Проф. Витанов с прогноза: Смъртността от COVID-19 ще се увеличи

Есенно-зимната вълна идва, пише той
5 окт 2022 20:06, Нели Христова
108
Проф. Витанов с прогноза: Смъртността от COVID-19 ще се увеличи
Снимка: БГНЕС

Есенно-зимната вълна на COVID-19 идва. Това съобщи математикът от БАН проф. Николай Витанов на профила си във фейсбук. В момента страната ни се намира в предверието на тази вълна, но се очаква заболеваемостта да започне да се повишава, прогнозира още той.

"14-дневната заболеваемост днес е 131.47 на 100 000. Хомеостазисът държи все още. Докога ще държи? Докато стигнем заболеваемост 150 на 100 000", изчислява Витанов. И отчита: "Хомеостазисът още държи на напъните на всезнаещия, всеможещ, и безсмъртен балкански юнак (бел.ред. Бай Ганьо). Обаче ефективността на Ганьо расте. През миналата седмица беше 42%. Това са и очакванията, ефективността на Ганьо бавно да расте. Демонстрирам ви, как се подготвя есенно-зимната вълна. Ефективността на Ганя си растеше цял септември, ще достигне и 100%. И като докара вълната, ще почне да се оглежда кой да му е виновен".

По думите му тогава ще са необходими „прицелени и минимални по обхват и действие мерки. Налагащите мерките ще бъдат виновни на Ганя“.

Още по темата
Математикът прогнозира, че проблемите с развитието на пандемията у нас се очакват след около две седмици в Западна България.

"Планът за блокиране на разпространението на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи повече време, отколкото бе предвидено. Вече 187 дни. Прогноза я знаете – ще издържи 200 дни. Гледайте, дали ще стане така. Виждате, че в Западна България индексите полека стават по-високи от тези в другите части на страната. Есенно-зимните проблеми се очаква да започнат от областите в Западна България", пише още той.

Смъртността през първата половина на октомври ще е ниска, но се очаква да се появят дни с двуцифрено число починали, прогнозира още проф. Витанов. И отправя апел: „Пазете се все пак. Ако и да протича леко, има и къси клечки. Най-добре да не стигате до теглене на клечка. Така гарантирано няма да изтеглите късата клечка“.

След средата на октомври смъртността се очаква да се повиши и броят на починалите с COVID-19 все по-често да е двуцифрено число на ден, изчислява още Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не разбрах. Някакви брътвежи "***, ***..." Това не може да е речник на интелигентен човек, да не говорим за "професор".
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя капчица самоуважение ли няма?
41
2
 
26
 
! Отговори
митев преди 1 година
Като не позна, че украинците ще се предадат, се върна отново при КОВИД-а. И без да съм професор мога да се сетя, че в зимните месеци се увеличават респираторните заболявания и, естествено, смъртносста от тях. ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ и аз май ще се кандидатирам за ПРСТфесор.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Губиш Витанка. Изпадам в потрес!
39
1
 
30
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 1 година
Не от КОВИД , от безпаричие , глад и студ ...... Това е жестоката истина .....
38
0
 
21
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 година
Миналата година имаше един,където раздаваше чувалите...ей много мераклии бре...
37
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ми е любимия БАНанаджия. След като нищо верно не каза през последните 2.5 години, хората почнаха да го бъзикат и подиграват. Малко след това охлювва обърна на обиди към българския народ, който му плаща запплатката. Но явно е удобен на шурощоидите, понеже въпреки обидите му, продължават да ни натрисат БАНановата гнидда.
36
0
 
37
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"Смъртността от COVID-19 ще се увеличи" Превод: Лекарите ще убиват хора в болниците по протоколите на СЗО.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да няма възможност да се печели от гадателство да спрем да ги четем тези медии!
34
1
 
18
 
! Отговори
Фурнаджийска лопата преди 1 година
Този Витан се мята ту на едно после на другото. Метка се врътка се и накрая все претенции че нещо познава.
33
1
 
32
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Няма нужда да сьм професор за да го знам - като станеш недохранен и отслабне организма , като останеш на студено и се простудиш и лек грип може да те приключи
32
3
 
36
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Витанов няма ли да намери най-накрая някаква нормална работа. Не го ли е срам?
31
2
 
3
 
! Отговори
Лйхг преди 1 година
Гледай и ти да не я изтеглиш...
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковита удря като бясно магаре. Ако сте слаб и болнав човек, който не би оцелял след ритник от магаре, може и да сте застрашени. Ако смятате, че ритник от магаре не може да ви убие, значи сте напълно незастрашени.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я си пийте ракийката. Тоя коронавирус приключи мача. Следващия щам, чак след 5-10 години. Подгответе се за тогава. Започвайте да зареждате маски и спирт, защото след 5 години всички ще са забравили за Ковит и после като дойде новия вирОс, ще станите милионери за 3 дена.
28
1
 
15
 
! Отговори
Нема такъв математик преди 1 година
Пазете се все пак. Ако и да протича леко, има и къси клечки. Най-добре да не стигате до теглене на клечка. Така гарантирано няма да изтеглите късата клечка. ---------- Каква е тая липса на мисъл и смисъл? Че и професор на всичко отгоре! Абе, Витанка, нали "късата клечка" е лош късмет? Защо да се притесняваме, щом ни гарантираш, че няма да я изтеглим? То бива едеот, бива, ама твойто е на квадрат, ако знаеш какво значи това.51725
27
1
 
18
 
! Отговори
О БОЖЕ!!!! преди 1 година
ЗА БОГА!!! ДАЙТЕ МИ ВАКСИНА!! ТРЯБВА ДА СИ НАБИЯ ОСМОРЕН БУСТЕР ЗА ДЕЛТА ВАРИАНТА!!!! ДА МИ Е СИГУРНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип Ковита е по-силен от грип, но е факт че като прескочиш първите 1-2 дни с малко чайче с лимон и витамини, добра храна и вода, после се кара на крак. И си клатиш краката 14 дни болничен, държавата ти плаща, ти си гледаш филми. Като ваканция е.
25
0
 
18
 
! Отговори
Д.Р преди 1 година
МЕДИЦИНАТА НЕ Е МАТЕМАТИКА, ВИТАНОВ!!! 2+2 НИКОГА НЕ Е 4.
24
1
 
10
 
! Отговори
НЕ преди 1 година
СМЪРТНОСТТА ОТ КОВИД НЯМА ДА СЕ УВЕЛИЧИ, АКО СЕ ЛЕКУВАТЕ НАВРЕМЕ ТОЧНО КАКТО ОТ ГРИП. ИМАМЕ И ИМУНИТЕТ. ВТОРИ И ТРЕТИ ПЪТ СЕ БОЛЕДУВА ВСЕ ПО- ЛЕКО, НО ТРЯБВА И ЛЕЧЕНИЕ, А НЕ НЕХАЙСТВО.