САЩ отменят федералните извънредни здравни мерки на 11 май

С тях има безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение
31 яну 2023 07:50, Елка Василева
16
САЩ отменят федералните извънредни здравни мерки на 11 май
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви в понеделник, че извънредните здравни мерки на федерално ниво, които бяха въведени в рамките на борбата с ковид, ще бъдат отменени на 11 май, предаде Ройтерс.    

Националната извънредна ситуация във връзка с КОВИД-19 и извънредната ситуация в сферата на здравеопазването бяха обявени през 2020 г. от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Правителството на Байдън на няколко пъти удължи срока на действие на извънредните мерки, с които на милиони американци бе даден безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение, отбелязва Ройтерс.

Административно-бюджетната служба на Белия дом заяви, че срокът на действие на мерките, който изтича през следващите месеци, ще бъде удължен до 11 май, от която дата мерките окончателно ще спрат да действат.     

По силата на извънредната ситуация в сферата на здравеопазването правителството плащаше за ваксините срещу ковид, за някои тестове и за някои видове лечение. Когато срокът на извънредната мярка изтече, тези разноски ще бъдат пренасочени към частните застрахователи.
(БТА, Божидар Захариев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с мегапандемията в Китай? Какво стана с мамунската пъпка? Вече никой не кълве на съчиненията, м? Имунизирани сме срещу пландемична пропаганда вече. Естествен имунитет при това.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минаваме на следващия етап - дигиталното цифрово робство. Овце, спите ли?
10
1
 
2
 
! Отговори
Св. Вакс Ковидарий преди 1 година
Щом Паркинсон е казала така, може да се вярва. Той винаги спазва думите си, добре знае какво говори, разбира кой е и къде е.
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерките бяха за да пазим неваксинираните. Е стига вече! Да са се ваксинирали!
8
1
 
4
 
! Отговори
Ковид чао преди 1 година
https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_4_2022_W52_en.png Смъртните случаи в България са спаднали далеч под нивата си за 2020 г. и 2021 г. - а от октомври дори под средните стойности за периода 2015-2019 г. България е сред страните с най-ниски нива на ваксинация в света, около 30 % от възрастните, под 15 % са с бустери. През 2020 г. и 2021 г. имаше високи нива на заразяване и смъртност от ковид, но както беше прогнозирано вече има дефицит на смъртните случаи вместо свръхсмъртността в силно ваксинираните страни.
7
1
 
6
 
! Отговори
Победихме Ковид преди 1 година
Бил Гейтс: "ваксинацията с мРНК не предпазва от инфекция, не предпазва от варианти и изобщо предпазва за кратко"Погледнете, колко е спокоен Бил Гейтс, когато просто говори, че ваксините иРНК са пълен провал.https://twitter/BuckSexton/status/1618093209447718916 Сега той най-накрая признава, че ваксините иРНК, които популяризира от две години, не са нищо повече от фармацевтични отпадъци с изтекъл срок на годност.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече няма да раздават "безплатни" ковид пари на населението. Браво на Байдън!
5
2
 
16
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Той Путин ги отмени, а Памперса чак след година разбра
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фиаското приключи. Дончо Тръмп беше отстранен с цената на малко гаврене със свободата и здравето на хората, както и с едни 12 трилиона напечатани долара. Иначе ние в БГ продължаваме да броим новите ковид случаи. Чак ми става жал за Кантарджиев и глутницата гладни математици - ами сега какво ще правят не знам
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има време до 11 май да ударят на дедо Байдън още 2-3 бустера, току виж се подмладил от тях... Да почне поне да си помни името
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковид-фашистите клекнаха
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги отменят ами, къде ще идат. Време е да се потърси сметка на ковизмамниците.