Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура

Сегашният вариант на COVID-19 не поразява обонянието
4 окт 2023 08:51, Елка Василева
114
Новият Омикрон идва с кашлица, главоболие и температура
Снимка: архив, БГНЕС

Новият Омикрон често не поразява обонянието, а се характеризира със силно главоболие, кашлица, температура и отпадналост. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

По думите му сегашните вариации на COVID-19 са неприятни и бързо се разпространяват, но все пак не водят до тотален натиск върху здравната система.

Кунчев обясни, че много зависи от нивото на имунитета и състоянието на организма как ще реагира на COVID-19 в момента, като не бива да се подценяват рисковете.

"Няма го този характерен признак при класическите варианти на загуба на обоняние, почти липсва, за сметка на това - главоболие, много силна отпадналост, температура, макар и не винаги във високи стойности и много неприятна кашлица, която в началото започва като дразнене в гърлото, след това става много изявена, в отделни моменти човек почти не може да си вземе въздух", обясни Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това са най - лесните и функционални от хилядолетия три начина за детокс (премахване на отровите - нечистотиите) от организма на човека - 1) Изcиpaнe в клеканала стойка, при която десният крак притиска дясната клапа на дебелото черво и дава на сока от сляпото черво да се влее свободно в него и левият крак който отвяaря клапата за излизане на изпражненията. 2) Изпотяване на кожата под слънчеви лъчи. 3) Плюене и кихане и изсекване на сoполите. Спрете ли тези функции с лекарства ще сте болни!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Между другото се сещам за 5-6 ключови показателя по които може да се определи един ром: 1. Сини ли са му венците? 2. Има ли кафеви кръгове/торбички/ под очите? 3. Как поднася ръцете си като грее на печка? 4. Как поднася лъжицата към устата си ядейки супа? 5. Тактува ли с крак при всеки случай когато му пуснеш музика? 6. Жълти ли са му петите? - май един от показателите ми се губи... както и дае... Този "ТЕСТ" дава до 99.6% точност при разконспириране на ромски произход...
63
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами като не искате да подкрепяте украйна- та - Хайде пак на ваксинките! Боц!
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кунчо. ти с какво си тестваш коремчето? Храниш ли се с детски плаценти и пъпни връвчета? Пиеш ли детска червена кръвчица за здраве? Понеже виждам, че лицето ти е зачеврно и венците ти са виолетови! Ти май не си българска кръв? Българският ген няма виолетови венци! Я кажи от коя вълча кръв си?
61
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера ходих в боницата да се тествам за Ковид. Сестрата ме прие, излегна се на леглото за болните, разчекна си краката, розата и цъфна и ми рече: Тествай се човече... Тествах се, тествах се, тествах се и накрая тя си затвори чочарката. Розата и си смени цвета на Бъз и рече: Не става за Бъзикане човече и на теста пише: Имаш Ковид!
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кунчо Сапунчо! Аз съм Дама и живея на улица Лицица, номер Плесница в квартал Инжекция в София. Вече никой не иска да идва да ме боцка. Чух, че си най - великия боцкаджия по Българската земя... и те моля: Ела при мен. Донеси си инжекцията и един ***. Преди да ме боцнеш искам да се изкъпеш заедно с мен и след това ти ще ме боцнеш, след това, аз ще те боцна и така докато квартал Инжекция разбере, че боцкането продължава на адрес ул. Лисица, номер Плесница!
59
5
 
5
 
! Отговори
Ами преди 7 месеца
Набий си 3 бустера ако искаш бе! Както писах ,този дето ми пише от телефона глупости имя право да се ядосва до някъде. Той иска свобода а не да ме налялагат нацистки методи! Аз оценявам загриженоста на хората ,но не ѝ да се опитват да ми налагат мнение какво да сложа във вените си!
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хахах - антивакс и маск хората като видят нашия Кунчев и се потрисат, изприщват и бегат с 200 в жунглите откъдето са изпълзели - давай Кунчев мачкай ги - налузи им хомотите на празните кратуни -НЕ на тяхната свобода за заразяване на хората - нормалните хора те подкрепяме и ще носим маска когато и където трябва, аз и бустер си поставих вече
57
3
 
5
 
! Отговори
Браво преди 7 месеца
Г-не! Благодарим за информацията! Тук един *** ми пише от телефона глупости.извинявайте.
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Човек не може да си вземе въздух, а сигурно трябва да носи маска?
55
1
 
6
 
! Отговори
None преди 7 месеца
Новият Омикрон се казва" ПИРОЛА"
54
6
 
8
 
! Отговори
Дреме ми преди 7 месеца
Куньооооооо, ти си един непоправим лукавец и си си затвърдил билета за огненото езеро!
53
6
 
7
 
! Отговори
А защо преди 7 месеца
Не вкарват по затворите хора като този про да ж ник ,каращ хората да си бодат като наркомани със отрова? Със принтирани геноми, нанолипидни частици,проводящия графен,хидра вулгарис, самосглабяващи си наноструктури и кой знае още половин менделеева?!
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вирусите вече са много мутирали но България имала готовност да даде 200 милиона лв за ваксини За комисионни по точно
51
4
 
2
 
! Отговори
Ален Боне преди 7 месеца
До Стамат ГаневГ-н Ганев, имате право, но за такива думи в Швейцария ни вкарват по затворите. Затова дръжте си езика зад зъбите и недейте публично да говорите.
50
6
 
9
 
! Отговори
Стамат Ганев преди 7 месеца
Смятам, че Кунчо, Кантарджата и оня с голата глава и униформата са едни дебели лeсбийkиИ е по-добре да си правят лизу-лизу отколкото да ланготят народа.
49
6
 
7
 
! Отговори
Да попитам преди 7 месеца
Мислите ли, че ваксина за Западна Европа е същата като съдържание за тези от Източна...?!? При положение, че един шампоан е различен в съставките си за бедни и богати.
48
4
 
7
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
До 44, то и предишните щамове не водеха до фатален край, освен ако не ти набият тръба с "влажен" кислород!
47
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
До 16, има още много в редицата.
46
6
 
7
 
! Отговори
Абе, преди 7 месеца
я кажете таз версия в коя лаборатория я направихте? Питам, щото украинските ги унищожиха. Сега българските и румънските ли действат?