Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого

Белият дом се опитва да очерни Китай
Обновена: 25 мар 2020 14:05 | 25 мар 2020 13:53, Нели Христова
145
Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого
Снимка: БГНЕС

Въпреки кризата, в която всички трябва да сме обединени, нападките между САЩ и Китай продължават. Америка обвинява азиатската държава в много неща - в това, че прикрива информация за коронавируса или че помощта й към другите държави е пропаганда. Но Китай побърза да отговори на нападките.

Още по темата

"Неотдавна американският новинарски сайт The Daily Beast публикува изказване на американско официално лице, от което ясно се вижда, че Белият дом се опитва с държавни средства да очерни Китай, за да отклони вниманието от политическия натиск и да спечели изборите", пише "Радио Китай".

По думите на американския представител на тях им е наредено да казват, че "всички проблеми са свързани с Китай и да разпространяват с всички средства това твърдение".

С изострянето на епидемията американското правителство засилва прехвърлянето на вината за разрастването на епидемията върху Китай и често нарича новия коронавирус "китайски вирус", за да прикрие неефективността си в справянето с епидемията.

Крайно неетичните и расистки манипулации са остро критикувани от международната общност. На 23 март специалният докладчик на ООН за расовата дискриминация и ксенофобията Тендая Ахиум подчерта, че свързването на специфична болест с определена страна и националност е безотговорно и притеснително.

Наред с подобряване на ситуацията с борбата с епидемията Китай оказва помощ на останалите страни в справянето със заразата. Китай не само изпрати два експертни екипа в Италия, но и спешни медицински материали и апаратура.

В социалната мрежа италианските интернет потребители изразиха благодарност на Китай за помощта. Във връзка с това неотдавна в интервю пред журналист на телевизия FOX държавният секретар на САЩ Майк Помпео се опита да всее раздор в отношенията между двата народа на Китай и Италия. Началникът на търговската комисия на Белия дом Питър Наваро обвини Китай в "пропаганда" чрез оказването на помощ.

Всъщност, освен надпреварата с вируса, Китай няма намерение да се състезава с никой.

Хора видяха, че в най-трудния момент в борбата с епидемията в Италия американското правителство с военен самолет изнесе от страната 500 000 теста за новия коронавирус. В началото на миналия месец Майк Помпео заяви, че ще окаже помощ на съответните страни от 100 милиона щатски долара за борба с епидемията. Обаче китайското Министерство на външните работи доказа, че китайската страна никога не е получавала помощи от американското правителство.

Пред разрастващата се епидемия САЩ не само не показват хуманизъм и отговорност като голяма държава, но и коментират своеволно китайската помощ към останалите страни. Егоизмът им е породен от политиката „САЩ на първо място" и е доказателство за начина на мислене и предразсъдъците, останали от времето на Студената война.

Преодолявайки трудностите в борбата с епидемията, Китай оказва според възможностите си помощ на засегнатите страни и райони, което получи признание от международната общност.

Някои американски политици всяват смут в отношенията между Китай и останалите страни. Техните опити обаче са обречени на провал. Съветваме ги да обърнат повече внимание на защитата на живота и здравето на американските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
7
 
39
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Вируса е краварски и се върна обратно при своите създатели.Дедо Тръмп просто искаше да спре икономиката на Китай и им пусна вируса.Сега всички кравари ще могат да се радват на собствената си рожба.
103
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе.САЩ им пуснали вирусът директно в китайските секретни лаборатории под земята в Уахан.Та нали точно там са био-генно-инжинерите на Китай.Някой след работа явно не си е взел задължителното обеззаразяване и после задължителното душче.И какво изпратиха китайците в Италия??? То целият свят пропищя от ,,изпратеното''.
102
40
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Внимавайте! Мразите САЩ от завист, ще ви удари някоя дамла и какво ще правите после с тази никакава здравна система? Ще ходите на ветеринар, което ви подхожда.А Тръмп изглежда ще е пак президент.
101
5
 
31
 
! Отговори
До 103 преди 4 години
Вирусът го пуснаха в Китай англосаксонците за да го сринат но вирусът се върна у дома
100
3
 
17
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
Зле се представяш със сороската пропаганда ! Слаб си! Сигурно си заразен с коронавирусът и той ти исушава мозъчната ***. Обречен си. Ти си пътник.
99
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 102:Вирусът го пусна Китай, а го изпусна Италия, като Испания, Франция и UK са на път, чак лед тях САЩ.Китай прати малко евтини излишъци и предложи вентилатори на тройни цени, толкова им е помощта.
98
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее ЕС, долу фaшистите Тръмп, Пенс и Помпео, време е за съюз между Европа, Русия и Китай срещу враговете на света - САЩ. Русия и Китай пратиха помощ, САЩ какво прати? САЩ само заплашва Европа, Русия и Китай. Време е за сваляне на санкциите. Време е за дружба между и общ блок между ЕС, Русия, Китай и Индия срещу САЩ, Англия и Израел.
97
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай всячески се опитва да отрече, че вирусът идва от техните "мокри" пазари.Освен това що да има испански грип,а да няма китайски?
96
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай заслужава повече уважение от некадърника Тръмп който изпусна вируса. Китай прати помощ на Италия, САЩ какво прати? САЩ само мита праща и иска да им купуваме хвърчилата. САЩ само заплашва. Айде да се разпадат вече!
95
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса вече е и при вас и от окупант ще ми станеш закопант гнома уткин вече се разхожда с американско ИЗКА
94
0
 
1
 
! Отговори
до 88 преди 4 години
от Земята...
93
21
 
9
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До Руский ОккупантИмах подозрение, че е кауза пердута да търся зачатъци на мозъчна дейност в комунистическа глава, но реших все пак да опитам. Е, не се получи, признавам. Я по добре товариш кажи ако имаш информация от първа ръка, защо днес Путин се е изнесъл със страшна скорост от Масква?Какво е станало? Нали в Третия Рим болни няма?
92
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами състезавайте секак и защо да се състезават, като са първи?!
91
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 88 продължениепо тази логика и краварите откраднаха от германия ракетната технология и станаха "първа" космическа сила! и не само! все още са и първи по шпионаж в света! шпионират буквално всички!
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То с приказки не става.
89
22
 
9
 
! Отговори
Ами състезавайте се преди 4 години
Китайските другари с конвенционалните си оръжия могат да се състезават единствено със Занзибар, но не и с Космическа Америка. Жалки феодални тирани...
88
6
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До Тодар ПравешкиДа ти имам логиката банкянска. Вирусът е пуснат от САЩ в Ухан и за това от там започва епидемията ! Факт !
87
17
 
13
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До Руский ОккупантТовариш, не 200, 20 000 лаборатории да имат, факт е, че вирусът дойде от Китай!От Ухан, където се намира най-модерната лаборатория на дръпнатите комунисти, пардон, маоисти!Да ти направи впечатление, че Китай започва да говори за евентуална американска връзка чак няколко месеца след заразата, чак когато пламна целият свят?Или вие петолъчниците мразите да мислите, че е много трудно!
86
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя американски президент е голям шоумен. Дрънка врели некипели и каквото му попадне.
85
13
 
27
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Именно в тази криза се доказа за пореден път, че САЩ са раковото образувание на планетата. За никого не е тайна че САЩ имат над 200 биологични лаборатории разхвърляни по цял свят и там се изработват всякакви вируси и болести.КОВИД произлиза именно от такава щатска лаборатория.Крадеца вика "Дръжте крадеца" но този път баламите са нищожно малко!

Спонсорирани публикации