Moderna открива завод за ваксини в Мелбърн

Ще произвежда 100 млн. дози ваксини годишно
15 авг 2022 08:28, Петя Славова
26
Moderna открива завод за ваксини в Мелбърн
Снимка: БГНЕС

Производителят на ваксини COVID-19 Moderna обяви днес, че ще открие завод за производство на mRNA ваксини в австралийския град Мелбърн - първият в южното полукълбо.

Проектът ще бъде базиран в един от най-големите австралийски университети - Монаш, и ще произвежда 100 милиона дози ваксини годишно срещу COVID-19, грип и други вирусни заболявания, предава БГНЕС.

Ваксината Spikevax на Moderna е част от нов клас ваксини, разработени по време на пандемията Covid-19, като се използва авангардна технология, наречена месинджър РНК (mRNA).

Още по темата

Тези ваксини могат да бъдат разработени бързо и използват молекула, която да научи организма да идентифицира и да се бори с патоген като COVID-19, за разлика от традиционните инжекции, които съдържат малка част от бактерия или вирус.

Министър-председателят на Австралия Антъни Албанез заяви днес, че съоръжението е "проява на доверие" в Австралия от страна на гиганта в производството на ваксини Moderna.

Мелбърн, където ще бъде разположено съоръжението на Moderna, беше изправен пред едно от най-дългите блокирания в света, докато властите се опитваха да ограничат вируса.

Албанез заяви, че урокът от пандемията е, че "трябва да произвеждаме повече неща тук. Не можем да продължаваме да приемаме, че е нормално да сме в края на световните вериги за доставки".

"В тази част на света, в най-бързо развиващия се регион в света в човешката история, имаме възможност да проектираме този капацитет и в Индо-Тихоокеанския регион", каза той.

През последните месеци случаите на Covid-19 рязко се увеличиха в Австралия, след като ограниченията бяха разхлабени. През 2022 г. вирусът остава третата най-честа причина за смърт в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
ЛЪЖЕВАКСИНАТА преди 1 година
заразява околните по-бързо от вируса, създаден във военните лаборатории
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антиваксърските конспирации са бастионът на човешката глупост. Въпросът е защо го издигнаха точно в България!
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бастион на човешката гллу пост. Надупченяци. Вместо завод за служене на хората и тяхното здраве, завод за генна модификация и смъърт на излишния матРиал
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австралия закъсняха с ваксинацията и стояха в локдаун докато се снабдят с ваксини. Имат си и пари, и акъл, ще си строят заводи за да не чакат на опашката ред отново.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да осигурим работа на завода, предлагам произведените бустери насила да се бият на надупчените баламурници, подписали декларация, че се отказват от телесния си суверенитет.
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментарът на 1 е забавен, но поучителен. Изобщо не бих се учудил тези ненормалници да опитват да си пласират незнайните препарати в космоса, хахах! И ако случайно намерят някой извънземен да не пропуснат да го "ваксинират".
18
0
 
9
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Ами няма в Беларус да открива завод, я.
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат, строят. Няма да чакат на опашката за ваксини следващия път.
16
7
 
16
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Майната им на ваксините в моето тяло не ги допускам какво и ще да стане. По полезно е завод за презервативи да откриват отколкото за тези отрови с нищо не предпазващи от вирус. Циркът започна с дозичка , втора , бустерче , тромби , логичен инсулт и много не прескочиха трапа . Моя колежка имаше шанса да го прескочи след тези 3 ваксини.
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ядосан - в Австралия продължават да строят концентрационни лагери за непослушните... Който не е инжектиран с колкото дозички са му казали от правителството, рискува да седи месец в отвратителна килия... Имаше история на едно момиче, доста страховита. Била "контактна", ама и тя не знае с кого... И понеже не е инжектирана, насила я закарали в лагера
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"През 2022 г. вирусът остава третата най-честа причина за смърт в страната." Може, с молив и гумичка ... триеш, пишеш... Няма инфаркти, няма инсулти както досега. Няма най-*** грип дори. Така се получава измислена, трета по важност причина за смърт. Всички увреждания по други причини ще станат постковид. Ще лекуват една болест, при това измислена. Т.е. ще се правят че лекуват всички болести, които имаше досега. Кой оцелял - оцелял. Има Ковид за всичко.
13
6
 
12
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Трагедия! Заради няколко години печалба ще превърнат думата "ваксина"в синоним на нещо нечисто и вредно, а "лекар" в посмешище!
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Модерна откри касапница
11
8
 
18
 
! Отговори
*** преди 1 година
завод за отровните помии, ваксини които убиват, осакстяват и те правят зависим като наркоман без доза..
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да са им честити. Да си ги боцкат със здраве.
9
7
 
23
 
! Отговори
Ядосан преди 1 година
Още колко ли " пандемии" ни чакат? Досега ваксинирането уж беше доброволно, нищо чудно да станат задължителни,произведени толкова много ваксини, трябва да се пласират. Пари, пари и пак пари.
8
7
 
12
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
На еврейската мафия,която ни убива й казвам само едно :"Serpents, race de vipеres! comment echapperez-vous au chatiment de la gehenne?
7
7
 
20
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Много си падам по "модерна" и по нейните "апостоли".В архива на ЕС за ваксинирани съм вписан като ваксинирал се именно с "модерна". Не е трудно всеки да провери за себе си.Е,как съм се ваксинирал с тая ваксина,след като никога не съм се ваксинирал с каквато и да е било ваксина срещу "ковид". Предполагам не съм единственният,с който тая мафия си играе.Изтеглих си дори копие от сертификата,който лъже,че съм ваксиниран.
6
6
 
11
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Какво стана с тези дупнати австралийци, има ли оцелели :)? Нещо замлъкнаха, като ги набодоха. Не се оплакват сега. До коя игла стигнаха 5-та, 6-та? Вече сигурно са мутирали, малко информация пуснете, поне запис някакъв на усмихнати и щастливи австралийци. Е щом ще строят завод за ваксини, сигурно има оцелели, малко в какъв вид са ме съмнява.
5
7
 
9
 
! Отговори
Модерна Moderna преди 1 година
Ха-ха-хаааа......хи-хи-хииии.......хо-хо-хоооооо................