Нова разновидност на Омикрон в Гърция, преодолява ваксините

ВА.4 и ВА.5 преодоляват ваксините и имунитета
20 май 2022 11:30, Елка Василева
50
Нова разновидност на Омикрон в Гърция, преодолява ваксините
Снимка: архив, БГНЕС

Нова разновидност на Омикрон е засечена в Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Етнос“. Според данни на Националната организация за обществено здраве в страната е регистриран заразен с подварианта ВА.5.

Още по темата
Подвариантът е изолиран в един случай при генетичен анализ на 462 проби, направен в периода април – май. В момента тече проверка за историята на случая.

Разновидностите на Омикрон ВА.4 и ВА.5 бяха открити през април от южноафрикански учени. Беше установено, че те преодоляват ваксините и имунитета, придобит от инфекцията с основния вариант Омикрон. Новите разновидности на щама са по-заразни и се разпространяват бързо в САЩ и Европа.   

Вчера в Гърция са били регистрирани 3928 новозаразени с COVID-19. Засечени са и 453 повторни заразявания. Починалите от усложнения, свързани с COVID инфекцията, са 23-ма.

Гръцкото правителство съобщи, че от 1 юни до 15 септември отпада задължителното носене на маски в някои затворени и открити помещения. Маски трябва да се носят в болниците и от пътуващите с градския транспорт като автобуси, метро, тролеи, трамваи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Какво значи преодолява ваксините то пределно ясно още в началото казаха че ваксините не пазя тото микрона но той пък беше много лек аз имам две ваксини брат ми имаше и бустерна доза и пак го хванахме ама го минахме леко
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тук всички са без маски и в болниците кихаши кашлящи и в градския транспорт Като имаме за министър фармацефт така ще е интересува я оборота на аптеките
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50% от населението все още не се е срещало с вируса. Дълбайте дъното, антиваксъри ще има още хляб за ковидчо в България.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин се бори с новия световен ред. Трябва да участваме в борбата, а не само да си чатим. Ше ни таковат фамилиите, да знаете. Продажните душици са много, но има и свестни хора.
40
4
 
4
 
! Отговори
До епидемиолог преди 1 година
Абе гений, стига плаши хора с измисления ви вирус. Ако някой не се е заразил 2 години голям риск има, няма що.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уф, всеки вариант преодолява ваксините. Така и не го разбрахте.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До епидемиолог 41 За бустерите народът е създал пословица: -Що ръчкаш л... да мирише!
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До епидемиолог Пропусна да кажеш, че и при прекаралите короната има изменение в ДНК. Новият щам, както и Омикрон заразява всички, но се кара по-леко
36
2
 
5
 
! Отговори
До епидемиолог преди 1 година
Лъжеш, за влизането в ДНК е от преди година в Американско проучване от MIT, но за преболедувал, а за сиропите е от тази година. Вашите шуропи са едноантигенни за Ухан19, съответно имате само безполезни увреждания. Докато новите варинти се влияят от антителата след преболедуване за N консервативния белтък на капсида еднакъв за всички варианти даже Омикроните. Вашия проблем е, че бууустерите претоварват имуната система и не се създава защита за нищо, дори ако успеете да преболедувате някак си.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради бавномозъчните инжектирани *** сега всички патим и тепърва ще страдаме. Нароиха мутации, имунитета им е сринат. Тежка зима се задава, студена ,гладна и болна.
34
9
 
2
 
! Отговори
епидемиолог преди 1 година
Виждам от коментарите тук, че много от неваксинираните си мислят че са защитени. Само че пропускат нещо. Ваксината прави изменение на ДНКто и остава в кръвта на ваксинирате завинаги заедно и със други съставки на ваксината. При държави с 80/90/100% ваксинирани не може да се намери вече кръв от неваксинирани за преливане, а и никой не ги разделя. Така че преливане на кръв на неваксинирани е същото като "ваксиниране" с модерните ваксини. Иначе, вече е доказано, че "ваксините" провокират мутациите
33
2
 
5
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 1 година
https://lorphicweb/wp-content/uploads/2022/05/c888a110-2a0d-4c4e-bc43-9e5d8de33d86.pdf.pdfОтворено писмо на Global Aviation Advocacy Coalition за уврежданията на пилоти от ваксини. Долуподписаните пилотски застъпнически групи, учени и лекари за пострадали от ваксини пилоти на авиокомпании. Уврежданията са сърдечно-съдови проблеми, тромбози, неврологични и слухови проблеми...
32
5
 
7
 
! Отговори
Спрете преди 1 година
Спрете се вече с този Ковид, не претопляйте манджата! Не е интересно. Останаха 1% болни мозъци, които берат душа в жегата, нахлузили намордници, ама на тях е късно да им се помогне. Скоро хората няма да могат и хляб да си купят, вие сте седнали да ни занимавате с римейк на римейка. Ай, сиктир!
31
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм рискова група, според всички статистики трябваше да пукна от ковид, ако го хвана. С ТЕЛК съм, с 6 болести, на 59 години. Хвана ме 2 месеца след третата ми доза. Боля ме гърло един ден. Тестът ми беше позитивен. Това беше цялата ми болест БЛАГОДАРЕНИЕ на ваксината. Мой приятел на същата възраст , без болести , неваксиниран почина. Бог да го прости!
30
3
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Аз не съм се ваксинирал, така че не може да ме преодолее.
29
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес бг, ЗАПОМНЕТЕ!: НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ, НЯМА ДА НОСИМ НАМОРДНИЦИ, НЯМА ДА СПАЗВАМЕ МЕРКИ, НЯМА ДА ИЗКОРЕНЯВАМЕ ПЕЙКИ, ДЕЦАТА НЯМА ДА УЧАТ ОНЛАЙН! Не се хабете с пропаганди. Втори път се лъжат само амсалаците.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
abe tam sme na more, be!!!!!!
27
7
 
24
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 година
септември месец бавно наближава и отсега почва психо обработка и насаждане на страх..
26
5
 
12
 
! Отговори
Като начало преди 1 година
спрете да правите измислените тестове, доказващи нещоси, другото ще си дойде само!Ай със здраве!
25
6
 
26
 
! Отговори
Болен преди 1 година
С ковид съм вкъщи след бустер в края на миналата година. Карам разновидност на Делта. Вирусът стана на остър бактериален бронхит и съм на антибиотици. За какъв дявол бяха ваксините или ме е разболял бустерът?