Проф. Кантарджиев: BA.5 на "Омикрон" ще доминира през юли

COVID-19 се пренася у нас от пътуване в чужбина
2 юли 2022 10:22, Йоана Цонева
31
Проф. Кантарджиев: BA.5 на "Омикрон" ще доминира през юли
Снимка: БГНЕС

Очаквам, че през юли подвариантът на COVID-19 BA.5 на "Омикрон" ще доминира в България. Затова предупреди пред bTV бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести и настоящ консултант по ваксиниране проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му хубавото е, че много по-лесно минава заболяването.

Проф. Кантарджиев обясни, че COVID-19 се пренася у нас от европейските летища и пътуване в чужбина.

Той поясни, че проветряването на помещенията е от изключителна важност, както и спазването на обичайните мерки, които всеки път се препоръчват - дистанция, носене на маска на закрито сред много хора, дезинфекция и самоизолиране при първи симптоми на инфекцията.

В края на миналия месец от Министерството на здравеопазването съобщиха, подвариантът ВА.5 на „Омикрон“ вече циркулира в България. Седем проби, шест в София-град и една в Кюстендил, с подварианта ВА.5 на „Омикрон“ бяха установени у нас след целогеномно секвениране на 88 проби, взети от пациенти със SARS-CoV-2, съобщиха от здравеопазването ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
27
 
! Отговори
д-р Серафимов преди 1 година
Дърводелецо, вече си много демоде !Сега има нов хит на лабораториите "Хънтър Б. и синове" намиращи се в Нигерия,наричащ се ОСПА.Защото тези в Харков за грипа вече ги разрушиха братушките.
2
4
 
23
 
! Отговори
ТОЗИ ТИП преди 1 година
ТОЗИ ТИП ОМИКРОН Е ОЩЕ ПО- СЛАБ. БОЛЕДУВА СЕ ЛЕКО. ЛЕЧЕНИЕТО Е СЪЩОТО КАТО ПРИ НАЙ- СЛАБИЯ ГРИП - ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ, ТАБЛЕТКИ ЗА ГЪРЛО, ШУСЛЕРОВИ СОЛИ =ХОМЕОПАТИЯ. ОТ ПЪРВИЯ ДЕН.
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак извадиха храненика на Фандъкова. 8 К заплата за нищоправене и празноговорене.