След протестите, Китай облекчава политиката на нулев COVID

Пекин ще намали изискванията за ежедневни тестове
2 дек 2022 08:10, Петя Славова
12
След протестите, Китай облекчава политиката на нулев COVID
Снимка: БГНЕС

Висша здравна служителка на Китай и множество градове сигнализираха за облекчаване на подхода за нулев COVID след националните протести срещу строгите мерки, предава БГНЕС.

Още по темата

Говорейки пред Националната здравна комисия, вицепремиерката Сун Чунлан заяви, че вариантът омикрон отслабва и нивата на ваксиниране се подобряват.

Тази "нова ситуация" изисква "нови задачи", подчерта Сун, която е централна фигура на Пекин срещу пандемията. Тя не спомена политиката за нулев COVID, което предполага, че скоро тя може да бъде облекчена.

Китайската столица заяви, че ще намали изискванията за ежедневни тестове. Възрастните хора, работещите от вкъщи, студентите и учителите в онлайн обучението и други, които не напускат дома си, вече са освободени от ежедневни тестове.

Но за жителите на Пекин все още се изисква отрицателен ковид-тест, направен в рамките на 48 часа, за да имат достъп до обществени места като кафенета, ресторанти и търговски центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 стигат, няма по лошо от комунизма!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би било забавно да пратим нашите антиваксъри в Китай. Бързо ще се научат на ред и дисциплина. И ще видят какво значи мерки. Тук много се разглезиха.
7
0
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 1 година
От видео репортажи от поразени от терора китайски градове пристигат обезпокояващи данни за нови активни щамове мутанти.. във въздуха вкл в работните помещения на маскирани провеждащи терора с ТАМПОНИ.. Експерти да огледат в забавен режим ползваните палки с тампони за НАНО МУТАНТИ по тях.Лаборантите се заразяват лесно след час работа и след това заразяват всички проверявани !!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 1 година
Warnings about terror with PCR Tests.. The experts must to make tests about NEW anti human terror trough China administration...Провеждат исключително нагъл терор срещу Китайските граждани с цел ТРАЙНИ НЕЛЕЧИМИ ПОРАЖЕНИЯ НА УСтна КУХИНА ,ГЪРЛо и НОС. Подобни са нанесени на нямколко милиарда родени като домашни хора на Земята.Една от целите на терора е ПОДПАЛВАНЕ НА Китайската народна република И НЕИСТОВА ОМРАЗА СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ ...Охраната съветва МАсови арести на терористите на власт..
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работещите в къщи с ежедневни тестове?! Китайците трябва да са изключително търпелливи хора, за да живеят 2 години така ...
4
2
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До 2 Всички политици са пълни лицемери. Не е нищо чудно. Само говорят отстрани, но когато са в кюпа и ще облажат и те, обръщат посоката на 180 градуса.
3
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Дедо Си нещо се спече....
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи "облекчава"? До следвания път ли? ОВЦЕ!
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавното е, че Трюдо каза, че не трябва да се забранява на китайците да протестират срещу локдауна и то само година след като блокира банковите сметки на протестиращите срещу локдауните в Канада. Ах, колко жалко е да си англосаксонска подметкa.