Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого

Белият дом се опитва да очерни Китай
Обновена: 25 мар 2020 14:05 | 25 мар 2020 13:53, Нели Христова
145
Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого
Снимка: БГНЕС

Въпреки кризата, в която всички трябва да сме обединени, нападките между САЩ и Китай продължават. Америка обвинява азиатската държава в много неща - в това, че прикрива информация за коронавируса или че помощта й към другите държави е пропаганда. Но Китай побърза да отговори на нападките.

Още по темата

"Неотдавна американският новинарски сайт The Daily Beast публикува изказване на американско официално лице, от което ясно се вижда, че Белият дом се опитва с държавни средства да очерни Китай, за да отклони вниманието от политическия натиск и да спечели изборите", пише "Радио Китай".

По думите на американския представител на тях им е наредено да казват, че "всички проблеми са свързани с Китай и да разпространяват с всички средства това твърдение".

С изострянето на епидемията американското правителство засилва прехвърлянето на вината за разрастването на епидемията върху Китай и често нарича новия коронавирус "китайски вирус", за да прикрие неефективността си в справянето с епидемията.

Крайно неетичните и расистки манипулации са остро критикувани от международната общност. На 23 март специалният докладчик на ООН за расовата дискриминация и ксенофобията Тендая Ахиум подчерта, че свързването на специфична болест с определена страна и националност е безотговорно и притеснително.

Наред с подобряване на ситуацията с борбата с епидемията Китай оказва помощ на останалите страни в справянето със заразата. Китай не само изпрати два експертни екипа в Италия, но и спешни медицински материали и апаратура.

В социалната мрежа италианските интернет потребители изразиха благодарност на Китай за помощта. Във връзка с това неотдавна в интервю пред журналист на телевизия FOX държавният секретар на САЩ Майк Помпео се опита да всее раздор в отношенията между двата народа на Китай и Италия. Началникът на търговската комисия на Белия дом Питър Наваро обвини Китай в "пропаганда" чрез оказването на помощ.

Всъщност, освен надпреварата с вируса, Китай няма намерение да се състезава с никой.

Хора видяха, че в най-трудния момент в борбата с епидемията в Италия американското правителство с военен самолет изнесе от страната 500 000 теста за новия коронавирус. В началото на миналия месец Майк Помпео заяви, че ще окаже помощ на съответните страни от 100 милиона щатски долара за борба с епидемията. Обаче китайското Министерство на външните работи доказа, че китайската страна никога не е получавала помощи от американското правителство.

Пред разрастващата се епидемия САЩ не само не показват хуманизъм и отговорност като голяма държава, но и коментират своеволно китайската помощ към останалите страни. Егоизмът им е породен от политиката „САЩ на първо място" и е доказателство за начина на мислене и предразсъдъците, останали от времето на Студената война.

Преодолявайки трудностите в борбата с епидемията, Китай оказва според възможностите си помощ на засегнатите страни и райони, което получи признание от международната общност.

Някои американски политици всяват смут в отношенията между Китай и останалите страни. Техните опити обаче са обречени на провал. Съветваме ги да обърнат повече внимание на защитата на живота и здравето на американските граждани.


145
Още от Наука
Астронавтите за изолацията: Разберете, че го правим с по-висша цел!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
7
 
3
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 седмица
Наглостта и безочието на жълтите мравчици няма граници, тези трябва да посипят косите си с пепел и да се снишат много ... много ниско ... Думата човек звучи гордо, но тя едва ли прави връзка с хуманоиди които в 21 век ядат кучета, котки, прилепи, гризачи и кой знае още какво ... !!!
124
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Току що на Аерогара София кацна огромен военен самолет на Китайската народна армия.
123
2
 
4
 
! Отговори
Вили преди 1 седмица
До Американ
За какво ми е безвизов режим? Ти ходил ли си в USA? Виждал ли си страната извън това което се показва по филмите? Ако не си върви да видиш. Страна като всяка друга със своите ппроблеми и недостатъци но много силна реклама
122
5
 
17
 
! Отговори
бай Ван преди 1 седмица
Китайците за 30 години реформи нахраниха и облякоха населението,
ликвидираха глада и бедността в Китай, постоиха експортна икономика,
а на запад става точно обратното, тотално затриване на цели страни и
народи с идиотски програми и воини.

Ходи се обяснявай, че имало корона вирус и че си беспаметен или невеж. Всеки вижда това, което му се иска и получава каквото си е надробил.
121
25
 
6
 
! Отговори
Американ преди 1 седмица
Нещастници, мразите САЩ ама пискате за безвизов режим? Истината е че умирате от завист и сте готови да си запалите къщата за да изгори на съседа плевнята..
120
10
 
26
 
! Отговори
Платон Фъшкиев преди 1 седмица
#124 *** си, че чак дрънчиш!Вируса е дизайнерски и измислен от краварите,но той се връща при тях като бумеранг!
119
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Естествено, че вирусът е такъв от където се появи. Китайски. Жълтурите са известни с това, че ядат всичко, което мърда и лази. И понеже са си големи мърлячи, ето ти го и вируса. А американомразците, които по-същество са мизерници и неудачници, в злобата си повтарят като зомбирани, "те, те са го пуснали"... Костя Копейкин им е вдъхновителя.
118
31
 
7
 
! Отговори
Смях преди 1 седмица
Представям си как по нощите, на животинския пазар в Ухан, се промъква американски шпионин. Вади от торбата буркан с вируси и ги изсипва върху току-що одраните прилепи и скунксове на съответния щанд. Вероятно така е било според заслепените и злобни фенове на тавариш Пути. Горкинките...
117
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в кравария скоро ще има нов грип луд кравар
116
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вирусът е пуснат от САЩ в Ухан и за това от там започва епидемията !
------

А не може ли да е пуснат от Фашиска Просия в Ухан ?
115
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ са единственият възможен източник на коронавируса, защото само тази държава има всички клонове на еволюционнотодърво на коронавирусите. Първоначалният източник на вируса COVID-19 е американската военна лаборатория във Форт Детрик.
------

Стига бе!

Руснаците по-назад ли да са от американците?
114
4
 
30
 
! Отговори
турчина преди 1 седмица
това даси америнанофилче е психично разтройство за което няма лек!
113
1
 
17
 
! Отговори
от 114 преди 1 седмица
по съвет на жената си правя "отвод".
САЩ са наши приятели и всичко написано срещу тях е неправилно, защото целият ЕС вкл. Бг им играе по сФирката (и им правят същевременно такава - финансова, де).
112
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРЯНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.
111
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На 18 октомври 2019 г., няколко седмици преди съобщенията за първите случаи в Китай, Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, университетът “Джонс Хопкинс” и Световният икономически форум организираха събитие в Ню Йорк за политици, длъжностни лица, ръководители и медицински експерти, симулиращо огнище на коронавирус. Както се съобщава от университета “Джон Хопкинс”, събитието е симулирало ситуация, при която 65 милиона души умират в рамките на 18 месеца.
110
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Италианското списание “Джорнале” сочи още един факт: военни маневри се проведоха през октомври 2019 г.: в една базата на военновъздушните сили на САЩ в Чарлстън, Южна Каролина, друга в Южна Америка. И на двете места военните практикуват извънредна ситуация, свързана с пандемия. В същото време се споменава „неконтролирано огнище на коронавирус, който се разпространява като огън, създавайки хаос по целия свят“.
109
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ - терорист+грабител No1 в съвременен вариант.
108
28
 
9
 
! Отговори
Американ преди 1 седмица
Голтаци, яд ви е на Америка заради собствената ги глупост и мързел, това е.
107
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Канадският изследователски център Global Research направи това. На неговия уебсайт на 19 март беше съобщено: "САЩ са единственият възможен източник на коронавируса, защото само тази държава има всички клонове на еволюционнотодърво на коронавирусите. Първоначалният източник на вируса COVID-19 е американската военна лаборатория във Форт Детрик. "
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как гласеше поговорката.Боже опази ме от приятелите а от враговете аз сам ще се опазя........