Заради кашлица: Спор във влак в Сидни, бой в Англия и Ню Йорк

Заболяването води до агресия в обществото
9 мар 2020 19:44, Нели Христова
91
Заради кашлица: Спор във влак в Сидни, бой в Англия и Ню Йорк

В Австралия случаите на заразени с коронавирус са около 80, а правителството е разпространило мерки, с които заразата да се ограничи. Разбира се, една от тях е хората да закриват устата си, когато кашлят. Някои хора обаче не спазват препоръките, а това води до скандали между тях и онези, които се страхуват да не се заразят.

Видео, разпространено в социалните мрежи, показва как журналистът Анди Парк стои срещу две жени. Една от тях започва да кашля, а той учтиво я моли да покрие устата си. В отговор тя се изкашля срешу него.

Възмутен, журналистът пита: "Наистина ли? Туко що се изкашля срещу мен! Това е отвратително."

Жената без съжаление отговаря: "Да. Кавгаджия." Спорът продължава, като журналистът обяснява, че не иска да започне спор, а просто е помолил учтиво тя да покрие устата си.

"Но аз не я отворих, когато кашлях. Изкашлях се вътре в нея, не ме ли чу?", отговаря жената. Парк я пита дали е доктор, а тя му отговаря със същия въпрос. Тогава той й обяснява, че това са препоръки на правителството.

"О, просто млъкни. Тихо. Не искам да слушам това", казва жената.

Разпространението на коронавируса породи много агресия у хората. В Китай дори се стигна до бой между група от хора, отново заради кашлящ човек на обществено място. Но понякога агресията не е предизвикана само от кашлица.

Във Великобритания преди дни започна издирване на група мъже, които нокаутираха жена, опитваща се да предпази своя приятелка от Китай. Мъжете викали: "Вземете си коронавируса и се връщайте обратно там, от където сте дошли."

В Австралия пък започна бой за тоалетна хартия между рафтовете на супермаркет. Видео, отново разпространено в интернет, показва как три жени се дърпат за косите и крещят, докато се борят за последния пакет от продукта.

Паника се появи и на Френската седмица на модата. Жена разказва, как преди едно от ревютата почувствала, че нещо дразни гърлото й. Изкашляла се и тогава друга журналистка близо до нея започнала да се оплаква, че хората в залата били прекалено много. На улицата пък, отново при неволно изкашляне, възрастна французойка извикала "Корона!" и тръгнала да върви по-бързо в обратна посока.

Още през февруари, възрастен мъж от азиатски произход беше нападнат в Сан Франциско. Китайски студент бе пребит в Лондон. А млада жена публикува във Facebook разказ, как е била нападната от бял мъж в метрото в Ню Йорк, който я заплашил, че ще я убие, ако "тя и вирусът й не се върнат в Китай".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Грабвай пушкалата!" - някой си изкряска и трупове мъртви фръкнаха завчаска кат демони черни над черний рояк, катурят, струпалят като живи пак! И гражданите тръпнат, друг път не видели ведно да се бият живи и умрели, и въздуха цепят със демонский вик. Боят се обръща на смърт и на щик, героите наши като скали твърди желязото срещат с железни си гърди и фърлят се с песни в свирепата сеч, като виждат харно, че умират веч...
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички жени са такива! Отвратителни същества!!!
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЕдно време, в соца, учеха хоратати в кой век живееш бе ушанко? Вие руснаците няма ли да си ходите на родната си Планета на маймуните?
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11И тук ми прави впечатление, че хора на преклонна възраст препълват транспорта точно в час пик и се надпреварват да кашлят.нагли дърти ***
71
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 4 години
На кашлящата простaкела бих й оскубала перуката на негово място.И тук ми прави впечатление, че хора на преклонна възраст препълват транспорта точно в час пик и се надпреварват да кашлят. Сякаш искат да повлекат и по-младите със себе си...
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми то това е целта бе
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кихнеш ли бой!Кашляш ли клада!Това ли ни чака?
68
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус е социален експеримент.
67
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А млада жена публикува във Facebook разказ, как е била нападната от бял мъж в метрото в Ню Йорк"Бас държа, че ако черен мъж и беше казал същото, нищо нямаше да посмее да пише за цвета на кожата му. Пък и медиите не биха писали за този случай, ако не е бил мъж. Само тогава е важна новина.
66
1
 
2
 
! Отговори
2 преди 4 години
Както казваше един психопат, няма нищо по-сладко да се изкашляш в нечие светло сърце, само, за да гледаш после отстрани как се мъчи самотно с надежда за малко внимание и слънце.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да ми го беше направила бабиерата, щеше да си изкашля друго.
64
8
 
35
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Едно време, в соца, учеха хората че признак на ниска култура ако не си прикриеш устата с ръка когато кашляш, кихаш, прозяваш. На запада му харесва да бъдат простаци!
63
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ни занимавате с тия Каторжници. За незнаещите историята а вярвам че такива от младите има ще им кажа че в Австралия живеят правнуците на Англииски Каторжници заточени далеч от Англия. Прадедите им са били убиици изнасилвачи крадци и мушенници. Не случайно са на га, за на географията.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаджето му кашля и той сега е в "критичното" състояние, всичко го дразни
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 63 Той е бил провокатор- а дъртата дето се изкашля нарочно срещу него- НЕ?????Муахахаххахахахахаха....
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този сигурно даже не се целува без доказателствен тест
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този си беше провокатор, жената леко се е прокашляла случва се на всеки. Иначе аз се дразня от кашлящи хора и често им правя забележка. Редовно хлапета ми се кашлят в лицето на публични места. Такива са ме поставяли на антибиотици и няколко стотин лева разходи по лечение.
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 60 Кой ти е казал че ще я удрям тази дърта реститутка- пачаврица в купето мкъдето има камери? Не навсякъде има камери във влак, момкоо!
57
3
 
7
 
! Отговори
До56 преди 4 години
Стой мирен и гледай "филма"ще видиш как нагло саксите ще се самоизядат като кучета!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 56 Ама сериозно ли със затворена уста се изкашля? Вие сляп/а ли сте? Нали ако ми се изкашляш така ти забивам един като сме насаме без свидетели някъде в коридора и върви се оплачи на арменския поп, КУРВОООО!

Спонсорирани публикации