Връщат задължителните маски в някои болници

Ситуацията в момента била сравнително спокойна
83
Връщат задължителните маски в някои болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С писмо от Министерството на здравеопазването днес ще разпоредим на регионалните здравни инспекции да издадат предписание за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19. Това каза пред главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БТА.

Още по темата

Ситуацията с разпространението на инфекцията е сравнително спокойна сега, допълни той и посочи, че започва началото на вълна, която ще продължи, но никой не може да каже "до какви висоти ще стигне", каза още Кунчев. По думите му може да се очаква в началото на август да бъдат достигнати максимални стойности на броя на заразените.

При въздушно-капкова инфекция, особено при подвариантите на "Омикрон" - BA.4 и BA.5, каквито и да е мерки не могат да намалят разпространението, но могат да намалят темпа му, допълни Кунчев.

По-рано днес данните на Националния център по заразни и паразитни болести показаха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Считам, че е притеснителна за здравето да се диша с маска в горещините. Питам се дали тезата за маските в топло време подхожда да се твърди от реално дипломирани медици. Под въпрос е медицинското образование на тези хора или вероятно става дума за специалисти, които срещу съответно възнаграждение са готови да говорят и небивалици.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажа на мама.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е затова Путин да пуска ракетите и да се приключва с тоя скапан свят!
2
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И след като ситуацията е спокойна защо ще връщате маските баш по жегите? Кунчев да каже какви бацили се въдят под тия маски на топличко. Повечето българи имат гнили зъби и нулева устна хигиена и точно маските са реална заплаха за здравето им.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчев, вкарай още 2 бустера, че само с 2 едва прекрачи прага като хвана Ковид.