Официално: Намаляват карантината при заразяване с COVID

Имало сериозен спад в смъртността и заболеваемостта
16 авг 2022 16:15, Нели Христова
97
Официално: Намаляват карантината при заразяване с COVID
Снимка: БГНЕС

Имаме спад на заболелите хора, сериозен спад на смъртността, което показва, че дори разхлабването, което направихме предишните две седмици показва, че решенията на експертният съвет са адекватни.

Това заяви на извънреден брифинг пред Министерство на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Още по темата

"След дискусия и преценка на практиките в ЕС, САЩ и Канада и на базата на установения, макар и лек спад в данните, който е 12% намаляване на заболеваемостта на седмична база за цялата страна и над 24% за София, ние решихме, че налагането на изолация за положителните лица може да бъде намалена от десет на седем дни, а за контактните лица - от седем на пет дни", обясни доц. Ангел Кунчев.

"За лица, които са в рамките на три месеца от последна имунизация, пълна или бустерна доза, както за преболедувалите в този срок, няма да се налага карантина."

Тези мерки ще влязат в сила в четвъртък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най нова мода украински татуировки. Гостите ги правят. Безопасно ли е.
71
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Защо продължавате да ни занимавате с тези глупости?
70
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Да ви намаляват в Бакърена фабрика.
69
0
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 1 година
Никаква логика няма това. Карантината е за да не разболяваш другите. Това, че си ваксиниран, буустнат или преболедавал не означава, че не можеш да пренасяш вируса ако си всъщност положителен. Просто няма да се разболееш. Това просто показва, че няма никаква логика в мерките, и щяхме да сме по добре без тях.
68
0
 
8
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Брат ми на 53 г., като получи втори инсулт, припаднал в безсъзнание, дори не са го реанимирали ми каза жена му- бясна ковидарка,захвърлиха го в ковид отдеение за да си вземат направлението- 1300 и да не носят отговорност,тъпкали са го с тежки ковид лекарства,несъвместими с тежката цироза,плюс други хронични забол.,убиха го в столична частна клин.НЕ НИ ДАДОХА ЕПИКРИЗА като на всички,нищо НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ,получихме запечатан ковчег и един лист хартия с личните данни.Няма подпис,няма печат,няма при
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано новата власт която ще дойде да пенсионира най-после Кунчо както пенсионираха Кантарджито.
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От всичките лекари какво излезе накрая само 1 имаше топките да излезе и да каже, че нашите следват нечия политика, а не истинската медицина и това беше Мангъров. 2 години не спряха да го плюят, а накрая започват да прилагат каквото той им беше казал ОЩЕ ПРЕЗ 2020-та! ЕЙ ПРОДАЖНИ ПРАСЕТА СТЕ ВСИЧКИТЕ! ПОБЪРКАХТЕ НАРОДЕЦА И ПРАХОСАХТЕ МИЛИАРДИ С ПОТ ИЗКАРАНА НАРОДНА ГРЕШНА ПАРА ЗА ДА НИ ЛЪЖЕТЕ В ОЧИТЕ! ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С ВЛАСТ ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВАТ С НАРОДЕН СЪД!
65
1
 
15
 
! Отговори
Статия : преди 1 година
Проучване за КОВИД в Австралия и държава в Африка : При ваксинирани 93% в Австралия , смъртността е еднаква , с държава в Африка с ваксинирани 3 % !!!Де го чукаш , де се пука ?
64
0
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 1 година
"Експертният съвет" :))))))))))) няма наяждане!
63
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхте ли как се решават нещата. Като спре вярата в пландемията и изведнъж пандемията намалява. После продажниците го изкарват че взели правилни решения и било благодарение на тях. Плачат за здрав кютек.
62
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е да умират в болница. Все пак точно в болниците са най-тежките случаи.
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята майка я уморихте от некадърност и скрити зад ковида, това не мога да го простя на уж докторите. Как възрастните хора които не влязоха в болница оцелява, а там не. На всичкото отгоре я заразиха в окръжна болница и не само нея и на други познати родителите.
60
2
 
16
 
! Отговори
Albi преди 1 година
То явно вече няма желаещи да се боцкат, тестват и завират вкъщи, затова пуснаха промоция.
59
4
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Аре спрете с тая измислена пандемия. Смъртните случаи са на хора 75 + , което е статистическата продължителност на живота в България. Абе четете го тоя портал за ковид. Хората си умират от старост или от други заболявания.
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
COPOCOИД
57
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като има карантина- що има. Като я махат - що я махат. Няма уйдисване...
56
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Точно така - трябва винаги да гледаш от добрата страна на нещата Цеков, винаги с усмивка, не може да си черноглед като мен, но имайки предвид, че си основната причина за моето черногледство и имайки предвид колко хора са ти го насъбрали и очакват да има наказания по максимата "Спете спокойно това повече никога няма да се повтори не ми оставяш друг избор!
55
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Хей, хей, хей - 50/50 трябва да е в Цеков второто нещо дето търсите или в църквата на Руски ... Повече залагам на Цеков , а как са се оказали в Цеков и Йорданов трябва да питате Караджов. Цеков блъснал ли си се днес? Защо толкова сериозно синко ... Усмихни се малко!
54
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Хей, хей , хей може ли да кажа нещо невъзпитано: Едно пиленце ми каза, че Тошко Йорданов има специален интерес към Враца и че много поразии във Враца той праща и плаща да бъдат направени!Тошенце как ти е скалпа , обичаш ли косата си? Алпвцина няма да ти помогне!
53
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плюете Костадинов, но истината е, че дори и Исус Христос лично да ни поведе, и него ще оплюем и омаскарим. Просто няма начин. Българина си мисли, че е заслужил някакъв по-добър живот, ама не виждам на какво отгоре имаме такива претенции!