COVID вълната ще си отиде до октомври

След това щяло да има няколко месеца със спад на болните
45
COVID вълната ще си отиде до октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Тази COVID вълна ще си отиде септември, октомври, ще имаме няколко месеца почивка и вероятно, след това ще ни очаква следващата", заяви проф. д-р Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, пред bTV.

Тя подчерта, че се върви към по-леко протичане на заболяването, защото вече сме натрупали имунитет.

От четвъртък ще има нови по-строги противоепидемични мерки в София. Маските стават задължителни във всички закрити обществени места в столицата. Изключение са децата до 6-годишна възраст, персоналът и клиентите в заведенията за хранене, спортуващите на закрито, участниците в семинари и пресконференции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
ДЕКАМЕРОН преди 1 година
на Джовани Бокачо: Умните бягат от столицата в усамотено имение и живеят там години, докато 60% от жителите умират от епидемията !
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ ТУНИНГОВАНИТЕ ЧУДЕСА ЗА ТРИ МЕСЕЦА
31
1
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
За ковиду, за сталину. Медицински комунисти пищят за вируси Август месец. Ми то и винаги е имало и преди кромид _19. Не знам как е по-другите страни дали имат маски и глупости ,но тук е просто предизборно отново.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не носим маски никъде. Сега ше вляза и в аптека, за да видя и там какво се случва. Ако ме спрат, правя снимка и качвам в офчата група.
29
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Карам го в момента. За първи път ми е. Не съм ваксиниран. Болен съм от 3 дни. Започна с температура 37-38 градуса и силно главоболие. На третият ден нямам вече температура и главата не ме боли, но се чувствам много слаб. Знам че някои го карат леко, но моето не е много леко.
28
5
 
10
 
! Отговори
necromant преди 1 година
има споразумение със сзо за брой набоцкани и избити, затова са като озверели и озлобени ни насаждат тези медицинскофашистки мерки зиг хайл зиг хайл зиг хайл зиг хайл зиг хайл
27
14
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До 22Тези откачалници от Възраждане никога няма да дойдат на власт.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чул я Господ,професорката.Ама да не се окаже пишман врачка.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иванчо, според статистиката на починалите преди да започне ваксинирането, здравите хора по-често умират от Ковид-19, в сравнение с хората с придружаващи заболявания на тяхната възраст. Въпреки фактите широко се е разпространило грешното мнение, че хората със заболявания най-много страдат.
24
4
 
17
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Тези алчни престъпници ,пишещи се за специалисти по Ковид ,ако изчезнат изведнъж ,и пандемията съм сигурен че ще приключи мигновено !!!Хайде отивайте в Ада ,изедници ,съсипахте живота на хората със вашите ненормални мерки !!!!
23
4
 
12
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Медицинските комунисти ще изтеглвят вълата,че зимата може има бунтове за цените на всичко. И кажете после ,че не е планирано пфу..... червени сатрапи в бели престилки.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те са го изчислили - като почнат масови обеднявания и режим на тока на всички ще им е през оная работа дали ще хванат грип. Дотогава медийни пландемии. После ще се крият да не ги докопа народа.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ли идват на власт щом знаят кога ще приключи вълната
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разписанието на влака се знае от пускащите влака.
19
2
 
3
 
! Отговори
Ас до Ив преди 1 година
Иване може да стане човек от теб но внимавай за слабите деойкаджии, те вече под 5 не получават и са много нагли в карирата си! Видяхме такива от Харвард, didnt we?
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това и преподавателите не са безкрайна бройка. Как го виждаш един преподавател да ръководи пряко учебен процес, в същото време и онлайн? Просто ефект голям няма да има. Иначе напълно те разбирам за желанието да учиш нормално и да не трепериш от някакъв си ковид. Да се бяха научили да го лекуват за толкова време, не да наблягат на някакви субстанции, наричани ваксини. Не съм антиваксър за протокола, но за мен това не са ваксини.
17
2
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
До 15 Точно все едно аз съм го писал. Ама за две години само 10 го сгряха, този супер елементарен факт. По изгодни за правителствата се оказаха ваксините! И как не , те нямат бизнес, a цоцат от данъци. А данъци има, виж ако няма вдигаме тока 10 пъти и има.
16
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Прав сте, наистина. И преподавателите трябва да имат право на избор как да преподават. Аз имам възрастна баба, която често посещавам, затова се притеснявам. Все още смъртността от ковид не е намаляла така, както при грипа. Ако е цената това да няма много жертви, нека да продължим да учим онлайн.
15
1
 
4
 
! Отговори
Асистент преди 1 година
Иване, а на преподавтелите може ли да им дадем право на избор. Имай впредвид, че не на са 20. Или тях червеи ги яли? За мен не се тревожи. Aз вече напуснах, хем по сигурно, хем 2 повече пари вземам. Венсеремус!
14
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Аз като студент мисля, че за новата учебна година всеки университет трябва да даде възможност на всеки един студент да избере как да учи - дали онлайн, дали присъствено. Не може млад, здрав, прав 20-годишен човек, който не се притеснява от ковид да го държиш месеци на онлайн обучение. Но не може и студенти, имащи придружаващи заболявания и страхуващи се от пандемията задължително да учат присъствено. Всеки да има право на избор.