Връщат задължителните маски в някои болници

Ситуацията в момента била сравнително спокойна
83
Връщат задължителните маски в някои болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С писмо от Министерството на здравеопазването днес ще разпоредим на регионалните здравни инспекции да издадат предписание за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19. Това каза пред главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БТА.

Още по темата

Ситуацията с разпространението на инфекцията е сравнително спокойна сега, допълни той и посочи, че започва началото на вълна, която ще продължи, но никой не може да каже "до какви висоти ще стигне", каза още Кунчев. По думите му може да се очаква в началото на август да бъдат достигнати максимални стойности на броя на заразените.

При въздушно-капкова инфекция, особено при подвариантите на "Омикрон" - BA.4 и BA.5, каквито и да е мерки не могат да намалят разпространението, но могат да намалят темпа му, допълни Кунчев.

По-рано днес данните на Националния център по заразни и паразитни болести показаха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 1 година
Баце, във фиша със заплатата ти ясно си пише, че ти си роб... Аз не. Хубав ден.
44
3
 
6
 
! Отговори
48 преди 1 година
Хахах, ела и ще видиш! Робя си ти,щом си навил главица да подкрепяш този индивид!
43
17
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
на 18 юли СЗО ще се събира на заседание заради маймунската шарка. Ако обявят пандемия и затворят всичко, този път няма да ми е никакъв проблем. Имам опит отпреди две години, а и смятам затварянията за правилни, като цяло. Не би трябвало за никого да е проблем. С маските съм свикнал. За сегашната Ковид-вълна, както здравните власти преценят; те знаят най-добре.
42
2
 
11
 
! Отговори
Мунчев... преди 1 година
С какво те държат бе? Много пара ли си лапал или с някой компромат? Или е имало .....
41
4
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
Къде ще се въоръжаваш, бе роб страхлив... Пфф... Смях.
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Гай *** животът се подиграва всеки ден. Бачка като най-големия роб при лошия работодател, от страх не смее да се бори за по-добро заплащане, защото знае, че е заменим от дете трети клас на пазара на труда, иначе вдига бунтове заради едни ... МАСКИ... Толкова жалка картинка е бедният ***. Избива комплекси, разбира се. На живо в живота не смее за нищо да се бори, примирява се с всичко, ама пръв да се бори с ... МАСКИТЕ. Аахахахахахахахха колко жалко е да си беден бачкатор...
39
5
 
12
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Ами те на там ни тикат.., да си въоръжим и видиш ли репресор ката този индивид - огън! Рядко против ен. Нечовек е куньо!
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в руското посолство, защото лъхат на спирт.
37
2
 
15
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Ехаааа, дойде времето за изява и на баце Кунчо Боцнатата кунка!
36
1
 
5
 
! Отговори
Не четете преди 1 година
И не гледайте тв и ще видите как ще слушате само себе си. И ще имаме сили да се опълчим на тези слугиашши на ропбовладетелите!
35
1
 
8
 
! Отговори
Шбани ковидари! преди 1 година
Гръцките букви ли свършиха, продажници!!! Сега като витамини ли ги подкарахте! Подвид на подвида! Ще се варите в казана,изв*рги!!!
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"каквито и да е мерки не могат да намалят разпространението, но могат да намалят темпа му, " Я пак ,че нещо в противоречие изпадате г-н. учен.
33
1
 
19
 
! Отговори
ВижТе Сега преди 1 година
Избори Идат - Трябва Избирателната Активност да се Намали с помоща на Измамата КОВИД!
32
1
 
15
 
! Отговори
Куньо е преди 1 година
Кандидат н1 за огненото езеро! Баси лукавия брутален нелицеприятник! Съвет от мен: НЕ СЛАГАЙТЕ ТЕЗИ ПАРЦАЛИ, пълно непадчинение и там където ви ги изискват просто не влизайте! Нека фалират продажниците!
31
2
 
19
 
! Отговори
Трябва си бунт! преди 1 година
Време е! Пак започват да ни сварятва на бавен огън!
30
2
 
12
 
! Отговори
adventurer преди 1 година
кунчев сложи си маските в мястото, на което сядаш иначе ще усетиш заедно с другите пропагандатори какво означава тъмен балкански субъект докато поемаш последната глътка въздух пред портите на ада където с радост ще те посрещнат..
29
2
 
9
 
! Отговори
Време е преди 1 година
да изхвърлим телевизорите, знаете къде, че ако го напиша ще ми изкарат звездичките! Даже който не го е направил, закъснял е!
28
1
 
7
 
! Отговори
Леле преди 1 година
тия идеоти само да ми прецакат санаториума след дреседмици.. мммммм
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маските са олицетворение на притворството, лицемерието. Това властва сега в света. Световно правителство изтъкано от лъжи . Но всичко, което се крепи на лъжата, рухва. Добре е да не го забравят. Все още имат малко време да прекратят пътя си към саморазрушението. Парите, които хвърлят за осъществяване на "Ковид - плана си ", могат да вложат в проекти , които служат на човечеството за самоусъвършенстване.
26
1
 
11
 
! Отговори
Кунчев Воскресе преди 1 година
Воистина Воскресе!