СЗО предупреждава: Пандемията на COVID-19 се ускорява

Първите 100 000 болни за 67 дни, третите 100 - за 4 дни
24 мар 2020 07:10, Александър Попов
60
СЗО предупреждава: Пандемията на COVID-19 се ускорява
Снимка: БГНЕС
Пандемията от коронавирус се "ускорява", предупреди шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, тъй като глобалният брой на смъртните случаи продължава да нараства бързо.
 
"Бяха нужни 67 дни от първия докладван случай, за да достигнем първите 100 000, 11 дни за вторите 100 000 и само 4 дни за третите 100 000 случаи", каза той.
Още по темата
Все още е възможно да се преодолее негативната тенденция.
 
"Ние не сме безпомощни свидетели на това. Можем да променим траекторията на тази пандемия", допълни Гебрейесус.
 
Световната здравна организация предупреди и че използването на непроверени лекарства за лечение на COVID-19 без надлежни доказателства за тяхната ефективност може да бъде опасно и да увеличи лъжливите очаквания.
 
"Използването на непроверени лекарства без подходящите доказателства би могло да доведе до лъжлива надежда и дори да причини повече вреда, отколкото полза. Това може и да доведе до недостиг на основни лекарства, необходими за лечение на други заболявания", каза още той по време на виртуален брифинг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: СЗОкоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Тавариш Ленин преди 4 години
Засега се увеличава само Русията, там я водят за тежка пневмония, а не Кивид19 и така успокояват трудовите хора... Вече имат хиляди случаи.
51
2
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Ами СЗО си каза какви са им плановете - Да променят траекторията ......... в още по-възходяща крива !И който се опита да лекува - да му е яка гърбината !
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво прави СЗО, за да намали темпото или да го ограничи или само си всява паника както винаги?
49
2
 
7
 
! Отговори
48 преди 4 години
бъдете като човека на снимката подкрепете икономиката ! купете си дюнер !!!
48
4
 
4
 
! Отговори
еднакво бедни преди 4 години
Има за ВСИЧКИ но НЕ ЗА ВСЕКИ................- дело на БКП!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко тепърва се удря Африка. А г-да коментиращите като гледам им мина паниката след няколко стека тоалетна хартия и пак почнаха да плюят по "касапите в бели престилки". Еми излезте си на разходка, това е илюминатска конспирация да ви купят кварталната дюнерджийница като фалира. Не стойте вкъщи купувайте дюнери !
46
3
 
8
 
! Отговори
масонското ложе преди 4 години
До 777Чиста проба световен ционизъм!
45
3
 
7
 
! Отговори
световният ционизъм! преди 4 години
SS - в действие!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Още по-анонименне съм кирето,има и други дето мислят като него,добре правиш,че гледаш клиповете му,не съм повлиян от тях,имам си собствен поглед върху нещата от личен опит,просто съвпада с неговия
43
3
 
14
 
! Отговори
777 преди 4 години
СЗО се управлява от Илюминатите.
42
0
 
15
 
! Отговори
п-и-ч преди 4 години
СЗО ДА НЕ предупреждава САМО, ами и да действа!!!
41
0
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
Преди години, като нямаше черен хайвер - пишеха, че е вреден...
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от СЗО,и този ,който говори винаги,доказаха ,че са некадърни и некомпетентни,тъй като още преди месец ,ако бяха малко професионалисти щяха да вземат мерки ,а те се повтаряха ,че няма пандемия...И сега месец след това Пандемия...Некадърници ,където са и навсякъде по върховете във всяка една държава...С това не искам да кажа ,че в България държавата не се справя,напротив адмирации и поклон пред правителство и кризисният щаб...
39
3
 
27
 
! Отговори
Тая ли СЗО преди 4 години
СЗО, дето забрани хинина като "извънредно опасен". Откачени, нагли, меркантилни, целта е само да ни пробутат нещо извънредно скъпо.
38
0
 
2
 
! Отговори
Още по-анонимен преди 4 години
До АнонименКире, ти ли се ве.
37
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ZlatenaИди се прегледай при психиатър!Като затворим държавата и съсипем икономиката, няма да се спасим от измислената опасност, щото тя е в главите ви преди всичко.Всяка година умират много повече от какви ли не болести, да не говорим, че от други грипове е имало много повече починали, но не сме се барикадирали в къщи.Цялата тая истерия е безумна, всъщност по върховете си играят игричката, а стадото подскача от радост, мислейки че го защитават.
36
5
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
абе равни, глупости. 95 % равни, 5% от БКП по равни (богоравни и безмозъчни).
35
4
 
26
 
! Отговори
neutralen преди 4 години
Статистиката на смъртните случаи от други болести също се ускори . Но никой не я показва. Най-малкото хората са наплашени и не ходят на лекар . Да не говорим , че никой не дарява кръв . Пълна катастрофа . Източена здравна система за фалшиви случаи и сега лъснаха за 1 седмица .
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Разбира се, че няма клошари в концлагерите и че всички си подават ръка. По същата причина там и робство няма, защото няма единица мярка за тези понятия. В общество от клошари това е норма.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31тези дето са различно богати са 5% и е за сметка на останалите 95%,а еднакво бедните са задружни и си помагат взаимно.Да го кажем с други думи ,при едните 5% са спокойни и сигурни за съществуването си,останалите 95 нямат сигурност за нищо и никой няма да им подаде ръка в труден момент,при другите всички са сигурни,че има кой да им подаде ръка и няма да се превърнат в клошари ,никой от тях не слугува на друг,равни са по права и справедливост реално

Спонсорирани публикации