След историческата победа на Мароко: Размирици между фенове и полиция в европейски градове

Извършени са арести
Обновена: 7 дек 2022 07:15 | 7 дек 2022 07:12, Нели Христова
149
След историческата победа на Мароко: Размирици между фенове и полиция в европейски градове
Снимка: БГНЕС

Хиляди привърженици на националния отбор по футбол на Мароко излязоха по улиците на Великобритания, Испания и Нидерландия, за да отпразнуват историческата победа на тима им над отбора на Испания на Световното първенство в Катар.

Въпреки че във всички големи градове в Нидерландия и Испания бяха разположени полицейски части, за да предотвратят размирици, все пак се стигна до сблъсъци.

В Хага силите за борба с масовите безредици използваха шокови гранати срещу тълпата, след като фенове започнаха да хвърлят бомбички и фойерверки по полицейски патрулни автомобили. В Амстердам и Ротердам също има атакувани коли на силите на реда.

Основни булеварди бяха блокирани, вече има и извършени арести.

В Нидерландия има получени и сигнали за извършени грабежи, а видеоклипове в Телеграм показват как марокански фен изтръгва телефона на ръката на жена, снимаща празнуващите футболни запалянковци, и хуква да бяга.

В Испания стотици полицаи бяха разположени в центъра на Мадрид, Барселона, Аликанте и Гранада.

Още по време на мача привърженици на двата отбора се сбиха в бар в град Уелва.

След края му пък марокански фенове, събрали се на емблематичния площад Пуерта дел Сол в центъра на испанската столица, се сбиха помежду си.

Сблъсъци между фенове на северноафриканския тим и полицията имаше и в Катар още преди срещата да започне. По-късно организаторите обвиниха за случилото се привържениците без билети, които са се опитали да нахлуят насилствено на стадиона.

Същевременно празненствата по улиците на Франция, Италия и Великобритания преминаха спокойно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
29
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Като марокански скакалци налазиха Европа тия, но да благодарим на Меркел и сие.
51
2
 
25
 
! Отговори
до Тихомир Гърмидолс преди 1 година
Да подвикваш на противниковите фенове е едно. Да подпалиш половин Европа след мача е съвсем друго.
50
15
 
6
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 1 година
Сега не намирайте кусури на момчетата, 1994 като бихме Германия на световното, не крещяха ли вулгарно нашенци пред хотелите с германци по морето, а уж сме европейци с 13-вековна цивилизация.
49
2
 
14
 
! Отговори
Точно така преди 1 година
Холандците се интересуват и ги е грижа за нас, хората на Балканите. В Сребреница още помнят техните "грижи".
48
2
 
36
 
! Отговори
Холандия вън от Шенг преди 1 година
Зализания цайс Рюте да каже тези чия граница са минали.
47
1
 
26
 
! Отговори
еврогеец преди 1 година
Тия изстъпления са ежедневие и ще зачестяват. Случаи на насилие и изнасилвания се потулват, както и тук. Хората живеят в страх. Когато трябва обаче в ход се пуска опорката за злите българи и румънци и вредите, които нанасят с измамите си.
46
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Страхотно запалили са пак западните кочини бълни с еврогейове и трасджендъри.
45
1
 
25
 
! Отговори
Весел преди 1 година
Проблема с тези ще става доста сериозен....ама нека още да ги канят и интегрират.
44
2
 
16
 
! Отговори
Жоро от Есватини преди 1 година
Мароците заслужено победиха, а пък феновете им имат право да покажат на западноевропейските *** кой кара влака и чие е бъдещето, ама те западняците си имат ценности, най-важната от които е широк достъп до задния двор.
43
0
 
33
 
! Отговори
The Times преди 1 година
"В Хага силите за борба с масовите безредици използваха шокови гранати срещу тълпата, след като фенове започнаха да хвърлят бомбички и фойерверки по полицейски патрулни автомобили"------------------Не ги е срам! Срещу беззащитни мигранти!
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мучи мароки мальо, както казват каталонците. :(
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада как се е насадил само ,смях !
40
5
 
16
 
! Отговори
.. преди 1 година
европа и особено западна европа е буре с барут от гледна точка на населението. ще има там граждански войни съвсем скоро и то доста и на много места като се гледа населяващите големите градове и преплитането на тотално различни идеологии за начин на живот. както сега русия и запад, но на градско ниво и не с разбрани и желаещи да се разберат хора както са "лошите" руснаци които няма кой да чуе но тях мароканци и тн колкото и да сте велики ще чуете защото ви спят по къщите под наем
39
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Северно Мароко Не, не е. Друга опорка на кремълската пропагадна има ли? ;)
38
5
 
12
 
! Отговори
Северно Мароко преди 1 година
А Испания не е ли Северно Мароко ? Имам такива спомени ...
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арабите отдавна се знае, че ще завладеят Европа с имиграция и висока раждаемост. 20-30 години им трябват не повече. Добре, че тук опазихме статута си на държава от втория свят иначе вместо да напират за запада щяха да стоят тук. Дано януари и февруари зимата бъде сурова за да може имигрантите да се замислят, че на запад където слимата е по-мек ще им бъде по-приятно. :D
36
1
 
18
 
! Отговори
Лена преди 1 година
смятай какво е положението при положение че само едно от мноогото и то големи общности ги прави разнооки западняците и то не са всички излезли ами само мъже гледащи футбол и то от една общност пак да повторя. лека ви асимилация на западняците. дано не повтаряме техните грешки
35
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наскоро бях в Амстердам.Пълно с мароканци по улиците пушат,смеят се и заглеждат и коментират всяка минала покрай тях руса холандка.Все едно си в Мароко.На външен вид приличат на нашите братя от Столипиново.Но са още по нахални и нагли.Тези мароканци въобще не се притесяват от нищо и правят каквото си поискат.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Испания просто си получи заслуженото! След като решава, кого да изхвърли и кого да остави във фазата на елеминациите, умишлената загуба от Япония за да изхвърли Германия, така и съдбата ги изхвърли и тях! Нищо ново под слънцето. Германците играха феър плей, а те тарикатите решиха, че не си струва да се борят за победа срещу Япония. Е, отидоха си безславно!
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде на ви шенген Нитоландия! Да празнуват ми! Нитоландия е общо взето Недържава