Връщат задължителните маски в някои болници

Ситуацията в момента била сравнително спокойна
83
Връщат задължителните маски в някои болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С писмо от Министерството на здравеопазването днес ще разпоредим на регионалните здравни инспекции да издадат предписание за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19. Това каза пред главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БТА.

Още по темата

Ситуацията с разпространението на инфекцията е сравнително спокойна сега, допълни той и посочи, че започва началото на вълна, която ще продължи, но никой не може да каже "до какви висоти ще стигне", каза още Кунчев. По думите му може да се очаква в началото на август да бъдат достигнати максимални стойности на броя на заразените.

При въздушно-капкова инфекция, особено при подвариантите на "Омикрон" - BA.4 и BA.5, каквито и да е мерки не могат да намалят разпространението, но могат да намалят темпа му, допълни Кунчев.

По-рано днес данните на Националния център по заразни и паразитни болести показаха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано не го гласуват Киро /и подобните му/, че ше се развихри пак със сертификатите, като нищо ще вземе да се пали и на задължителна ваксинация, че нали беше обещал да ни надупчи поне на 60%
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудо не виждано, започнали са голямо отписване на активните случаи, до преди 4-5 дни бяха къде 60000 сега са ги свели на около 17000 и от тях редовно си завишаваха бройката починали от кови. Сега явно очакват нова вълна и поизпразват списъка, за това и починалите са малко.
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да стане този път, кунчо, нема да стане.
62
1
 
12
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Аз повече нямам намерение да се връщам в театъра!
61
1
 
18
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Не допускайте отново медициски комунизъм. СЗО= маотисти с вожд афроафриканец-терорист. Каквото става в чайника и тук ще го опитат без да им мигне окото.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протести пред всяко градско РЗИ!!!!! До дупка, не отлагайте, не допускайте пак фашизъм!!!
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маските НЕ пазят! Маските РАЗБОЛЯВАТ!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще имаш да вземаш мазник!
57
1
 
11
 
! Отговори
Живко преди 1 година
Това е пробен камък на фармамафиотите да се завърнат на бял кон в Бг! Да не го допускаме!
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какъв е смисъла да се забавя темпа на разпространение? Болниците така или иначе не се пълнят. Смъртността клони към нула. Колкото по-бързо мине по-добре. В цяла Западна Европа отказват да върнат маските, наш Кунчо Трииглени тръгнал пак да терори народа и да дава команда "Газ!" като някакъв самозабравил се казармен ефрейтор. Аре у лево!
55
1
 
7
 
! Отговори
Елена Банкова преди 1 година
Аман от тези маски. Не им ли омръзна да тормозят хората?
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчев на въжето! Долу мед. фашизмът!
53
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Гответе се за тежка есен. Корнелия Нинова предупреди. Сметките за бита ще са по-високи , отколкото всички си мислим. Нов щам или *** ръст на случаите на коронавирус ще са един от проблемите. Всеки, който живее в розов свят, трябва да се събуди. Миналата и по-миналата есен ще ни се видят като песен, когато започне тази. ПСР тест, прегледи, консумативи и лекарства, цените на храните, горивата, тока, парното и водата ще изпразнят портфейлите на всеки.
52
6
 
19
 
! Отговори
Кунчив преди 1 година
Канцеларски плъхххх,питай др Тодоров колко са полезни маските! Май са ти сложили маска от доларови банкноти! Спри се и се покай за да се спасиш! Не тормози народа си!
51
2
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Колко си запекал....много добре печеля и то много отдавна,а ти с твоето отношение показваш колко заблуден човек си!
50
3
 
20
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Много е полезно ,да носиш *** на устата си,в тая жега...аман от такива продажни учени!!Аз вярвам на истинските специалисти в областа на вирусологията-доктор Тодоров,доцент Мангъров,доцент Първанова,професор Ботев!!Но тях не ги дават по продажните медии,викат само старите ни продажни познайници...
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този на мястото на просяка зленски ли го пуснахте?
48
10
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Скоро нормалният живот няма да се върне. Ще заживеем в добри времена, но няма да е скоро. Виждат се войната и цените. Не знам защо маските са проблем за вас и затваряния по решение на правителства, след като има 150 кризи. Миналата и по-миналата година беше само Ковид-кризата, сега са един куп.
47
3
 
14
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
До сега никой , никъде и никога не е изолирал по правилата на науката вирусът SARS COV-2 - ФАКТ!!! Как тогава откривате щамове, видове, подвидове и т.н.? Някой да ми обясни, но НАУЧНО, моля!
46
2
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
До някъде имаш право,но тези парцали не помагат,та ти ваксите ни помагат .....тъй че хората са прави,а не ти! Високомерните като теб са най отпред на мишената!