В Северна Корея борят COVID-19 с... гаргара с вода и чай от джинджифил

В КНДР има недостиг на лекарства
19 май 2022 21:39, Нели Христова
125
В Северна Корея борят COVID-19 с... гаргара с вода и чай от джинджифил
Снимка: БГНЕС

Северна Корея увеличава производството на лекарства и медицински консумативи, включително стерилизатори и термометри, но и насърчава използването на традиционната корейска медицина, за които се смята, че намаляват температурата и болката, докато се бори с безпрецедентното огнище на коронавирус.

Традиционните лекарства са "ефективни за превенция и лечение на злонамерената болест", каза държавната информационна агенция KCNA, въпреки че няма медицински доказателства за тези твърдения.

Вълната от COVID-19, която Северна Корея за първи път потвърди миналата седмица, засили опасенията за липсата на медицински ресурси и ваксини в страната, като агенцията на ООН за правата на човека предупреди за "опустошителни" последици за нейните 25 милиона души.

Най-малко 262 270 души са съобщили за симптоми на треска и още един човек е починал от сряда вечерта, съобщи KCNA, цитирайки данни от държавния щаб за превенция на спешни епидемии. Не се уточнява колко души са дали положителна проба за вируса.

Северна Корея, която наложи локдаун в цялата страна, досега е докладвала за 1 978 230 души със симптоми на треска и 63 смъртни случая и е въвела строги антивирусни мерки.

Кий Парк, глобален здравен специалист в медицинското училище в Харвард, който е работил по проекти за здравеопазване в Северна Корея, казва, че броят на новите случаи трябва да започне да се забавя в резултат на засилени превантивни мерки като ограничения за пътуване и структуриране на работниците в групи на техните работни места.

Но, казва Парк, Северна Корея ще се бори да осигури лечение на и без това големия брой хора, които вече са заразени с COVID-19, добавяйки, че смъртните случаи могат да достигнат десетки хиляди.

Фабриките произвеждат повече спринцовки, лекарства, термометри и други медицински консумативи "светкавично" в столицата Пхенян и близките региони, каза KCNA. Създадени са повече изолационни отделения, а работата по дезинфекцията се засили.

"Хиляди тонове сол бяха спешно транспортирани до град Пхенян за производство на антисептичен разтвор", твърди KCNA.

Информацията дойде, след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун разкритикува неефективното разпространение на лекарства и критикува служителите за техните "незрели" отговори на епидемията.

При липсата на национална кампания за ваксинация и лечение на COVID, държавните медии насърчават пациентите да използват болкоуспокояващи и антибиотици, както и непроверени домашни средства, като гаргара със солена вода или пиене на чай от лоникера японика или чай от върбови листа.

"Традиционните лечения са най-добри!", казва една жена пред държавните медии, докато съпругът й описва как децата им правят гаргара със подсолена вода всяка сутрин и вечер.

Възрастна жителка на Пхенян пък твърди, че й е помогнал чай от джинджифил и проветряване на стаята й.

"Първо се уплаших от COVID, но след като последвах съветите на лекарите и получих правилното лечение, се оказа, че не е голяма работа", споделя тя в телевизионно интервю.

Държавните медии също така насърчават пациентите да използват болкоуспокояващи и лекарства, понижаващи температурата, като ибупрофен, амоксицилин и други антибиотици – които не се борят с вируси, но понякога се предписват за вторични бактериални инфекции.

Въпреки че не твърди, че антибиотиците и домашните лекарства ще премахнат COVID, Северна Корея има дълга история на разработване на научно недоказани лечения, включително инжекция, направена от женшен, отгледан в редкоземни елементи, за която твърди, че може да излекува всичко от СПИН до импотентност.

Някои имат корени в традиционните лекарства, докато други са разработени, за да компенсират липсата на съвременни лекарства.

Северът досега игнорира предложенията на Южна Корея и САЩ за предоставяне на медицинска помощ, както и исканията на Световната здравна организация (СЗО) за повече данни за огнището. Неговият генерален директор Тедрос Адханом Гебрейесус каза тази седмица, че СЗО е "дълбоко загрижена за риска от по-нататъшно разпространение" на вируса в Северна Корея, отбелязвайки, че страната има тревожен брой хора със съпътстващи заболявания, които ги правят по-склонни да получат тежки COVID- 19 симптоми.

В Китай Шанхай раздаде милиони кутии с традиционна китайска медицина, като билкови продукти и грипни капсули, за лечение на COVID, докато градът се бори с най-голямото огнище на вируса.

Три самолета от севернокорейската Air Koryo пристигнаха в Китай и се върнаха в Пхенян в понеделник, носейки медицински консумативи, каза дипломатически източник, пожелал анонимност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че антиваксърите ще ни убеждават колко на прав път е фат ким с ковида.
55
6
 
8
 
! Отговори
т.н. ваксини преди 1 година
на Бил Геитс повече работа ли вършат от гаргара и чай !? С какво се лекува обикновенния грип наречен ковид ?
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филмът свърши в цял свят. Продължението не е интересно.
53
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ей..Чо+Век ти пълен с вечна енергия, ако видиш бъдещето си предварително, значи нямаш бъдеще, та поразгледай се и ако ме намериш, погледни в миналото и ме потърси. Който не признава вторият закон на термодинамиката - Хаоса за всевалиден е лъжец и измамник. Само Разума може да създаде от Хаоса Формите. Когато някой някъде успее да дефинира математически от Безкрайностат Единицата, тогава ще разберем защо Електроните запазват своята мигновенна любов във времето при докосване и в Безкрайността!
52
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Едно време, когато нямаше сенсори за виждане на формите, когато не съществуваше логика, за тяхното математезиране, когато нямаше памет, за изваждане в сегашно време на спомените,когато липсваха чувства, за любов към мен, съществувах само "АЗ". Извън мен имаше Мрак, а вътре една искрица запали Светлината в Тъмата... Това бях "АЗ"....
51
5
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Това е моето последно прераждане на Земята... Та пътя, който ще поема ще ми го покаже моят Бог - Загрея - Слъцето... "Изправи ръцете нагоре към Слънцето и кажи: Да пребъде Божият Мир. Сложи ръцете около лицето си и кажи: Да изгрее Божията Радост. Сложи ръцете на сърцето си и кажи: И Божието Веселие в нашите Сърца!... Тялото е временното пребиваване на земни атоми, които ако ги запълниш правилно със Слънчева енергия в тялото си стават Вечен... Както българина - Авитохол - живял 300 години...
50
6
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
От хиляди години Богът е Бог, Царят е Цар, Отечество е Отечество, Вярата е Вяра, Надеждата е Надежда и Любовта е Любов!... останалото е Вятър Вей, *** Грувичи, Чин, Чин, Бали на Кой Пръст?
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак е нещо. Бай Дончо пък препоръчваше белина...
48
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
На мойто тяло, командвано от Вселената.... IQ - то е на атомно ниво! Та и затова знам че ако си поставиш телефона примерно около черния дроб спираш функциите на капилярите за предвижване на молекулите чрез атомни бомби на атомно ниво от Артериите към Лимфата или от Лимфата към Артериите... Та и затова моят телефон е постоянно цялостно изключен... Само когато аз искам да звънна го Включвам!
47
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Най - мъдрият КОМПУТЕР на Земята това е Човешкият Мозък свързан директно към Вселената. Тази информация се записва в ЧОВЕШКАТА ДЕЗИКСО РИБО НУКЛЕИНОВА - ДНА на всяка наша изграждаща тялото ни КЛЕТКА...Чакай!.... Че в Момента Светнах и От ръцете ми излезе такава огромна енергия - Ора, докоснах стената и и измерих температурата... 19.5 градуса по целзий!
46
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Така е! Калция от Киселото Мляко за да се усвои и да изгради костите и скелета ми на тялото ми в които се образува мойта човешка кръв трябва да бъде заедно с елемента Магнезиум... Затова в Блендер слагаш една Мюрдия, Кисело мляко и вода. Като си направиш този сироп за пиене. Пиеш го целият ден, но и така Ден. През Ден... Здрави Кости, Здрава Кръв, Здрава Нервна система изградена от Силиций гледаш с отворени Очи сутрин рано Слънцето като изгрее на ХорИзОнта и Твориш на Земята с Инфо от Вселената!
45
4
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
В сакралната билка ХВОЩ има СИЛИЦИЕВА КИСЕЛИНА и когато по Радиото, по Телевизорите, по ЛапТопите, Лап Топажиите започнт да крещят и плашат с Вируси, Грипни и други измислици си вземам малко от Билката Хвощ .... слагам я по венците на зъбите си .... тя започва да усилва информацията за борба на нервната система срещу "па"ра"зи"ти" и бактерии и имунната система - Белите Клетки побеждават всичко изгниващо - и Тумори-кошчета за ***, и така както е и при ВИРУСИТЕ при КОМЮТРИТЕ!
44
3
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Понеже пясъка е изграден от СИЛИЦИЙ и в него Бактерии и "па"ра"зи"ти не могат да преживеят, всеки ден си гълтам с вода една чаена лъжичка чист Пясък от Реката на която Коритото управлява Потока в Планината.... Освен това Чушките и люти и не люти не ги пека, а ям сурови с кожата - там има много силиций... в кожата на доматито и всяка кожа на всеки Плод или Зеленчук....
43
4
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
От какво е изградена нашата нервна система? Как "Г"Ъ"З"А дава информация на Мозъка на Човека, че го сърби? Как? Ами много лесно!... Както КОМПЮТРИТЕ така и МОЗЪКА НА ЧОВЕКА И НЕРВНАТА МУ СИСТЕМА са изградени от СИЛИЦИЙ... Всяка клетка в тялото на Човека дава 40,000 съобщения на ден чрез нервната система - "Дай ми този Атом, Изхвърлям тази молекула, Дай ми този Белтък, Дай ми Кислород, На ти Въглероден Двуокис. Това означава, че Устата на Човека трябва всеки ден да Гризе СИЛИЦИЙ!
42
6
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
А знаете ли от къде идва смъртта? От триъгълника на лицето - точката между очите, и точките около двете страни на устата! От там влизат бактериите и "па"ра"зи"ти"те. Затова отрежете си едно малко парченце ПРОПОЛИС, сложете го около венците на зъбите си и с него спите...Като се разсъбудите не го изхвърляйте, а изяжте....
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не са по-различни от руските м.а.л.о.умн.ици!ха ха
40
5
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 45... Малко да помислим? Да.. да помислим!... Как в Кошера Пчелите вардят бактерии и "п"а"р"а"з"и"т"и да не им изядат Меда? Как? Ами много лесно - правят ПРОПОЛИС с който блокират входовете до Питата в която е Медта. Ами малко помислете... Мед не се разваля с хиляди години!... Защо? Понеже Пчелите са най - мислещите доктори на земята. Но и понеже Пчелите ми изградиха Мозъка от още от малко дете установих че ПРОПОЛИСА е най-големият антибиотик, който не разрушава Имунната система на Човека!
39
3
 
1
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До до 45 - Доказано е, че онези, които по-малко ядат или не ядат нищо са като йогите - пият хладка чешмяна вода, по някой чай, хапват малко райграс трева и по някой див кестен за мезе и така живея продължително. В България хората умират млади, от стрес, тъй като постоянно гласуват, гласуват, чакат нещо да се случи, а то нищо не се случва, и накрая пръднат за последен път.
38
6
 
0
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Я погледни в сайта на СЗО каква е средната продължителност на живота в северна Корея и я сравни с тази в Българя. И после просто засрамено замълчи.
37
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 45 Ти знаеш ли какво са АНТИБИОТИЦИ измислени от фанариотите? Това са фъстъци в човешкото тяло за УНИЩОЖАВАНЕ НА БОЖЕСТВЕНАТА ИМУННА СИСТЕМА създадена от Бог, и НЕЙНИТЕ ФУНКЦИИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА НЕДОБРИТЕ БАКТЕРИИ и "П"А"Р"А"З"И"Т"И в организма на човека. Това че Ужким ти помага да унищожава бактериите ти унищожава ИМУННАТА СИСТЕМА... това епохално творение на Бог - Вселената, Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна!....