Болен с коронавирус в Кипър, върнал се от България

Разпространението на инфекцията в страната се засилва
20 мар 2020 08:30, Елка Василева
14
Болен с коронавирус в Кипър, върнал се от България
Снимка: архив, БГНЕС

Случай на коронавирус в Кипър, свързан с България, отчете снощи кипърското Министерство на здравеопазването. С обявени вчера промени правителството мобилизира всички лекари и медицински сестри на острова в битката с инфекцията.

Кипърски гражданин, който след завръщането си от България е бил под карантина в дома си и впоследствие е проявил симптоми на коронавируса, е сред потвърдените вчера девет нови случая на заболяването. С тях общият брой на заразените в страната достигна 67, включително три в Британските военно-въздушни бази. Още 33 са потвърдените в северната окупирана част на острова, предаде БНР.

Още по темата

Докато разпространението на инфекцията в Кипър се засилва, правителството се стреми да мобилизира в битката срещу нея всички човешки ресурси и инфраструктура в здравния сектор.

Със заповед министърът на здравеопазването Константинос Йоану поставя под свое разпореждане всички регистрирани лекари и медицински сестри. Те ще изпълняват възложените им от него задължения, като дават дежурства по време и на място, определени от него. Заповедта влиза в сила в 6.00 часа сутринта в петък.

В момента две държавни болници - втората по големина в страната в град Лимасол и тази в град Пафос, са затворени след потвърдени случаи на корановирус сред техния медицински персонал и пациенти. Тестовете за заразени в тях продължават.

Към момента около 110 медицински сестри и лекари от три държавни болници – в Никозия, Лимасол и Пафос, са в самоизолация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: кипъркоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Цървули преди 4 години
Докато живееха охолно в чуждите държави плюха България и обясняваха как ги било срам , че са българи, сега тръгнаха рязко да се прибират . Защо? Стойте си там , нали е по добре от България? Няма нужда да идвате и да заразявате наред. Също няма нужда да се възползвате от услуги като не плащате осигуровки в България. Стойте си там, където си плащате осигуровките!!!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
до македон преди 4 години
Ние сме за сега сред най-слабо засегнатите от вируса и такива ще си останем. Вие му мислете пребоядисани майцевпродавци.Ще ви турим такива визи, че ще ви се замаят главите бетер от първак рикия
7
1
 
12
 
! Отговори
логика преди 4 години
Всички държави май регистрират най-голям процент заразени свои граждани сред тия, върнали се от чужбина.Това вероятно е така, защоито точно този сегмент граждани са най-често проверяваните.
6
0
 
3
 
! Отговори
Кости преди 4 години
С сигурност е заразен Банско 😂
5
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 4 години
Къде ли е бил в България! Дали пък ... Банско ми е... Ухан ;)
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неадекватни коментари и съвсем адекватни действия на здравния министър на Кипър.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
северната част е освободена, призната непризната си е твой проблем
2
2
 
12
 
! Отговори
Туркофоб преди 4 години
Да не би да не е окупирана и международно непризната?
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
северната окупирана част на острова?Дори в такива моменти политиканстват

Спонсорирани публикации