Самоизолация заради коронавирус – какви са стъпките?

Мерките се взимат, за да предпазим възрастните и уязвими хора
27 фев 2020 12:06, Нели Христова
30
Самоизолация заради коронавирус – какви са стъпките?
Снимки: БГНЕС

Съветът, който всички получават след като се върнат от Китай, Италия или друга държава, в която има много случаи на заболели от коронавирус, е да се поставят под доброволна карантина.

Но какво значи самоизолацията? За да е ефективен 14-дневният ни период под карантина, трябва да спазваме няколко стъпки.

Да си останем вкъщи

Ако ни кажат, че трябва сами да се изолираме от външния свят, това означава да си останем вкъщи – без да ходим на работа, училище или други публични места, дори и носейки маска. Никой не трябва да ни идва на гости.

Да се обадим на лекар

Ако развием симптоми, като висока температура и кашлица, трябва да потърсим медицинска помощ по телефона, а не да отидем на крак в болницата.

Да се отделим от семейството си

Ако живеем с други хора, трябва да се отделим в друга, добре проветрена стая, а вратата към останалата част от дома ни постоянно да е затворена. Ако се наложи да споделяме една и съща баня с останалата част от семейството ни, то трябва да я използваме след всички останали. Не трябва да споделяме кърпи или тоалетни принадлежности.

Още по темата
Съхраняване на отпадъците

Боклукът трябва да е поставен в две торби. В някои държави, ако дадете положителна проба за коронавирус, той се събира и разгражда отделно.

Поръчвайте си храна

Ако живеете сами, то можете да си поръчате покупки и храна по интернет, по телефона или просто да помолите приятел за помощ. Задължително е торбите с продуктите да бъдат оставени пред вратата, а най-добре е да заплатите всичко с карта.

Защо е важно?

Коронавирусът преминава леко за четири от пет човека. Самоизолацията помага да предпазим по-възрастните хора и тези, които вече имат съществуващи здравословни проблеми, от това да се заразят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
30
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Преди много ,ама много години по време на "тъмният" социализъм,командира на ротата каза:"Страхливеца умира стотици пъти,смелият само веднъж".Имам чувството,че някои може само от страх да се разболеят.Лично аз смятам,че вратна пържола "ала англе" и чаша каберни совиньон ще има силно терапевтичен ефект
6
0
 
15
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Значи оня SS излезе прав ,че поиска да изолира азиатската си булка.Вчера обясни и как да си направим самоделка противогаз.Май има хора които По разбират от държавните тикви на заплата.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две седмици не работиш, не получаваш заплата, не ядеш, не се.ре.ш и си заминаваш от глад. Пито-платено държавата си е измила ръцете и няма вина, че си се самоубил.
4
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-опасният вирус е CofatmakRumenRadev-3
3
3
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
До малкия кашличкоТЪКМО ПУШАЧИТЕ НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ЩОТО НЯМАТ БЯЛ ДРОБ
2
3
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 години
Не разбрах кой ще плаща за тази карантина?!
1
5
 
19
 
! Отговори
малкия кашличко преди 4 години
Болестта удря белия дроб.Да му мислят пушачите, дето пушат като комин !

Спонсорирани публикации