Българката, блокирана в Тенерифе: Дадоха ни вода, няма маски!

У нас над 10 души са под карантина, заради коронавируса
Обновена: 27 фев 2020 11:18 | 25 фев 2020 20:45, Петя Славова
47

Близо 1000 души са блокирани под карантина в хотела в Тенерифе след като се потвърди, че в него има заразен с коронавирус. Стана ясно, че сред хората там има и българско семейство. "Снощи пристигнахме с много перипетии покрай бурята от Сахара и сутринта се изненадахме, че целият хотел е блокиран от полиция, ленти отвън. Не ни се разрешава да излизаме, препоръчително е да седим по стаите.
Още по темата

Раздадоха ни вода, но няма маски за съжаление", заяви пред bTV Виктория Захариева - българката, която е отседнала в хотела със семейството си.

До този момент няма данни за други българи, намиращи се там. Заразеният гост е италиански лекар, който се почувствал зле и потърсил медицинска помощ. Тестът за новия вирус се оказал положителен и той е изолиран в болница.

Сутринта, докато не знаехме, си отидохме на закуска, но там, след като се изясни ситуацията, всички побързаха да вземат храна по стаите, вода и всички сме затворени в момента по стаите. Който си е носил маски от вкъщи, си ги ползва", разказа още Виктория.

Вече има заразени в Каталония, в Австрия и в Швейцария. Заразеният е в кантона Тичино, Южна Швейцария, съобщи Дарик, позовавайки се на швейцарския информационен портал Блик.

У нас над 10 души в пет града в страната са поставени под карантина, след като са се завърнали от Италия или Китай, предаде Bulgaria ON AIR.

Трима са в Пловдив, двама души са изолирани в инфекциозното отделение на бургаската болница, в Хасково също са трима. Останалите са и Русе. Всички те са в добро състояние, но остават под карантина.

В Сливен засега само под наблюдение е поставено китайско семейство, завърнало се от континентален Китай.

Няколко души в Сливен са под карантина след завръщане от Китай. Хората нямат симптоми на коронавирус, но е задействана рутинната процедура за 14-дневна карантина.

За момента няма нито едно лице, което да е дало положителна проба за коронавируса. Лекари напомнят, че е препоръчително да не се изследват пациенти, които не проявяват симптоми на заболяването.

Въпросителните около разпространението от коронавируса са много. Здравни експерти успокояват, че към момента смъртността е малък процент на фона на общата заболеваемост.

Заради разпространението на заразата медицински маски в аптеката се намират трудно. Лекари припомнят, за да има ефект от носенето им трябва ги поставяме с чисти ръце.

Маските не могат да бъдат използвани многократно. Специалисти съветват след употреба те да бъдат изхвърляни на подходящо място като биологичен отпадък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Това е война! 38И така да е, няма как да се докаже.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде намалете малко паниката. Смъртността е под 10% и продължава да пада. Само слабите и болни организми са застрашени.
40
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Ами ако пръцне, ще има ли заразени?
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с тази българка в Тенерифе...тази отдавна е напуснала България и живее в Германия.... и ако си беше стояла в България...нямаше сега да се жалва...
38
1
 
6
 
! Отговори
Това е война! преди 4 години
Другари, съвременните войни не се водят с пушки и бомби а с вируси и химикали. Това е война между англоезичният свят и останалият свят. Защо няма паника в щатите, Канада, Австралия и Англия? Те имат ваксина, и вирусът е пуснат на свобода когато ваксината вече е била разработена.
37
0
 
4
 
! Отговори
есессесес преди 4 години
И как разбират че са заразени? Като знам че при тестове няма как да разберат. Единственият начин е човекът който е чувства зле или има температура да отиде сам в болница и да го вземат под карантина.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един филм зараза д Куба Гудинг -Джуниър.От 1995 г. Гледах го като дете, все още не може да ми се изрие от паметта . Все още помня животното, от което тръгна заразата.Спомням си тогагава бях на 10 г. си мислех, ами ако се случи и на нас, какво би станало и кой ще ни помогне. За онези години си беше филм за лица над 16 г. Ето,че сега сме герои от филмите от миналото.Нищо не е за подценяване. Спазвайте хигиена!
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тоя вирус бе. В Китай умрелите са 2000. При толкова население всеки ден умират по-много повече. Освен това умрелите са хора с други болести и не се знае, кой от какво е умрял.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОткъде знаеш, че не е коронавирус, тестовете били пристигнали днес, а италианския боклyк кога пристигна?
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ще приключи да няколко седмици като всяки друг зимен вирус. В момента сезонният грип убива много повече хора,но никой не пише за него. Не е сензация. Аз знам за поне три смъртни случая от грип в моя район.
32
6
 
6
 
! Отговори
666 преди 4 години
Туй нещо дойде ли "У нас" - Кончита Матинес. С това некомпетентно във всяко отношение общество всичко ще приключи за месец -два!
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьорите са затворени в кабини.
30
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нямате личен автомобил и ползвате градски транспорт или метро до работата Ви всеки ден. КУПЕТЕ СИ КОЛЕЛО ИЛИ СКУТЕР, защото скоро вируса ще дойде в София и тогава масово ще има заразени. Дори шофьорите ще се заразят и първи ще поемат дългия път.Сами сте си виновни, защото не искате да си размърдате тлъстите за.дници и да въртите пeд.али.
29
2
 
18
 
! Отговори
до УЖАС преди 4 години
Понеже коронавируса е труден за разпознаване, прилича на най-обикновен вирус, който дори казаха при 80% от случаите отшумява сам за седмица, ги изследват само тези, които много са се баталясали. Реалният брой на заразените е сигурно много повече, а сигурно и още повече са оздравяли, без да разберат, че са го изкарали.
28
8
 
8
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Затвориш ли се вкъщи си като овца в кошара. Човекът е човек, когато е на път. Само робите и дъртите пандизчии търсят сигурност в килия.
27
11
 
8
 
! Отговори
... преди 4 години
Трябва да няма никакво движение на хора по целия свят. Не че ще се предпазим, но поне ще забавим заразата да не стига бързо от единия до другия край. Да забавим, докато пуснат ваксините. А сега всеки щъка наляво и дясно и вика Има вирус. Ми ще има, не се спряха. Заварено положение - както в случая. Там да седят, да не се връщат насам докато не се намерят ваксини за хората. Тая утре като се върне и влезне в кафе на центъра, кихне ли и всички вътре са заразение. И после тръгват в различни посоки.
26
23
 
8
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
А пък ако е толкова страшно, както го описват, пак няма лошо. Старите, болните и непригодните дават път на силните и приспособимите. Дарвинизъм в действие. Естествен отбор. Природата се чисти от натрупания талаш. 7 млрд са твърде много.
25
6
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
как, че САЩ никакви ги няма - номер 8 по брой заразени са, очакват всеки момент и при тях да избухне, щото инкубацията на първата вълна заразени ще почне да свършва.Конгреса, днес гласува 2 500 000 000, да 2.5 Милиарда долара Бюджет за Борба, Центърра им за контрол на Болестите даде пресконферениция, как ще се Затварят училища и какъв е плана, закупиха си допълнителни 270 000 000 маски от Клас FFP3, като имат във фонда им за национална сигурност на склад още толкова.Това да не ти ЕСССР!!!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ох болиБезплатно е и за чужденци но с платени осигуровки. Безплатни са и лекарствата или са доста по евтини ако са с рецепта. Живял съм в Испания и знам как е. Може би една от най добрите здравни системи.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе тя хубаво ще си стои там, ама нали се сещате, че като се върне тази хухава блонди, дето е тръгнала по вирусите, ще ни го донесе и ще стане резервоар за зараза

Спонсорирани публикации