Нова разновидност на Омикрон в Гърция, преодолява ваксините

ВА.4 и ВА.5 преодоляват ваксините и имунитета
20 май 2022 11:30, Елка Василева
50
Нова разновидност на Омикрон в Гърция, преодолява ваксините
Снимка: архив, БГНЕС

Нова разновидност на Омикрон е засечена в Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Етнос“. Според данни на Националната организация за обществено здраве в страната е регистриран заразен с подварианта ВА.5.

Още по темата
Подвариантът е изолиран в един случай при генетичен анализ на 462 проби, направен в периода април – май. В момента тече проверка за историята на случая.

Разновидностите на Омикрон ВА.4 и ВА.5 бяха открити през април от южноафрикански учени. Беше установено, че те преодоляват ваксините и имунитета, придобит от инфекцията с основния вариант Омикрон. Новите разновидности на щама са по-заразни и се разпространяват бързо в САЩ и Европа.   

Вчера в Гърция са били регистрирани 3928 новозаразени с COVID-19. Засечени са и 453 повторни заразявания. Починалите от усложнения, свързани с COVID инфекцията, са 23-ма.

Гръцкото правителство съобщи, че от 1 юни до 15 септември отпада задължителното носене на маски в някои затворени и открити помещения. Маски трябва да се носят в болниците и от пътуващите с градския транспорт като автобуси, метро, тролеи, трамваи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер,да го внасят веднага тук,чакаме го с нетърпение,и да не е само някаква хрема,няма да праим детски работи.Набоцканите да се крият по мазетата и бункерите докато им изнамерят дозичка за варианта
23
5
 
15
 
! Отговори
Писна Ми преди 1 година
Нищо нищо, отивайте пак всички един по един на опашка да ви жигосват, "ваксината" много добре си работи е виж срива имунитет почват да се заразяват от кво ли не хората маймунски шарки, децата ги хваща "мистериозен" хепатите отивайте да се бодете, че 70% искат от ЕС до края на Юни, много бавни темпове на бодене и много бавно измиране на народа не е добре за Агенда 2020 иска се по-бързи темпове на усвояване на ирнк-то, за да се приключва по-бързо, че 8.5 милярда хора са твърде много на тая планета
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо с ковида не може да се предскаже...че последно и ваксината не пазеше от омикрона...Честно все повече си мисля,че "новите щамове някой ги пуска...Две години неможа да ме пипне,и хоп омикрона се появи,дето и последните неболедували познати го караха,а боледувалите за 2-3път
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още един довод, че ваксината не работи....
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега, понеже свикнахме с войната и инфлацията, ааайде пак на ново някоя уйдурма... Разберете, че така вместо да държите хората във вечно напрежение, просто ги закалихте...
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пета доза, трети бустер? Хахаха.
18
3
 
8
 
! Отговори
D преди 1 година
Достраша ви, че ще останете без туристи и решихте да плашите хората с Гърция. смяяххх
17
0
 
4
 
! Отговори
555 до умен 19 преди 1 година
Явно си запознат , но това се отнася за естествените природни вируси, а дали се отнася за тунинговани?
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са го изолирали подварианта, да пуснат една снимка да го видим това нещо.
15
4
 
21
 
! Отговори
Гогич преди 1 година
До Анонимен 17 На прав път си :) Така им сринаха имунитета на тези с по 3-4 вакси, че сега каквото мине, все го хващат и го карат доста тежко. И да уточнят в статията - преодолява изкуствения имунитет от ваксите, естествения е до живот.
14
0
 
18
 
! Отговори
умен преди 1 година
Отслабва необратимо.Няма вирус който да мутира в по опасна форма
13
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Новите разновидности на щама са по-заразни и се разпространяват бързо в САЩ и Европа." Интересно защо ли? Да не би пък да е защото точно там са най-ваксинирани?
12
3
 
22
 
! Отговори
Гогич преди 1 година
До Анонимен 13 Така е, то тия нерботещи вакси кой ли вирус не го заобиколи, че и прескочи даже :)) Всичките ми колеги се разболяха от ковида след третата игла, и то доста тежко - по седмица, 10 дена не могат да станат. И после питатат - кво станА, нали бяхме ваксани???
11
3
 
10
 
! Отговори
АМИИ преди 1 година
Нищо НОВО, А СЪВСЕМ ОЧАКВАНО ОТ РАЗУМНИТЕ ХОРА, КОИТО НАИСТИНА ЗНАЯТ ЩО Е ТО РНК ВИРУС!
10
1
 
3
 
! Отговори
Мутацията преди 1 година
...е ВО.ВА5.
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е вирусът. По тази причина за 50 години няма ефективна противовирусна ваксина, а най-некачествени и с доказани опасни странични ефекти се оказаха точно тези ваксни. Кампанията на СЗО с всеобщото и задължително противовирусно ваксиниране е част от глобалисткия план за тотално подчиняване на глобалните сили. Новата глобална власт, която се реализира над държавите чрез безпрекословното подчиняване на СЗО, е "чума" от която спасението е само съпротива, съпротива, съпротива.
8
7
 
20
 
! Отговори
Джендю преди 1 година
Гърчолята, и те се превърнаха в големи ковидари... Терор за всички здрави и мислещи хора по света...! Пазете се-Заробването идва
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тук всички ваксинирани също го караха. То беше ясно, че ще премине през всички.
6
3
 
30
 
! Отговори
Ковикрон преди 1 година
Сега ще му измислят някакво Джиджино име и ще го дадат на Ани Салич да го повтаря от ден до пладне от телевизорот
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ся ще ядеме ли пак дървото?