ЕМА: Малко европейци са с бустер срещу COVID-19 преди зимата

Според експерти застрашените от тежко протичане нямат адекватна защита
25 ное 2022 08:28, Петя Славова
51
ЕМА: Малко европейци са с бустер срещу COVID-19 преди зимата
Снимка: БГНЕС

Броят на европейците, които в последно време са си поставили бустерни дози ваксина срещу коронавирус, "по-скоро буди разочарование", заяви днес Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), цитирана от Ройтерс.  

Средното ниво на реваксинация или поставяне на бустерни дози сред хората, изложени на най-висок риск от заболяването, възлиза на едва 29%.

Още по темата

"Притеснително е, че хората, които са най-застрашени от хоспитализация или от тежко протичане на коронавируса, нямат адекватна защита", заяви Марко Кавалери, ръководител на ваксинационната стратегия в Европейската агенция по лекарствата.

По думите му макар и през последните седмици да не се наблюдава голямо увеличаване новите случаи, през зимните месеци ситуацията може да се промени, предаде БТА.

Според последните данни на Световната здравна организация (СЗО), разпространени вчера, през последните седем дни в ЕС са регистрирани 724 000 нови инфекции или с 11% по-малко спрямо предходната седмица. В началото на миналия месец, когато експертите предупреждаваха за опасност от нова Ковид вълна, броят на новозаразените на седмична база достигна 1,5 милиона.

Кавалери предупреди, че коронавирусът се развива с бързи темпове и че се появяват все повече нови подварианти на Омикрон, които са резистентни на ваксините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ваксинаемакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
чистокръвен преди 1 година
Никога тестван досега с хидрогела на дапра и грфеновата отрова
42
1
 
3
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 1 година
Сложете си бустер като мен и печелите два месеца лек ковид с маркуч в гърлото!
41
2
 
3
 
! Отговори
До долния преди 1 година
Кой вирус?
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирусът предизвиква миокардит и перикардит. 50% от починалите неваксинирани болни от ковид са с миокардит , според аутопсиите в световен мащаб.
39
3
 
7
 
! Отговори
Дедо Бил от Гейтсово преди 1 година
А ваксина срещу Миокардит и перикардит има ли да затворим цикала заедно с ковид ваксината? След ваксата се уврежда малко сърцето но важното е че уж ще карате лек ковид, пък сега не е проблем за фирмата Миокардит и перикардит той си е ваш.
38
4
 
2
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен Айдеееее и формата на земята намесихме. Земята с каква ваксина да я ваксинираме, а? Освен това този който си служи с такива епитети и изрази, ясно говори какъв е. Аз казах ли нещо подобно, против когото и да било, или коя да е от двете спорещи страни? Така не се издига човек в очите на околните.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23:Щом са пуснали на свобода лабораторно създаден вирус,за да убие част от населението,за да се намали свръхнаселението на планетата и да се спрат климатичните промени са чиста проба сатанисти и нищо друго.Сега разбра ли?Моето може да звучи странно,но онези са си някакви сектанти психари.Виж как по новините все говорят за намаляване на населението и климатични промени като ни бутат даже към ТСВ,за да измрат още хора.
36
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-слаб е имунитетът след преболедуване. Според научните изследвания, 3 седмици след преболедуване , пак може да се разболееш. След ваксинация защитата държи поне 6 месеца. След бустер - до 1 година.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами сложи си класическа, бе, плоскоземец! За подозрителни като теб има ваксини и от старата технология.
34
4
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен То щом ти трябват 3, 5, 100 или 1000 бустерни дози през няколко месеца, смятай този ГМО БЪРКОЧ, що за ваксина е. Очевидно старите и утвърдени ваксини, са доста по ефективни. Колкото до тези химикали, които ги пропагандират сега, не случайно искат да се слагат по 1000 дози. Не е заради вируси или пр. глупости. Всеки с малко разум, сам ще се сети, защо е цялата работа.
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне имат х 2 дози. Наште *** и толкова нямат.
32
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕМА защо не се загрижи за повишаването на раково заболелите, сърдечно-съдовите, диабетно болните, поради неглижирането на профилактиката и диагностиката последните 2-3 години?
31
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усети ли се стдото, че вирус фактически няма, спукана им е работата на учадтниците в ковид цирка. Затова тpoлoветe най скачат като се постави под съмнение съществувнето му.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От началото на ваксинационната кампания до 22 ноември 2022 г. общият брой съобщения към ИАЛ за постваксинални реакции след прилагане на ваксини срещу COVID-19 е 4188 при приложени 4 592 347 дози ваксини.
29
4
 
10
 
! Отговори
Хи хи хи преди 1 година
Е, щом едно зомби казва, че вирус има, значи има..
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЗО нали приравни новите варианти до настинка, грип? Какво толкова са се загрижили от ЕМА за населението, уязвимите групи да се ваксинират, защо млади и здрави хора ще се подлагат на риск?
27
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още има ***, които си въобразяват, че вирус НЕМА. Мъка, мъкааааааа
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко са. На Мърсула бизнеса с отвара от мухоморка не върви. А разочарованието са брюкСелската администрация, в т.ч. ЕМА, и всичките държавни "глави" (по същество кравешки лакеи), които играят по фарма-свирката
25
6
 
18
 
! Отговори
От острова преди 1 година
Хората вече искат доказателство, че същетвува такъв вирус. ПСР теста е тотално компрометиран, специалисти и от Англия и от САЩ казват, че е негоден за откриване на вируси, а без него цялата измама лъсва.
24
5
 
21
 
! Отговори
Ковид зомби преди 1 година
Глей сия, не щат да се ваксинират срещу един фалшив вирус. Ни гий срам!