Ново лекарство срещу коронавирус дава надежда за лечение

Комбинация между два медикамента е дала добри резултати
19 мар 2020 15:15, Петя Славова
62
Ново лекарство срещу коронавирус дава надежда за лечение
Снимка: БГНЕС

Ново лекарство дава надежди за лечение на заразата COVID-19.  Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул е комбинирал две лекарства, за да лекува коронавируса. Твърди се, че комбинацията е дала резултат при много пациенти.

"След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си. През годините съм лекувал над 4 000 души от инфекциозни бактериални заболявания с него, в комбинация с антибиотика азитромицин. Познавам и страничните му ефекти", обясни д-р Раул пред Нова тв.

Още по темата

"Започнахме лечение на пациенти с коронавирус с дневна доза от 600 милиграма хидроксихлорохин. Това лекарство се приема изключително добре от организма. Има хора с различни възпалителни заболявания, които го приемат по 10-20 години. Медикаментът съществува от 60 години и хората го познават добре, особено онези, които са пътували в тропическите страни", каза още той.

"Създадохме лечебен протокол, който беше одобрен от здравните власти. Лекувахме група от 24 души, като целта ни беше да измерим количеството вирус в кръвта и да видим дали то намалява. Дадохме си срок от 6 дни. Искахме да разберем дали след този срок вирусът ще изчезне.

Резултатите бяха впечатляващи. Пациентите, които лекувахме, бяха до един здрави само след 6 дни. Нещо повече - макар и субективно, част от тях имаха подобрение още след първите 24 часа от лечението. Изключително доволен съм от резултатите. След нашия опит, вече и други международни екипи започнаха работа по това лечение", заяви д-р Дидие Раул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички се побъркаха от грипен вирус - един от тези, дето си циркулират всяка зима. Просто имам чувството че живея в научно фантастичен сериал.
51
0
 
0
 
! Отговори
Леле до 52 преди 4 години
Виждам Ви на диванчето на Гала :D
50
2
 
0
 
! Отговори
Хлорхинин преди 4 години
Ами да изберем шеф и да направим щаб за този хлорхинин.По-миналата година говорих с един воден спадител. Спортувал професионслно през 70-те и 80-те. Станал половин човек, потрошен от всякъде. Гълташе хлор в желатинови капсули. Каза че хлора е поправил всички повреди от главата до кръста. Не се справил само с коленете. Миналата година преследваха негов последовател от Бургас. Продавал някакви американски лекарства на тази осснова. По телевизията даваха. Заклеймяваха. Значи има резон в тази работ
49
1
 
4
 
! Отговори
jojo преди 4 години
резохин e лекарствo по лекарско предписание! T.e. купува се само с рецепта! Hякой да не си помисли ,че може просто ей така да си го купи от аптеката. Tова не е витамин C или парацетамол!
48
0
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Акад.Ат.Гълъбов още миналия вторник каза, че трябва да купим хлорохин, но кой да чуе. Произвеждали сме го, а в Русия го има по аптеките, но кой да чуе!
47
0
 
15
 
! Отговори
Резохин преди 4 години
Той пак е на основата на хинин. В руски сайт четох, че в Китай много добри резултати дава препарат срещу малария, а това е хинин. Отдавна забравено и полезно нещо. То е на растителна основа, хининово дърво, но е много горчиво. Французите само потвърждават това. Хинина намалява треската.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е от това което прочетох, не са го намерили лекарите средиземноморския незнам си какво след като китайските учени първи са лекували по този начин. А тези само са решили да пробват верно ли е действало толкова добре както дръпнатите са казали.
45
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЛЪЖЕДОКТОРИ СЕ НАВЪДЯТ ДА ПРЕДЛАГАТ ТОЗИ И ОНЗИ ЦЯР ЗА ПАРИ ИЛИ ЗА ДА СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ ЩЕ ИМА!!!---------СУМАТИ УМНИЦИ ПРЕПОРЪЧВАХА БОРЕНЕ НА КОРОНА ВИРУС 2019 С АЛКОХОЛ И В ИРАН ИМ ПОВЕРВАХА ОТ КОЕТО ТУТАКСИ УМРЯХА НАД 100 ЧОВЕКА :D------ЗА ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ЕДНО ЛЕКАРСТВО ПОМАГА ПРИ КОРОНА ВИРУС ТИ ТРЯБВА ТЕСТОВА ГРУПА ОТ ПОНЕ 3 БАБИЧКИ НАД 70 ГОДИНИ И ПОНЕ 2 ДА ОЦЕЛЕЯТ :D
44
0
 
4
 
! Отговори
Лекарството преди 4 години
В лекарството има хинин е хо използват за страните с малария
43
0
 
6
 
! Отговори
Пандемия преди 4 години
Пандемията от 1957-1958 е отнесла над 3 милиона. Вижте с какво са ги лекували и у нас. Пак ще откриват топлата вода
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ще му хванат цаката само дето паникьосаха целия свят.
41
0
 
16
 
! Отговори
Хинин преди 4 години
Това лекарство е на основата на хинин. С него са лекували хората при пандемията през 1957 година. Пуснете аналгин-хинина. През 1957 година грипа у нас е взел много жертви, не са спирали работа, но са ги лекували с хинин и аспирин и са яли кисело млвко
40
6
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФРАНЦУЗИТЕ ЛЪЖАТ И ПРАВЯТ ИЗСЛЕДВАНИЯ САМО НА УМИРАЩИТЕ!!!ГЕРМАНЦИТЕ ПЪК ЛЪЖАТ КАТО ПИШАТ УМРЕЛИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУС 2019 , ЧЕ СА УМРЕЛИ ОТ ДРУГО ТЯХНО ЗАБОЛЯВАНЕ!!!ТЪЙ, ЧЕ НИТО ГЕРМАНИЯ НИТО ФРАНЦИЯ КАЗВА ИСТИНАТА!!!----------ЗА СЕГА ВЕРОЯТНО ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ ГОРЕ ДОЛУ КАЗВАТ ИСТИНАТА!!!ЯВНО ЗА ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ ТАЯ ПАНДЕМИЯ НЕ ИМ СЕ ОТРАЗЯВА ДОБРЕ НА ТУРИЗМА И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ЛЪЖАТ!
39
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДО 17ГЕРМАНЦИТЕ ЛЪЖАТ! ПИШАТ УМРЕЛИТЕ ОТ ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ОТ КОРОНА ВИРУС!И АЗ МИСЛЕХ, ЧЕ ГИ ЛЕКУВАТ ПО КАЧЕСТВЕНО ЩОТО СА БОГАТИ А ТО ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ СА НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ИЗМАМНИЦИ!
38
6
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЗЕМАНЕТО НА НЕПРИРОДНИ АНТИБИОТИЦИ ПРИ ЗАРАЗА С КОРОНА ВИРУС 2019 САМО ВЛОШАВА ПОЛОЖЕНИЕТО!ОДОБРЯВАМ ОНОВА ЛЕКАРСТВО ОТ КУБА ИНТЕРФЕРОН И ОДОБРЯВАМ ИМУНОГЛОБУЛИН---------СЕГА ВСЯКАКВИ ЛЕКАРИ ЩЕ СЕ НАВЪДЯТ ДА РЕКЛАМИРАТ ТОВА И ОНОВА ЛЕКАРСТВО ЩОТО СА СВЪРЗАНИ С НЕГО !!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има лечение, но повечето хора си мислят, че медицината е магия дето оправя всичко.
36
3
 
11
 
! Отговори
jojo преди 4 години
резохин или плакенил в комбинация с азатрил или азитрокс.страхотно! само дето първите две ги няма в аптеките в бг. евентуално може да се намери някъде резохин...
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Хайде да се свършва с тази блокада, че се схванахме от седене в къщи.
34
0
 
4
 
! Отговори
Ей Кочо преди 4 години
"всички, които работиме е в офис"
33
1
 
1
 
! Отговори
@32 преди 4 години
Ми то се вижда какво си написал/а. Мен не ме вълнуваш особено така че чао.

Спонсорирани публикации