Лекар: Ако COVID ваксината сe одобри за деца, е добре да се имунизират

Симптоматиката на летните вируси прилича и на тази при COVID-19
17 юли 2022 15:16, Петя Славова
101
Лекар: Ако COVID ваксината сe одобри за деца, е добре да се имунизират
Снимка: БГНЕС

Увеличават се случаите на новозаразени с коронавирус в страната, а ваксинацията у нас е слаба. "Ако COVID ваксината за деца бъде одобрена от всички международни здравни организации иинституции - е препоръчително тя да се поставя и на най-малките", коментира пред Нова тв д-р Геновева Тачева, зам.-директорът на СБАЛ по детски болести "Ив. Митев".

"За инфекциозните болести е характерна сезонността. Това, което наблюдаваме този сезон е едно стомашно неразположение, което може да е със или без диария, повишена температура, хрема и нерядко кашлица. Лечението често е симптоматрично и бързо отминава", подчерта тя.

Още по темата

По думите й тази симптоматика прилича много на тази при COVID-19. "Наблюдаваме увеличчаванена броя на децата, преминаващи за преглед през последните 14 дни. Но без тест летните вируси не могат да бъдат различени от COVID-19 инфекцията. За щастие не се налага често хоспитализация".

Според разпоредбите на Министерство на здравеопазването в болницата има изолатор за приемане на деца с COVID-19. "В готовност сме да разкрием и повече легла. Но към момента заетостта на педиатричните легла в инфекциозна болница не е голяма, но ние сме в готовност".

Тя коментира и случаите на инсулти при децата. "Инсултите са редки в детска възраст. Причините те да се случат са доста различни от тези, които причиняват инсулти при възрастните. Например инфекциозни заболявания, грип, варицела, бактериална инфекция на централната нервна система – могат да се усложнят и да причинят  инсулти".

Според нея й родителите могат да следят за симптоми. "Обикновено тези симптоми се развиват прогресиращо в рамките на часове. Наблюдава се хемипареза – слабост, липса на двигателна активност в едната половина на тялото. Говорът е нарушен – става неясен, размазан, в някои случаи дори напълно се губи. Всички тези симптоми трябва да алармират и да накарат родителите да потърсят лекарска помощ". Д-р Тачева обаче подчерта изрично, че инсултите при децата са изключително редки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
19
 
! Отговори
Сива преди 1 година
След като отминава леко защо да се слагат ваксини? Вие съвсем загубихте критична мисъл...
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо им е ?
64
0
 
25
 
! Отговори
до 63 спечели преди 1 година
Спайк протеин ваксините принуждават имунитета да атакува собственото тяло със смъртоносни последици. Патоанатома Д-р Арне Буркхарт, открива имунна атака - В малките кръвоносни съдове настъпва нашествие на огромно количество лимфоцити, които предизвикват развитието на обширно унищожаване на клетки. Големите щети са особенно върху сърцето, но също се наблюдават в белите дробове и черния дроб.
63
0
 
13
 
! Отговори
Не съм експеримент преди 1 година
https://doi.org/10.1038/s41467-022-31401-5 показва колко неточно е твърдението за всеобща полза. Повишен риск от миоперикардит седем дни след мРНК както при мъжете, така и при жените, особено висок при мъжете на възраст 18-24 години. Вероятноста от хоспитализация със сърдечно заболяване е по-голяма от риска за ковид хоспитализация.
62
1
 
17
 
! Отговори
Още преди 1 година
Проучване от Катар показва, че неваксинираните са направили мъдър избор, който - при условие че са преживели първоначалната инфекция, какъвто е случаят с почти всички от тях - ще продължи да ги предпазва и през следващите години. https://medrxiv.org/content/10.1101/2022.07.06.22277306v1.full-text
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът ***, животът тежък, бедност и суеверия, конспирации и невежество, агресия и беззаконие, бъдещето на българите е черно.......
60
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковид потиска имунитета, не ваксината. Затова лимфоцитите намаляват и даже изчезват. Вижте си изследванията! Който е бил болен. Възстановяват се бавно, за месеци след боледуването. Затова си податлив на всички други вируси и бактерии , които циркулират. Ясно е като бял ден, че антиваксърите публикуват фейк, всичко, което предизвиква ковид, го приписват на ваксините. Който знае езици, чете клинични проучвания и знае за какво става въпрос . Но простолюдието се полъгва и страхува от ваксините.
59
2
 
19
 
! Отговори
13 пъти по-добре преди 1 година
Проучване от Израел: естественият имунитет предпазва 13 пъти по-добре от ваксинацията https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9047157/
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://dailysceptic.org/2022/07/13/deaths-after-vaccination-in-pfizer-trial-not-fully-investigated-new-documents-reveal/ Трима участници в проучването на ваксината Covid на Pfizer са починали скоро след ваксинацията и смъртта им не е била напълно разследвана. Разкритията идват в доклад на Pfizer, публикуван на 1 юли след съдебно разпореждане.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейк, та се къса! Ха ха ха
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Д-р Джоузеф Меркола: Pfizer и FDA са знаели, че ваксината срещу COVID потиска естествения имунитет от Д-Р ДЖОУЗЕФ МЕРКОЛА 20 МАЙ , 2022 https://epochtimes.bg/pfizer-и-fda-sa-znaeli-covid-19-vaksinite-potiskat-imuniteta/
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако щеш се ваксинирай, ако не щеш, недей. Не ми пука за теб Мюнхаузен, нито за децата ти. Не ме интересуваш!
54
3
 
29
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Пак ли бе *** подхванахте децата ?! Малко ли са ви увредените и изперкали оваксани от предишната кампания ?!
53
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксината си своите деца,за чуждите не бери грижа,те си имат родители,които да решат да ваксината или не своите деца.Отговорността за здравето на незавършени пълнолетие и грижа на родителите
52
5
 
42
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До АнонименСтига си ни наричал антиваксъри ,безумецо ...били са ми ваксини срещу тетанус и бяс ,значи не съм никакъв антиваксър !!Само това ви е ,в устата ,безмозъчно същество (ама такива сте ,защото не разсъждавате )....кога ще се извините на хората ,които загубиха близките си в резултат на експерименталките ?Вие сте отговорни за тези смъртни случаи ,защото постоянно пропагандирате ,лъжи....Господ гледа и не забравя !!!
51
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече боя ви е гарантиран!
50
48
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа и САЩ 80 % от децата над 5 години са ваксинирани. В китай и саудитска арабия - над 3 години. А българчетата ще страдат, осакатени за цял живот след прекаран ковид, защото са имали нещастието да се родят в семейство на антиваксъри.
49
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа и САЩ 80 от децата над 5 години са ваксинирани. В китай и саудитска арабия - над 3 години. А българчетата ще страдат, осакатени за цял живот след прекаран ковид, защото са имали нещастието да се родят в семейство на антиваксъри.
48
7
 
22
 
! Отговори
Оп Са преди 1 година
Децата имат нужда от Ковид ваксината, без нея не могат дори да го усетят тоя вирус
47
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лонг ковид и постковид от ваксина няма. Затова пък една четвърт от преболедувалите го получават.