"БиоНТех" с нова ваксина за Омикрон през октомври

Ваксината е насочена към новите подварианти
8 авг 2022 21:05, Йоана Цонева
30
"БиоНТех" с нова ваксина за Омикрон през октомври
Снимка: БГНЕС

"БиоНТех" очаква да започне доставките на две адаптирани ваксини против варианта "Омикрон" още през октомври, което ще спомогне за увеличаване на търсенето през четвъртото тримесечие, заяви германската биотехнологична фирма в понеделник, като потвърди прогнозата си за приходите от ваксини за годината.

Търсенето на ваксината, от която са доставени 3,6 млрд. дози в световен мащаб, намалява, тъй като повечето хора в западния свят вече са получили три или четири инжекции.

Въпреки това се очаква през есента да се увеличи търсенето на бустерни кампании, при които се използват подобрени инжекции, насочени специално към варианта "Омикрон". В очакване на регулаторно одобрение BioNTech заяви, че и двете адаптирани ваксини ще бъдат налични навреме за кампаниите.

Приходите и нетната печалба за второто тримесечие са спаднали с около 40% спрямо предходната година, съответно до 3,2 млрд. евро и 1,672 млрд. евро.

Компанията потвърди прогнозата си за приходите от ваксини през 2022 г. в размер на 13-17 млрд. евро, което е по-малко от 19 млрд. евро през миналата година. Партньорът "Пфайзер" в края на миналия месец прогнозира 32 млрд. долара продажби на ваксината COVID-19 за цялата година.

Още по темата
"Със силното ни представяне от началото на годината досега смятаме, че сме на път да постигнем предишните си финансови прогнози за текущата финансова година", заяви Йенс Холщайн, главен финансов директор на BioNTech.

Дружеството призна известна несигурност относно това какво би означавал за операциите сериозният недостиг на природен газ, който то използва за търговското производство на ваксината си COVID-19, но заяви, че не очаква да бъде засегнато от настоящия недостиг и въвежда мерки за намаляване на рисковете.

"БиоНТех" и "Пфайзер" представиха една от адаптираните ваксини, която е насочена към подварианта BA.1, на лекарствения регулатор на ЕС EMA миналия месец, като доставката очаква одобрение.

Другата ваксина, насочена към субвариантите BA.4 и BA.5, както е препоръчано от американския лекарствен регулатор, ще започне клинични изпитвания този месец, като се очаква първите дози да бъдат доставени също още от октомври.
 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
А бе какво стана?- Нали уж мишки, плъхове, зайци и маймуни бяха за експерименти?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен.. преди 1 месец
И аз направих нова ваксина за ковида--С2Н5ОН - трепач безподобен-70 топлинни единици.
28
0
 
3
 
! Отговори
боцко преди 1 месец
БОЦ
27
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 месец
поредния коронавирус го караме тези дни, неприятно но нищо кой знае какво, като лек летен грип, тези ваксини си ги заврете.....................
26
0
 
10
 
! Отговори
БОНБОН преди 1 месец
УСЕЩА ТЕ ЛИ КАК СИ ИЗПРОБВАТ НА ВАС ВАКСИНКИТЕ ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА С НАМОРНИЦИ ?ИЗЛЕЗТЕ ОТ ЗОМБИ ЗОНАТА И МИСЛЕТЕ !!!!!!!!!!!
25
2
 
9
 
! Отговори
Кардинал Ковидастий преди 1 месец
Потвърдете вярата си в Бог-Ковидах и приемете причастието на Светата Ваксина! В противен случай ще се мъчите вечно в адски мъки! Със Светата Ваксина отивате направо в Рая!
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо през октомври чак? Нали се похвалиха, че за 2 часа могат да забъркат поредния бъркочч за блеещите участници в био-експерименти.
23
7
 
23
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 1 месец
До 22 "Светът се ваксинира по два и по 3 пъти, някои и по четири" ... Нямам какво да добавя относно колосалният провал на експерименталните препарати, погрешно и неточно наричани "ваксина"... А плоскоземците продължават вече четири пъти за няма и две години да се инжектират, и накрая пак нямат имунитет срещу болестта, за която ги лъжат че се "ваксинират". И отказват да загреят! Това е религиозен фанатизъм. Религиозен ваксинизъм.
22
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светът се ваксинира по два и по 3 пъти, някои и по четири, а нашите неандерталци все още спорят дали действа, дали е опасна, дали ни чипират....... и чакат да срещнат вируса "на голо".
21
3
 
11
 
! Отговори
койебе преди 1 месец
бия си две веднага щом я пуснат, а и 5 хиляди лева бонус от щаба не са за изпускане.
20
1
 
20
 
! Отговори
пак този преди 1 месец
Колко захар слагате на компота от череши?
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Около мен под 15% от хората се срещнаха с вируса. Странно е защо някои си мислят, че вече всеки се е срещал с вируса.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е важно да има печалба! Голямо преразпределение на средства в световен мащаб.
17
2
 
23
 
! Отговори
Боже преди 1 месец
как съм още жива без туй чудо???
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то до октомври ще има ли вече хора, дето не са го карали? Освен пещерни хипохондрици, други едва ли. И какво като щяло да има някакъв пореден препарат?
15
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Бионтек!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко след дъжд качулка. До октомври ще има или нов вариант на вируса или нови подварианти на Омикрон.
13
2
 
7
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 месец
Ха ха !
12
3
 
27
 
! Отговори
Albi преди 1 месец
То добре е измислено. Фармацевтичните компании бълват, правителството купува. Докторите печелят от фалшиви сертификати. Само тези, които се излъжат да се дупнат малко прецакани.
11
5
 
29
 
! Отговори
Albi преди 1 месец
Няма да се спрете. Жалко че някои лабилни хора се подведоха и това завърши фатално. Но поне медиците бяха сити и доволни.