Moderna открива завод за ваксини в Мелбърн

Ще произвежда 100 млн. дози ваксини годишно
15 авг 2022 08:28, Петя Славова
26
Moderna открива завод за ваксини в Мелбърн
Снимка: БГНЕС

Производителят на ваксини COVID-19 Moderna обяви днес, че ще открие завод за производство на mRNA ваксини в австралийския град Мелбърн - първият в южното полукълбо.

Проектът ще бъде базиран в един от най-големите австралийски университети - Монаш, и ще произвежда 100 милиона дози ваксини годишно срещу COVID-19, грип и други вирусни заболявания, предава БГНЕС.

Ваксината Spikevax на Moderna е част от нов клас ваксини, разработени по време на пандемията Covid-19, като се използва авангардна технология, наречена месинджър РНК (mRNA).

Още по темата

Тези ваксини могат да бъдат разработени бързо и използват молекула, която да научи организма да идентифицира и да се бори с патоген като COVID-19, за разлика от традиционните инжекции, които съдържат малка част от бактерия или вирус.

Министър-председателят на Австралия Антъни Албанез заяви днес, че съоръжението е "проява на доверие" в Австралия от страна на гиганта в производството на ваксини Moderna.

Мелбърн, където ще бъде разположено съоръжението на Moderna, беше изправен пред едно от най-дългите блокирания в света, докато властите се опитваха да ограничат вируса.

Албанез заяви, че урокът от пандемията е, че "трябва да произвеждаме повече неща тук. Не можем да продължаваме да приемаме, че е нормално да сме в края на световните вериги за доставки".

"В тази част на света, в най-бързо развиващия се регион в света в човешката история, имаме възможност да проектираме този капацитет и в Индо-Тихоокеанския регион", каза той.

През последните месеци случаите на Covid-19 рязко се увеличиха в Австралия, след като ограниченията бяха разхлабени. През 2022 г. вирусът остава третата най-честа причина за смърт в страната.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
ЛЪЖЕВАКСИНАТА преди 1 месец
заразява околните по-бързо от вируса, създаден във военните лаборатории
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Антиваксърските конспирации са бастионът на човешката глупост. Въпросът е защо го издигнаха точно в България!
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бастион на човешката гллу пост. Надупченяци. Вместо завод за служене на хората и тяхното здраве, завод за генна модификация и смъърт на излишния матРиал
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Австралия закъсняха с ваксинацията и стояха в локдаун докато се снабдят с ваксини. Имат си и пари, и акъл, ще си строят заводи за да не чакат на опашката ред отново.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да осигурим работа на завода, предлагам произведените бустери насила да се бият на надупчените баламурници, подписали декларация, че се отказват от телесния си суверенитет.
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коментарът на 1 е забавен, но поучителен. Изобщо не бих се учудил тези ненормалници да опитват да си пласират незнайните препарати в космоса, хахах! И ако случайно намерят някой извънземен да не пропуснат да го "ваксинират".
18
0
 
9
 
! Отговори
Striker преди 1 месец
Ами няма в Беларус да открива завод, я.
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Могат, строят. Няма да чакат на опашката за ваксини следващия път.
16
7
 
16
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 месец
Майната им на ваксините в моето тяло не ги допускам какво и ще да стане. По полезно е завод за презервативи да откриват отколкото за тези отрови с нищо не предпазващи от вирус. Циркът започна с дозичка , втора , бустерче , тромби , логичен инсулт и много не прескочиха трапа . Моя колежка имаше шанса да го прескочи след тези 3 ваксини.
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ядосан - в Австралия продължават да строят концентрационни лагери за непослушните... Който не е инжектиран с колкото дозички са му казали от правителството, рискува да седи месец в отвратителна килия... Имаше история на едно момиче, доста страховита. Била "контактна", ама и тя не знае с кого... И понеже не е инжектирана, насила я закарали в лагера
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"През 2022 г. вирусът остава третата най-честа причина за смърт в страната." Може, с молив и гумичка ... триеш, пишеш... Няма инфаркти, няма инсулти както досега. Няма най-*** грип дори. Така се получава измислена, трета по важност причина за смърт. Всички увреждания по други причини ще станат постковид. Ще лекуват една болест, при това измислена. Т.е. ще се правят че лекуват всички болести, които имаше досега. Кой оцелял - оцелял. Има Ковид за всичко.
13
6
 
12
 
! Отговори
Йосарян преди 1 месец
Трагедия! Заради няколко години печалба ще превърнат думата "ваксина"в синоним на нещо нечисто и вредно, а "лекар" в посмешище!
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Модерна откри касапница
11
8
 
18
 
! Отговори
*** преди 1 месец
завод за отровните помии, ваксини които убиват, осакстяват и те правят зависим като наркоман без доза..
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да са им честити. Да си ги боцкат със здраве.
9
7
 
23
 
! Отговори
Ядосан преди 1 месец
Още колко ли " пандемии" ни чакат? Досега ваксинирането уж беше доброволно, нищо чудно да станат задължителни,произведени толкова много ваксини, трябва да се пласират. Пари, пари и пак пари.
8
7
 
12
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 месец
На еврейската мафия,която ни убива й казвам само едно :"Serpents, race de vipеres! comment echapperez-vous au chatiment de la gehenne?
7
7
 
20
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 месец
Много си падам по "модерна" и по нейните "апостоли".В архива на ЕС за ваксинирани съм вписан като ваксинирал се именно с "модерна". Не е трудно всеки да провери за себе си.Е,как съм се ваксинирал с тая ваксина,след като никога не съм се ваксинирал с каквато и да е било ваксина срещу "ковид". Предполагам не съм единственният,с който тая мафия си играе.Изтеглих си дори копие от сертификата,който лъже,че съм ваксиниран.
6
6
 
11
 
! Отговори
Albi преди 1 месец
Какво стана с тези дупнати австралийци, има ли оцелели :)? Нещо замлъкнаха, като ги набодоха. Не се оплакват сега. До коя игла стигнаха 5-та, 6-та? Вече сигурно са мутирали, малко информация пуснете, поне запис някакъв на усмихнати и щастливи австралийци. Е щом ще строят завод за ваксини, сигурно има оцелели, малко в какъв вид са ме съмнява.
5
7
 
9
 
! Отговори
Модерна Moderna преди 1 месец
Ха-ха-хаааа......хи-хи-хииии.......хо-хо-хоооооо................