Китай се похвали: Пикът на COVID-19 отмина!

Постепенно компаниите в Ухан се връща на работа
Обновена: 12 мар 2020 12:53 | 12 мар 2020 12:38,
59
Китай се похвали: Пикът на COVID-19 отмина!
Снимка: БГНЕС

Китайските здравни власти съобщиха, че пикът на епидемията от коронавирус в страната е преминал. С изключение на Ухан, откъдето тръгна заразата, във всички градове на провинция Хубей в продължение на една седмица не е регистриран нито един нов случай.

По последни данни броят на заболелите в Китай е близо 80 800 души. За последните 24 часа от коронавируса са починали 11 души, с което общият брой на смъртните случаи става 3 169 души, пише БНР.

Компаниите в Ухан получиха разрешение да възобновят работа

Междувременно местните власти съобщиха, че компаниите могат постепенно да възобновят работа в Ухан - градът в „епицентъра“ на Covid-19.

Още по темата

Фирмите, които произвеждат стоки и услуги от първа необходимост, могат да започнат отново работа веднага, обяви правителството на централната провинция Хубей, под чието подчинение е и общината на Ухан.

В тази категория влизат основно медицински компании (оборудване, лекарства), обществени услуги (снабдяване с газ, електричество, отопление), търговия с хранителни продукти (супермаркети, продажба на плодове, зеленчуци, месо, яйца) или селскостопанско производство (семена, тор, пестициди).

Компании, които са от други сектори, но имат голямо значение във веригата на национално и световно производство, биха могли да подновят работа след получаване на специално разрешително.

Другите фирми ще бъда получат правото да възобновят дейността си от 21 март.

Подобни мерки се прилагат в зоните с висок риск в останалата част на Хубей: компаниите, свързани с превенцията срещу епидемията, със стоки от първа необходимост и фирми, които предоставят обществени услуги, могат да подновят работа.

В териториите от категорията "умерен и слаб риск" кръгът на компании, които могат отново да заработят, е по-голям, отбелязва АФП.

Освен това превозът на пътници със самолет, влак, автомобил, кораб или автобус би могъл постепенно да бъде възстановен в зоните с умерен и слаб риск (с изключение на Ухан). Това съобщи правителството на Хубей без да посочва предварително точни дати.

В същото време японската автомобилна корпорация Хонда мотър (Honda Motor) възобнови символично работата на завода си в Ухан, съобщи агенция Киодо. Засега заводът ще има крайно ограничено производство. Така Хонда мотър възстанови работа във всичките си заводи в Китай, отбелязва Киодо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига глупостиииии!!! В Китай не знаят даже колко им е населението, камо ли колко са заразени!!!
50
12
 
16
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Русия вече разработи 3 ваксини докато западните учени спят! Затова няма болни и умрели от коронавирус в Русия! Веднага шом почна кризата Путин свика на съвещание руските учени и им нареди и те направиха ваксини! Само заради западните санкции Русия не може да разпространи лекарството! Ако не бяхме в ЕС и НАТО щяха да ни пратят кашони с ваксини и да спим спокойно!
49
2
 
4
 
! Отговори
вгз преди 4 години
В Китай отмина пика на корона вируса 19. Сега с нетърпение американосите чакат "да изпуснат" версии 20 и 21. :)Познайте къде.
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възстановявали, грънци.Там никой даже и не знае колко са заразени и колко са починали от усложнения. Както и никой не знае, нито може да каже какво предстои.Пишете истината, не вашите глупости.
47
3
 
11
 
! Отговори
Covidчо преди 4 години
Както се казва в такъв случай - Евала ! Тези са просто ***. Дисциплината, самоконтрола и знанията които имат са недостижими за останалия свят. За съжаление, в Европа/ЕС положението ни е много по-тежко.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46 То от цялия свят се знаеше ,че тази гадост -коронавируса Маде ин УСА...Щим китайците твърдят ,че коронавируса е използван срещу тях като оръжие тозначи имат здрави доказателства за това и сега ще гледаме как примката около вратлетата на задокеанските *** ще започне да се затяга.Истината е,че тоя вирус дето го пуснаха беше последен опит на щатите и световния *** да спрат възхода на Китай и да ударявт по Иран ,но не им се получи и сега цял свят ги мрази и ненавижда
45
3
 
7
 
! Отговори
ВирОс преди 4 години
препоръчвам силно на Китай да не избързват да се хвалят ,че пикът отминава, че голяма беля докараха на света .Нещата могат да се върнат като бумеранг.
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45В Русия изследванията се правят само в Москва, в далечния изток никой не прави изследвания за корновирус, от месец във Владивосток няма маски, хората пиша там за странни случаи ама никой не обръща внимание, не случайно страни от Азия забраниха полети до там, там вече си е епидемия, никой неможе да каже колко са заразените, но се мълчи по заповед от Кремъл, в Русия е така !
43
4
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До Анонимен 45Хи-хи-хи, в Сибир (азиатската част на Русия) може да виреят само руснаци ! Ясно писах - 15 заболяли, 15 излекувани ! Пък ти можеш да си плещиш каквото ти скимне !
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕКИН-ВЕЧЕ ИМАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВО-КОРОНАВИРУСА НЕ СЕ Е ПОЯВИЛ В КИТАЙ ! ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ИЗТОЧНИК НА ЕПИДЕМИЯТА ОТ НОВИЯ ВИРУС НЕ Е В КИТАЙ ,ВЪПРЕКИ ФАКТА,ЧЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИМЕННО ТАМ Е РЕГИСТРИРАНО ОГНИЩЕТО. ИМАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА НАШЕ ТВЪРДЕНИЕ,ЧЕ СРЕЩУ СТРАНАТА НИ Е ИЗПОЛЗВАНО БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ ПОД ФОРМАТА НА КОВИД 19. ТОВА ЗАЯВИ В ЧЕТВЪРТЪК РЪКОВОДИТЕЛЯ НА СПЕЦ.КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА НА ДЪРЖАВНИЯ КОМИТЕТ ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА КИТАЙ -ЧОНГ НАНШАН/
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТвярвайте си :))) ама да те питам не ти ли е малко странно, че всички регистрирани заразени са в европейската част и според Вашите власти, заразата е влязла през европа? така значи вируса обиколил половината свят стигнал до европа и от там влязал в русия, а в далечния изток няма нито един регистриран случай, при положение че и в Ю.Корея и Япония има хиляди, ама ти си вервай на официалната статистика :)
40
2
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До Анонимен 40Ти за нас не бери грижа ! Гледай себе си, че здраво сте го закъсали и ще продължавате да го закъсвате!В Русия, 15 заразени - 15 излекувани! Ваксина отдавна има !
39
11
 
4
 
! Отговори
Комунетата първо преди 4 години
Създадоха вируса после отчетоха успехи в борбата с негоКомунисти, Сър....
38
5
 
7
 
! Отговори
DEATH FOR USA преди 4 години
САЩ СЪЗДАДОХА ВАКСИНА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА ПЪРВАТА ПАРТИДА ОТ НОВАТА ВАКСИНА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА-КОВИД 19 СА ГОТОВИ И ИЗПРАТЕНИ ДО ЗДРАВНИТЕ РЕГУЛАТОРИ ЗА ОДОБРЕНИЕ. ВАКСИНАТА Е РАЗРАБОТЕНА ОТ АМЕРИКАНСКАТА БИО-ТЕХНОЛОГИЧНА КОМПАНИЯ *МОДЕРНА ТЕРАПЕВТИКС* СЪС СЕДАЛИЩЕ В КЕЙМБРИДЖ-МАСАЧУЗЕТС.СЪОБЩАВА В. ТАЙМ.ПРОЦЕСА НА РАЗРАБОТКА Е БИЛ РЕКОРДНО БЪРЗ///Ха ха ваксина имат,пък (не) били кашерните *** създатели на тая гадост,която удря по техните най големи конкуренти Китай и Иран(случайно) а
37
3
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До Анонимен 33Споко за стоката! Супер-ниският петрол гарантира супер ниски цени на стоките , а от там излаз на нови пазари - Индия, Африка, Ю. Америка. Да не забравяме, че самият Китай е милиард и половина ( пазар мечта) А Европата и САЩ като са си закрили производствата от къде ще намерят стоки да задоволят потребностите си ?Почвайте да консервирате програмни продукти в буркани! Магистрали и асфалт тоже !Все пак ще трябва нещо да се яде!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТти гледай какво ще стане при Вас с коронавируса, щото властите Ви спят, точно до 10-ина дни целия приморски край ще е аут
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е наистина уникална държава. За такъв ред и дисциплина ние европейците само може да си мечтаем. Направо звучи невероятно как успяха да блокират епидемията в толкова гъсто заселен район.
34
0
 
1
 
! Отговори
Mungo Vision преди 4 години
Дано Президента да ви увеличи поне двойно карантината, че като ви чета писаниците само гретички и тунбергчета ми се привиждат.
33
2
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До руски окупаториМи ти какво си мислиш, че ще оставят пиндосите да си развяват байряка както им скимне до безкрай ?
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31Защоти пикът е от имал,но не самата криза.

Спонсорирани публикации