Българката, блокирана в Тенерифе: Дадоха ни вода, няма маски!

У нас над 10 души са под карантина, заради коронавируса
Обновена: 27 фев 2020 11:18 | 25 фев 2020 20:45, Петя Славова
47

Близо 1000 души са блокирани под карантина в хотела в Тенерифе след като се потвърди, че в него има заразен с коронавирус. Стана ясно, че сред хората там има и българско семейство. "Снощи пристигнахме с много перипетии покрай бурята от Сахара и сутринта се изненадахме, че целият хотел е блокиран от полиция, ленти отвън. Не ни се разрешава да излизаме, препоръчително е да седим по стаите.
Още по темата

Раздадоха ни вода, но няма маски за съжаление", заяви пред bTV Виктория Захариева - българката, която е отседнала в хотела със семейството си.

До този момент няма данни за други българи, намиращи се там. Заразеният гост е италиански лекар, който се почувствал зле и потърсил медицинска помощ. Тестът за новия вирус се оказал положителен и той е изолиран в болница.

Сутринта, докато не знаехме, си отидохме на закуска, но там, след като се изясни ситуацията, всички побързаха да вземат храна по стаите, вода и всички сме затворени в момента по стаите. Който си е носил маски от вкъщи, си ги ползва", разказа още Виктория.

Вече има заразени в Каталония, в Австрия и в Швейцария. Заразеният е в кантона Тичино, Южна Швейцария, съобщи Дарик, позовавайки се на швейцарския информационен портал Блик.

У нас над 10 души в пет града в страната са поставени под карантина, след като са се завърнали от Италия или Китай, предаде Bulgaria ON AIR.

Трима са в Пловдив, двама души са изолирани в инфекциозното отделение на бургаската болница, в Хасково също са трима. Останалите са и Русе. Всички те са в добро състояние, но остават под карантина.

В Сливен засега само под наблюдение е поставено китайско семейство, завърнало се от континентален Китай.

Няколко души в Сливен са под карантина след завръщане от Китай. Хората нямат симптоми на коронавирус, но е задействана рутинната процедура за 14-дневна карантина.

За момента няма нито едно лице, което да е дало положителна проба за коронавируса. Лекари напомнят, че е препоръчително да не се изследват пациенти, които не проявяват симптоми на заболяването.

Въпросителните около разпространението от коронавируса са много. Здравни експерти успокояват, че към момента смъртността е малък процент на фона на общата заболеваемост.

Заради разпространението на заразата медицински маски в аптеката се намират трудно. Лекари припомнят, за да има ефект от носенето им трябва ги поставяме с чисти ръце.

Маските не могат да бъдат използвани многократно. Специалисти съветват след употреба те да бъдат изхвърляни на подходящо място като биологичен отпадък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
8
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Пичове,Испанските болници са безплатни само за испанците с платени осигуровки в Испания. За всички останали лечението е срещу заплащане. 14 дни в испанска болница ми звучат като 14 000 ?. Минимум.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв го търси там? Не вижда ли че периода е подходящ за почивки. Там да стои.
20
3
 
1
 
! Отговори
ужаст преди 4 години
стрелят по всеки който излезе все едно са зомбита вътре, така само ще се заразят всички вътре
19
7
 
9
 
! Отговори
Помните ли преди 4 години
филмите които гледахме през 90-те години на миналия век? Тези за бъдещето. За 2020-та, за 2030-та година. Е, ето това се случва. Наводнения, пожари, епидемии и пълни болници с хора с маски. Паника и истерия. Никой от никой не се интересува, блъска за да се спаси...Тогава само ги гледахме, сега вече сме главните герои. Целият свят е заразен с този вирус. Няма оттърване. Който е с по здрава имунна система, ще оцелее. Вируса се разнася от животните. Птиците не можеш да ги спреш. Те разнасят всичко
18
7
 
14
 
! Отговори
Kiko преди 4 години
Интересно Америка никаква я няма в играта ?!
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някой с достатъчно пари, ако у се забрани да се разнася е трагедия, а че милиарди не са виждаали отвъд селото си не е важно. Вземете си лицемерието и...
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка история е тая планета щом за няколко месеца не можем да спрем да чъкаме като пилета без глави.
15
4
 
4
 
! Отговори
Амед преди 4 години
Моля се и за Вас Безверници на Великият Аллах!
14
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко трябва да ти е ъкълът за да хукнеш по пчивки при този вирус? Ужасен съм колкоо глупави хора има.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вики от поне 2 седмици Тенериф е на картата със заболял.Обаче карнавала там не е за изпускане.Мдаа...!Не ни занимавай.Тук лудницата предстои.Хайде със здраве.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
една качествена маска струва над 140лв.другото по наще аптеки е бинт, марля или нарязан чаршаф
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това не е грип... четете преди да пишете че е грип.не случайно бойко е измислил гугъла
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството се е ВЦЕПЕНИЛО.Гледа да не даде една стотинка иСачева, Ананиев,туристката Ангелкова,приказват глупости,с едно овчеБЕЗСРАМИЕ.
9
12
 
10
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Излишна истерия. Нещо се цели и тепърва ще разберем какво точно. Не може един по-силен грип (каквото е в крайна сметка) да се превръща в масова психоза и дори в полицейски произвол и терор над всички!
8
19
 
8
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Аз не бих си стоял в стаята. Отишъл съм на почивка, здрав съм, ще си почивам пълноценно. Тая истерия вече стана нетърпима. Това е просто един вирус, не по-страшен от най-банален грип. #Детето ми е болно от грип тип В. Не спирам да ходя на работа. Някой трябва да й купи лекарства. Стига сте паникьосвали хората!
7
4
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Бе нещо не ми се връзва. Ситуацията се развива не с дни, а с часове. Преди 5 дни в Итслия нямаше почти нищо. Сега вече стотици болни и 11 починали. Как става това? Заради дългия инкубационен период? ОК, ама как умират толкова бързо? Как се развива тоя вирус? То се умира от усложнения. Да, стар и болни хора, ама за 3-4 дни?! Че то чумата е била по-бавна. При тези мерки, такова разпространение е чудно.
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожата е извадила късмет, че е в Испания. Тук няма достатъчно болници и легла, няма здравеопазване, дори няма достатъчно лекарства. Хора ще умират по улиците, не ми се мисли.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световна епидемия под диктовката на ФАЩ и на богатия 1%.
4
2
 
15
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
В Тенерифе е хубаво...но са се прецакали с момента на почивка....
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тях е по-добре да си седят там, че поне здравната им система работи на Испанците и е безплатна, докато колапсиралото здравеопазване у нас ще им изцица и последните пари с малка вероятност даже и да им помогнат.

Спонсорирани публикации