ЕК осигурила към 140 млн. евро за изследвания на новия вирус

Габриел: Най-важно е сътрудничеството за търсене на ваксина
39
ЕК осигурила към 140 млн. евро за изследвания на новия вирус
Снимка: БГНЕС, архив

Около 140 милиона евро е осигурила досега Европейската комисия за изследвания, свързани с коронавируса.

Средствата са в рамките на програма "Хоризонт Европа", съобщи днес във Варна еврокомисарят за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Днес ще бъдат публикувани резултатите от поканата за научни проекти, която беше направена през януари. В рамките на 2 седмици са били представени 91 проекта. По думите й те са оценени бързо от независими експерти и 17 от тях са селекционирани, и към 10-те милиона евро, които са отпуснати за изследвания, свързани с коронавируса, ще бъдат добавени още 37.5 милиона евро.

Освен това по инициативата за иновативна медицина са заделени още 45 милиона евро за публично-частно партньорство между ЕК и фармацевтичната индустрия.

Самата фармацевтична индустрия ще добави същата сума, предаде БТА.

Според еврокомисаря най-важното в момента е сътрудничеството в науката за търсене на ваксина, ускоряване на лечението и диагностициране на новия вирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Digital преди 4 години
Успешни изследвания могат да се направят с добре подготвени микробиолози и лаборатории, каквито в бг няма. "Отпускането" на милиони евраци в последния момент няма да помогне.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мария Габриел е следващия предидент на България, а Франция е велика! Стига сте плюли като не разбирате и като не ви харесва не ходете.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не 45 млн, 300 млн. ще даде фармацията - тези хора с хроничните заболявания й бяха основните спонсори, сега златните кокошки измират с бързи темпове
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На тази верно ли че заплатата и е 20000 евро на месец"Не е верно. 22367 евро плюс помощи за домакинството, деца, транспорт и джобни.
25
0
 
6
 
! Отговори
Леле до 27 преди 4 години
Зная! Но лошото е, че само ние с теб и такива като нас разбираме :/
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая провинциална тояжкa има шия по-дълга от на заклан петел!
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Леле до23Благодаря за инфото, и аз ти сложих лайк. Китай че се явява проблем е факт, но Турция с нищо няма да помогне ако влезе в ЕС, освен да го ислямизира. Това е огромна държава която ще измести Франция и Германия защото ще има най-голям брой депутати в Европарламента (Турция вече има по-голямо население от Германия) Французите са промити и ги подменят като народ с хора от Магреба и Африка. Това може да доведе до социален и политически хаос.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ujas...bg med personal umira ot zavist i revnost...pari ima, nema virus...
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ний кво ще намажем нас и чумата ни е подминала едно време
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Леле до 14Как ще иска Турция да влиза в ЕС, твоя съпруг да не е ненормален? Тези французи нещо не са у ред в главата и все мюсюлмани ги влекът. Ако можеха цяла Африка щяха да вкарат във Франсето.
19
1
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
няма страшно, ако са малки или не стигнат - ЕЦБ включва принтиращата преса, 140 Милиона отнема 10 минути да се напечатат - при комунизъмът е така, печаташ пари, докато и за тоалетни нужди не стават, в същото време не можеш да произведеш 1 маска и се молиш на колегите ти комунистите от пекин!
18
2
 
3
 
! Отговори
Кики преди 4 години
Айде още едни 140м за разпределяне.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още: 45 милиона евро за публично-частно партньорство между ЕК и фармацевтичната индустрия.Е бах това партньорство, то направо за 45 млн отива на неприлично предложение. 45 млн евро на вятъра, тоест исках да кажа ... партньорство с една индустрия която прави млрд евро всяка година.Абсолютен цирк
16
1
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
ЭСССР не може да си позволи да ползва американска Капиталистическа Технология като ремдесивир - против Идеологията им е! Освен това Гейбриъл в хакнатите имейли на фондацията на Шорош - вече 2-3 години минаха, в българска медия по темата не съм прочел нищо - така, че ти препоръчвам да се запознаеш с въпросните текстове!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете статията внимателно и обърнете внимание на дати и цифри.-отпускат 47 млн евро за короновируса? Кой ще ги прави тези изследвания за толкова пари?-на 17 избрани проекта отпускат 10 млн евро, добре ама никой не разбра какви точно са тези проекти? За какво са? На кой са? Какво ще проектират за 1 млн лева на проект ...Повърхностна и непълна статия .. с много големи суми. Габриелче отговор искам а не да ми се усмихваш сладко.На тази верно ли че заплатата и е 20000 евро на месец?
14
2
 
2
 
! Отговори
Влияе и положително преди 4 години
До Тая паЖената е културна. Не бива да се сатанизира на общо основание. Женена е за чужденец, но това не значи, че не работи за България."Откъдето е жената - оттам е и родата..."
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато евробюрократите се чудят как похарчат напразно стотици милиона евро, институтът по вирусология в Ухан е патентовал използването на ремдесивир за лекуване на ковид-19.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само такива има в ЕС. Некомпетентни, корумпирани, крадливи, недемократични калинки. Набутаха европейския проект в блатото. И всичките ги обединява едно нещо - да кльопaт на софрата. Брюкселска чиновническа работа - плащат огромни заплати за нищоправене - пей сърце. Единственото което се изисква е да слушкаш. И да подкрепяш LGBTQ, бежанците, затриването на народите по плана Калерги.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осигурени са че ГЕРБ ни дигнаха здравната винетка.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаргамел мъкне милиони за гербаджийската пасмина, да си доокрадат, че в държавата не остана...

Спонсорирани публикации