
44
2
 
16
 
! Отговори
Примерно преди 2 години
Да бъдем като Жириновски ли искате? С 8 вакси и пак умря геройски от ковид!
43
2
 
18
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
До до 37 Че аз си бях вкъщи, докато карах кихавицата. Цялото ми лечение се заключи в два аналгина. Две таблетки аналгин - 20 стотинки. Без експерименталки съм.
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, не престанахте с лакомията си за тези ваксини! Само пари искате и нищо друго. Защо никой не провери укрите, когато влизаха в страната ни за ваксини, или да изисква ПСР тест ? Да предположим, че не ни ръсите с вируси, тогава тези влезлите, които нито ваксини имат, нито тест са правили, са потенциални носители на вируса, но никой не ги изолира. Шантава работа е набедената пандемия.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сербезова, я го покажи тоя вирус на снимка. Щом е тук, трябва да си го виждала. И се отчети пред народа до къде стигна сформираната от теб група за разследване на свръх смъртността в България. Има ли в групата съдебни медици и патоанатоми, защо умряха толкова нелекувани хора, които не носеха ковид бонуси и пътеки на бялата мафия?
40
2
 
22
 
! Отговори
Док преди 2 години
Другарко Сербез, да говорим за ваксините: да разкажем на заблудения зрител/читател как работят ваксините в Китай, Гърция, Италия, Германия...
39
2
 
30
 
! Отговори
... Мисли преди 2 години
Видяхме, че голяма част от медиците, са въздух под налягане, лапачи на пари. Видяхме как се лекува "По протокол". Ангел Кунчев си призна че всичко е под външен натиск и че е спонсориран от фондация Рокфелер, а преди това щеше да умре от бустерната си доза. Хипохондриците продължават да живеят в агония. "Ваксините" продълхават да намаляват популацията и да осакатяват, и да пълнят нечий джобове...
38
0
 
17
 
! Отговори
Припомнете си преди 2 години
Едно интервю на проф. иво Христов, тогава доцент от 2016 година, Края на цивилизацията, ще ви се изправят косиците
37
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 34 ДРЪН ДРЪН ЛЪЖИ! Жена ми е инжектирана с две дози от експерименталните безполезни терапии, разболяхме се едновременно от един и същ източник - тоест еднакъв вирус, аз пет дни имах изключително леки симптоми, тя три седмици си беше болна! Псевдоваксините са ОГРОМНА ИЗМАМА и абсолютно не работят!
36
28
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
Има и друга разлика-дори ако се лекуваш у дома олекваш най малко с 500 лева ако не си ваксиниран!Ако си се ваксинирал с бустерна доза-дори да се разболееш сумата е двуцифрена!А ваксината ти е без пари.
35
26
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Ваксините ти помагат само ако си ваксиниран.Ако не си-не ти помагат.Познавам двама колеги които работят зедно.Единият не е искал да се ваксинира.Разболя се,имаше пневмония,преливаха му плазма и две седмици беше на кислород.Едвам оцеля! Другият се зарази от него,понеже работят заедно. Имаше една седмица хрема . Нямаше пневмония.Гледа си телефона 10 дни у дома докато беше карантина.Ето това е разликата.Да избира всеки каквото иска!
34
2
 
16
 
! Отговори
Стлеснах се! преди 2 години
Отовам да се набода! Оффф извинете :) няма да се бода! Не вярвам на субсидирани индивиди :) Приказвай си, но недей замърсява пространството с идиотияята си!!!!