Консулът ни в Милано: Хората се връщат към нормалния живот

Футболистите на Лудогорец били добре
27 фев 2020 11:12, Нели Христова
13
Консулът ни в Милано: Хората се връщат към нормалния живот
Снимки: БГНЕС

Хората в Италия, където е най-големият брой на заразени от коронавирус в Европа, вече започват да се успокояват. 

"Паниката понамаля и хората започнаха да живеят нормалния си живот, въпреки че имаме около 400 заразени. Все по-малко хора виждаме с маски по улиците, а магазините се напълниха и това успокои още повече хората. Някои от гражданите на Милано продължават да работят от домовете си. Нямаме много движение по улиците през тази седмица, виждаме главно туристи", това обясни генералният консул на България в Милано Таня Димитрова пред БНТ. 

"Не са позитивни новините за това, че имаме заразени деца. Имаме едно четиригодишно момиче, две деца на по 10 години и едно 15-годишно дете. Самият гувернатор е в изолация, тъй като една от неговите сътруднички също беше заразена с вируса. Но имаме и позитивни нивини - снощи в 23:07 часа кацна правителственият самолет тук, бяхме през цялото време в контакт с бригаден ггенерал Тодор Коджейков и организирахме отпътуването на 20 деца и 4 учителки от Каварна. Към 23:50 часа вече бяха в самолета, посрещнати бяха от доц. Димо Димов, началник катедра "Медицина" на бедствените сиуации във ВМА", допълни още Димитрова.

Консулът ни обясни, че има нов район засегнат от заразата - Пулия. Днес в Милано ще се играе и срещата между "Лудогорец" и "Интер".

"Надявам се да имаме повече поводи за оптимизъм, защото днес "Лудогорец" ще играят срещу "Интер". Поддържаме добрия дух на отбора и се надяваме, че всички ще имаме повод да се радваме много повече. Говорихме с тях - в добро настроение на духа са, супер оптимистични. Надявам се, че всичко ще бъде наред", каза Димитрова. Двубоят днес ще се играе на празен стадион.

На въпрос, дали е безопасно да се пътува, консулът ни в Италия отговори: "Моят съвет е българите да стоят там, където са - ако са в България, да стоят в България. Ако са в Италия, да стоят в Италия. Не е препоръчително пътуването през този период."

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нямаме много движение по улиците през тази седмица, виждаме главно туристи"Страшна работа са тези туристи. Да си турист изглежда само по себе си е диагноза.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След мача в Милано, Лудоорец май ще остане да ирае в серия А на италианското първенство. Да бяха паднали служебно, то тъй тъй са до тука.
10
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Споко бе, като измрат няколко хиляди европейци, ще си внесат още бежанци, немат проблеми...
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости! Започнала е повсеместна агитация в Европа, че всичко е наред , да ама не!!!!!!
8
0
 
11
 
! Отговори
ДО НОМЕР 2 преди 4 години
Мда. Вавилонската блудница е пълен непукист, ще остави най-безцеремонно всички болни и възрастни на произвола. САЩ, Русия и особено Китай/заради отменената вече политика за 1 дете/си ценятособ.много човешкия ресурс, но на Европа явно не й пука, а още по-малко пък в БГ. Нас едно време не ни уплаши радиацията, та един вирус ли. Както се пееше в песента от "На всеки километър" - "Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта! Ние сме на всеки километър....и така до края на света!..."
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ?Защо не отмениха този мач?защото не е толкова страшно, колкото го описват
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕДИ КОЙСИплашат ни гнyсните камунета. Освирепели са от глад. Чудят се с какво да свалят правителството, за да дойдат те и да започнат да крадат.
5
0
 
7
 
! Отговори
? преди 4 години
Защо не отмениха този мач?
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жабари,носят вирусакъдето сварят!
3
5
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
САМО ДЕТО НИ ПЛАШАТ
2
1
 
22
 
! Отговори
аха преди 4 години
Точно това смятах, че ще стане. В Европа ще оставим вирусът да се разпространи навсякъде и всички да се заразят. Защо да се паникьосват? Няма смисъл много ясно. Това, че ще умрат част от хората явно на никой не му пречи...Много социални държави са европейските. Грижат се за гражданите си и мачовете са по-важни.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не и в БГ, тук медийте ръсят 24/7 и бабите се паникьосват.Българина излезе найстина много куха лейка

Спонсорирани публикации