Повече британци са загинали заради локдауна, отколкото от COIVD

Има "огромно изостряне" в превенцията на други заболявания
19 авг 2022 08:39, Нели Христова
85
Повече британци са загинали заради локдауна, отколкото от COIVD
Снимка: БГНЕС

Възможно е последиците от карантините и локдауните в Обединеното кралство да са причина за повече смъртни случаи, отколкото заразяването с COVID-19, съобщава вестник Telegraph, като се позовава на статистически данни и проучвания на здравни организации.

Както отбелязва вестникът, в борбата на Великобритания с пандемията през 2020 и 2021 г. са отменени много приеми и процедури, което е довело до "огромно изоставане" в превенцията на заболяванията, с което Министерството на здравеопазването все още не може да се справи.

От началото на юни националната статистическа служба (ONS) е регистрирала 10 000 смъртни случая повече в сравнение със средната стойност за петте години, предшестващи пандемията. Това са случаи, които не са свързани с COVID-19, от който през същия период са починали 2811 души. Това се случва на фона на призивите за подновяване на мерките за контрол на коронавирусната инфекция, по-специално задължителното използване на маски през зимата, пише изданието.

Британската фондация за изследване на сърцето и съдовите болести заяви, че е "дълбоко обезпокоена" от статистиката, а Асоциацията за инсулти заяви, че е очаквала смъртните случаи да се увеличат.

Д-р Чарлз Левинсън, директор на частната медицинска компания Doctorcall, заяви, че служителите ѝ се сблъскват с "твърде много" случаи на неоткрити ракови заболявания и сърдечни проблеми, както и с "тревожен" брой психични проблеми.

"Стотици хора умират всяка седмица - какво се случва? Според мен забавянето на търсенето и получаването на здравни грижи със сигурност е движеща сила за това явление. Ежедневните статистически данни за COVID-19 привличат вниманието на нацията, но другите ужасяващи цифри почти не се виждат. Необходимо е незабавно да се проведе пълно и спешно правителствено разследване", каза той.

Изданието научи, че британското министерство на здравеопазването е разпоредило разследване на статистическите данни поради опасенията, че прекомерната смъртност е свързана със забавено или отложено лечение на заболявания като рак, диабет и сърдечни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше гениално - да убием хората от други болести, но да лекуваме тези с ковид.
83
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Испания също регистрира 30% увеличение на починалите през юли 2022 сравнено с 5 годишния период преди да организират вакситаназията. С този темп за 1 календарна година ще стигнат 120 000 душите, погубени от кампанията за намаляване на населението. И това е само началото. Пък вий вЕрвайте, че правят всичко да ви спасяват живота. По-скоро точно обратното.
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли спорите за ваксините...?! Който е искал се е ваксинирал, това не е причината за смъртността, а цялата истерия покрай Ковид, който в един момент беше "по-страшен" от рака... Малко са ми смешни конспирациите покрай тези ваксини, но всеки има право да вярва в каквото пожелае. Лично аз имам само една зима в която не съм боледувала и това беше след ваксинация. Успех!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когнитивен дисонанс в действие! Виж мюнхаузен и не питай повече
80
2
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До АнонименСамо Ковид-истерик мисли така ,но истината е друга !!!Моля ви ковидарчета ,набийте си по няколко ваксини накуп (като вашият ментор Жироновски ) и ще ви ръкопляскаме!!!
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А най-много са загинали от последствията след прекаран ковид." - Така мислят всички Ковид-зомбита, но реалностите естествено са други. Умолявам те да си биеш поредния бустер. Такива като теб не трябва да пропускат дозата. Ползите за света ще са повече от рисковете. Успех с ваксинката!
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчо,кунчо, не ти завиждам, на теб и останалите марионетки.
77
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най-много са загинали от последствията след прекаран ковид.
76
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какъв локдалн е имало в Англия!?!?!?" - Достатъчно е болниците да не са приемали хора с други заболявания. А дори и да са приемали е достатъчно да плашат хората от телевизора, че има някакъв вирус, който бил много смъртоносен и заразен и имало много болни в болниците, заради което много хора с хронични заболявания да не смеят да си правят нормалните прегледи. А иначе или ти е къса паметта, или по други причини не споменаваш нещо. Имаше кадри от изпразнените улици на всички по-големи градове.
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв локдалн е имало в Англия!?!?!? Приказваха само, пълни бяха метрата и гарите с пътуващи както и магистралите с автомобили! Никой не ме е спирал да ме пита къде отивам и защо! В метрото също така беше пълно с хора без маски макър че носенето им беше задължително!
74
5
 
25
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Да, помня като сложиха КПП - та и не пускаха една жена,болна от рак да отиде на химиотерапия. Че мислеха за здравето на хората. Някои може и да имат къса памет, обаче аз помня, и всички виновници и всички злини.
73
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Само ваксини са ви в главите, в статията се говори за "забавено или отложено лечение на заболявания като рак, диабет и сърдечни болести"" - да де, през 2020 обяснявахме точно това, но такива като теб ни разказваха, че сме длъжни да спасяваме света от дивана и трябва да има локдауни, и другите тъ_потии. Е, спаси ли го? Увря ли ти тик_вата, че локдауните убиха повече хора отколкото Ковид? Трябваше св.Телевизор да ти го каже, за да го проумееш. Бии си бустера и продължавай да загряваш БАВНО!
72
5
 
16
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
До Барон Мюнхаузен Така е братко! Но, тези нови фашисти не ги сърби изобщо.... Планът се развива! Имаме Нов Холокост -Ваксинационен ..Бог с Вас и пазете децата
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ще има да ги чакате да умират от ваксини, да им срива имунитета и други глупости с надеждата това да докаже колко умно сте постъпили като не сте се ваксинирали." - Спокойно, никой луд няма да направи смъртоносна ваксина, от която да умреш на другия ден. Имаше и доста такива случаи, но това бяха нежелани реакции. Сега може да пуснат нов вирус и да обвинят него за измиращите ваксинирани или пък да изсценират ядрен взрив (я АЕЦ, я бомба), който всъщност да не се е случил и ще кажат - ами радиация.
70
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРЪГВА ВЕЧЕ МЕЖДУНАРОДЕН АДВОКАТСКИ КОЛЕКТИОВЕН ИСК ЗА КОВИД ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, ВЪВ ФЕЙСА ГЛЕДАХ ГЕРМАНСКИ АДВОКАТ С ИЗЯВЛЕНИЕ.
69
4
 
16
 
! Отговори
ОЧАКВАМЕ преди 1 година
САМОПРИЗНАНИЯТА НА КУНЧЕВ, КАНТАРА И ДРУГИТЕ И ДОБРОВОЛНО ДА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ПО 5 Г. БЕЗ ПРИСЪДА, ДА НЕ ПОЧВАМЕ ПРОЦЕС, Ч ЕМОЖЕ ДА ЛЕЖАТ И ПОВЕЧЕ ТОГАВА...
68
4
 
13
 
! Отговори
ААА преди 1 година
ЩЕ СИ ПРИЗНАЕТЕ, СЛЕД 2 Г. ЗАКЪСНЕНИЕ ТОВА, ДЕТО ГО ЗНАЕМ!
67
4
 
34
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Добър ден,сега ли ги разбрахте?Ние го говорим вече трета година,че самоубийства ,убийства и домашното насилие са скочили до небето заради ненормалния локдаун....а ковидарите,продължават да плямпат глупости!!! Но фактите са си факти...
66
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем, то нали това беше една от целите.
65
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ваксини са ви в главите, в статията се говори за "забавено или отложено лечение на заболявания като рак, диабет и сърдечни болести" а вие си дрънкате за ваксините.Тук в България е абсолютно същата ситуация - увеличена смъртност заради забавеното лечение на други болести.Ще има да ги чакате да умират от ваксини, да им срива имунитета и други глупости с надеждата това да докаже колко умно сте постъпили като не сте се ваксинирали.