Нова заповед: От четвъртък без маски на закрито

Те ще останат задължителни в болници и в градския транспорт
Обновена: 9 авг 2022 16:55 | 9 авг 2022 16:55, Нели Христова
139
Нова заповед: От четвъртък без маски на закрито
Снимка: БГНЕС

От четвъртък, 11 август, защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само когато гражданите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито. Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст.

Такава заповед подписа днес, 9 август, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, съобщиха от здравното министерство. С издаването на заповедта се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на COVID-19 към момента. Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително.

В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. редовно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести до работните помещения и инструктаж за правилна хигиена. При възможност работата може да бъде организирана и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на COVID-19 и други заразни болести. Ежедневен филтър е задължителен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни с цел недопускането на потребители и персонал със симптоми на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
22
 
! Отговори
до 68 преди 1 година
Чезвай бре .....
59
44
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искали мерки, а после си възмущавате защо бързата помощ не е бърза и защо нямало място в болниците. Няма угодия!
58
3
 
31
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До колегите долуЛичен свидетел съм,че софиянците са стадо овци,които се подчиняват на всичко(дай Боже да издадат заповед да ходят без ***,поне ще се нагледам на женска красота)!В метрото ,масово носеха парцаляците,като стадо овци,само аз и няколко будни гражданина не бяхме(даже имаше трима сирийци,които не си сложиха кати се качиха)...
57
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
58, 'Маски на закрито има само в София, Пловдив и Варна. тая заповед не е за три града, а за цялата държава' --- тия три града са цялата държава, останалото е турски провинции
56
1
 
28
 
! Отговори
Старшинката преди 1 година
Това тук държава ли е или казарма?!Заповеди, заповеди, заповеди........
55
1
 
33
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Всичко се оказа един фарс-ПЛАНдемията наречена Ковид -19!Истинските специалисти ,даже написаха книги за тази измама,но овцете верват на телевизора и ковид сектантите!!!Няма ПлАНдемия,всичко е за пари и власт....
54
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щяхме да ставаме Швейцария на Балканите ,а станахме Русия на Балканите.
53
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разиграват вииии. Ветеринарите си искат премиалните от третирането ви като живот ни. Искат да ви тестват като живот ни и колкото повече /тестове/ толкова повече /положителни/. С последващи маски, каски QR кодиране и сертифициране, ушни марки, бъркне по дупките и т.н. унижения на човешкото достойнство. Твърде далече стигнаха и много хора забравиха, че са хора и се превърнаха в дресирано стадо.
52
4
 
37
 
! Отговори
Парко преди 1 година
Напълниха гащите защото видяха че народът най-сетне се събуди и видя измамата и че Възраждане да във възход. Споко, пак за тях ще гласуваме :)
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типична медиина манипулация. Точното заглавие е Връщат маските в автобусите. Купена медия, платени клакьори...
50
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то колко зом бита с маски има и без друго? Аз от пролетта - февруари, не нося. И няма да нося.
49
1
 
36
 
! Отговори
Абеее преди 1 година
Днес:-))) Вие слабо умни ли сте или да. Махали маските на закрито. Маски на закрито има само в София, Пловдив и Варна, за изброените от вас институции и транспорт. Другаде няма. Еееее.....Днес бг......махат ли маските или ги връщат, че тая заповед не е за три града, а за цялата държава.......И друго...Никой нито ще контролира, нито ще спазва тая заповед. Приключи се с това. Баста.
48
1
 
11
 
! Отговори
до 57 преди 1 година
Щот сме с еврото.
47
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маските не предпазват от вируси.
46
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой костя? Костя ваксинираният антиваксър ли? Дето се разведе за да на връща субсидията?
45
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Рундьо му се искаше пак с неговите игрички с маски и сертификати, да вдигне процента на своите протежета от Възраждане, ама Кирил Петков рязко го засече като се обяви против мерките и му даде да разбере че ще води кампания в тази насока, и Рундя бързо сви знамената!
44
3
 
22
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Тик-воча Радев трябва да го привика като консултант по къртене на пейки и монтиране на Кпп-та. То и сертификатната четворка от Простото, Чалгар-воеводата, Kypвонeлата и лицето Иванов се консултираха с него как да пробутват "ваксините", но нещо удариха на камък.
43
2
 
19
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Как тъй без маски, Урсула няма да остане доволни, трябва повече надупчени да има в България.
42
2
 
30
 
! Отговори
Маскирания певец преди 1 година
Долу маската, долу маската, долу маската!
41
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ АНТИВАКСЪР радвай се, че си се родил в свободна страна като България, а не в любимия ти комунистически Китай.