Математически модел ще показва лицата под карантина в Бургас

Чрез него ще се проверява дали се спазва задължителната изолация
24 мар 2020 16:37, Анисия Иванова
12
Математически модел ще показва лицата под карантина в Бургас
Снимка: Община Бургас

Математически модел под формата на графика ще показва броя на хората, които са поставени под задължителна карантина, наложена във връзка със заболеваемостта от CОVID-19 в Бургас, съобщиха от Общината.

Графиката ще дава точна представа за броя на лицата под задължителна карантина. Такива са хората, които се завръщат от страни с висок риск на заболеваемост от коронавирус като Англия, Германия, Франция, Италия, Испания и други и хора, които са били контактни на лице с доказан случай на коронавирусна инфекция.

Още по темата

В тази графика функция със син цвят (синята стрелка) ще онагледява общия брой на карантинирани хора. Той се получава като към текущия брой на лицата под карантина се добавят новопоставените под изолация за деня и се извадят тези, на които вече е свалена карантината.

Под нея червена стрелка ще показва само броя на хората, поставени под задължителна карантина за съответния ден.

Данните за графиката се получават в Община Бургас всеки ден от РЗИ-Бургас и ОД на МВР-Бургас, а основната им цел е на тяхна база общински служители и служители на органите на реда да проверяват на адрес карантинираните лица.

Всеки ден ще се качва актуалната графика, онагледяваща новите случаи на лицата под задължителна карантина. Графичният модел ще бъде качен на официалната страница на Община Бургас - www.burgas.bg и всеки, който иска, ще може да се запознае с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че няма значение колко са влезли в България след първия заразен. По - скоро има - в рамките на максимум 1 месец ще са 20 000 заразените. Тоест, болестта ще дойде с най - много 1 месец закъснение пред твоята врата. Но така или иначе ще дойде. Защото и в България има прилепи и домашни животни. И туристи. И кораби и товари и каквото се сетиш.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази графика не е математически модел, а графично представяне на статистическа информация ;)Поне си вземете някой консултант да ви консултира за нещата, дето не ги знаете. Вярно, журналистиката не е точна наука. Не ви е нужно да знаете разликата между математически модел и графично представяне. Която е ОГРОМНА ;)
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С математически модел не можеш да следиш кой спазва и кой не карантината ;)))
8
0
 
0
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Да им пикая на мерките вчера -20000 потенциални носители са влезли вьв бьлгария от каде ли не това ли ви е карантината
7
0
 
0
 
! Отговори
Колко струва преди 4 години
Графиката!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е математически модел, а графика.За хората, които знаят какво са мантематическите модели и защо това не е, им е ясно.
5
2
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
То и статистика не е това, щото статистиката е математическа дисциплина, а си е проста визуализация.
4
0
 
3
 
! Отговори
ruski преди 4 години
недей ги спихва така бе. след "епидемията" ще се окаве че крадливото кметче с младата либовница живэш на посления етаж на хотел приморец е платило 2 милиона лева за този модел. ако знаете колко милиарда е усвоил за порко и неговите сътрудници от одеската мафия, ум ще ви зайде. нал тъй кметски?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От заглавието си помислих, че снимките на заразените ще публикуватТова мога да го направя и с екселска таблица
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън,дрън ярина! Ако си вярвате на тия измишльотини,то вируса ще го разделим тотално! Хората с потенциал и технически възможности,са го решили тоя проблем! Справка Китай и Южна Корея с индивидуалните гривни с позициониране,е там е решението!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божичко! "Математическия модел" е уравнение или група уравнения, предлагащи прогнози за стойности на нещо.Това, което вие правите е СТАТИСТИКА.Не било компютри, ами компоти и не сме ги изнасяли, а сме ги внасяли...

Спонсорирани публикации